doktorumuz yürüteç ve hazır mama yok dedi.

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.482
11
116
46
Diğer
bugün kontrolümüz vardı kızım 5.5 aylık 9400 kilosu. boyu da 69 cm. kilosu üst sınırda dedi doktor ama anne sütü aldığı ve boyuyla orantılı olduğu için sorun yok dedi. lakiiin yürüteci zaten önermiyoruz ama tombiş bebeklere kesinlikle önermiyoruz dedi, bacakları yay gibi yamuluyormuş bebeklerin. ben de zaten almayı pek düşünmüyordum artık kesinlikle almam.
bir de ek gıdaya yavaş yavaş başlayabileceğimi (zaten meyva suyu püresi veriyorum 10 gündür falan) ama hazır mama vermememi söyledi. organik kavanozlar falan dedim sadece yolculukta dedi üstüne basa basa. herşeyi evde hazırladıklarından ver dedi, kilolu olduğu için mama veme dedi sanırım. ben de vermek istemiyordum ama arada kurtarıcı olur diyordum, veremicez anlaşılan.

yürüteci nedense pek tavsiye etmiyorlar. özellikle erkek çocukları için .. gerçi kullananlar fazlaca var ama .. bilmem ben kullanmayı düşünmüyorum oğluma. Hazır mamayı anne sütü alıyorsa eğer neden veresin ki .. ne güzel bende anne sütü verebilseydim oğluma ama olmadı .. Sütle büskivi ezebilirsin ya da pirinç unu + mısır nişastası muhallebi yapabilirsin geceleri tok tutsun diye . bunların bir zararı olmaz ki.. yolculuk esnasında emzirmekten çekiniyorsan biberon kullanıyorsan eğer bebeğine büskiviyi çalkalayabilirsin ..

bende yurutej almayı dusunmuyorum canım...

herseyın yolunda olmasına sevındım...

onceden mama verdın mı hıc

evet dr lar mama konusunda hassas ama emmeyince yapacak birşey yok benim kızım gibi mesela mecburen verdim...
yürüteci de kullanıyorum arada bir kurtarıcım oluyor çünkü kızım şu ara hep kucak istiyor ve yanımd aolmak istiyor...
ayrıca bütün yiğenlerim ve tanıdığım her çocuk da bindi yürütece bir sorund aolmadı hiçbirinde...
tabi sana kalmış...
bebişine de maşallah nazar değmesin...

kızım tombik olduğu için yürüteci kesinlikle kullanma dedi ben de kızımın yamuk bacakları olsun istemem tabi onun için kullanmıcam:)
emzirme konusunda da sıkıntı yaşamadım mama da vermedim hiç ama şimdi ek gıdaya başlıyoruz ve ben de bayramdan sonra işe başlıcam arada mama da veririm belki dyordum ama vermem artık. mama derken kaşık ve kavanoz mamaları, zaten emziriyorum halen biberon mamasına ihtiyacımız yok.

valla yürtece gerek kalmadigi sürece bindirme derim
ama bazi annelerin dedigi gibi kurtarici olabiliyor bazen
ek gida gelince acikcasi neden izin vermiyor bilmiyorum ama kilosundan kaynaklanabilir hepimiz biliyoruzki kilolu bebeklik iyi olmuyor
ama evde hazirlanmis olmasinin daha iyi olabilecegini düsünmüs olabilir ama cok arastirdim ve hazir gidalar daha steril ortamda hazirlandigini düsünüyorum tabi yinede dr un ne acindan söyledigi cok önemli
allah kizini nazarlardan saklasin mansallah ona

bızımde dun asımız vardı kızım 9100 kg 70 cm 6.5 aylık dr kılolu dedı fazla muhallebı vermemelıymısım aksamları muhallebı verıyordum yarısını ver ıstedıgı kadar anne sutu alsın dedı cok kılolu durmuyor kızım ama cok almıs dedı sızın doktorun soyledılerını okuyunca rahatladım tedırgın olmustum yurutec almak ıstıyordum bende ama korktum sımdı tesekkurler bılgılendırdıgın ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…