Doktorumu değiştirmelimiyim?

İşte ilk doktorum soğuk soru sormaya bile çekiniyorum. Görmezden gelmek en iyisi ben ne sordum onlar ne söylüyor sinirlenmemek elde değil

Hastaneler aynı kalitede mi?

Benim 2 doğumumda da doktorum aynıydı. İlk hamileliğimde orta direk bir özel hastanede çalışıyordu doktor, güler yüzlüydü ama çok yoğundu o yüzden kısıtlı bir zamanda konuşuyordu. İkinci doğumumda aynı doktor daha iyi bir hastanede çalışıyordu, hasta yoğunluğu azdı, çok detaylı anlatıyordu herşeyi. Bundan da farketmiş olabilir. Hastaneden hastaneye aynı doktorun yaklaşımı da değişiyor.

İçinize hangi doktor siniyorsa ona devam edin. Ama hastaneye de dikkat edin, sadece doktor önemli değil.

İşte ilk doktorum soğuk soru sormaya bile çekiniyorum. Görmezden gelmek en iyisi ben ne sordum onlar ne söylüyor sinirlenmemek elde değil
Sonraki doktorla iletişimin madem daha rahat onu seç o zaman ama tecrübesini de gözardı etme hastanenin imkanlarını da aynı şekilde ölç tart en iyisine yine sen karar verirsin

Hakkında olumlu referanslar aldığınız, alanında uzman ve tabi enerjinizin de tuttuğu bir doktorla yola devam edin bence. Etrafımdaki anne adaylarından seçimlerini bu yönde yapıp da pişman olan duymadım hiç. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Acil gittiğim hastane eski, çok yoğun olmasına rağmen doktor ilgiliydi. Gerçi ben o gün acil gittim kimse yoktu belki onunda etkisi vardır.
Kontrollere gittiğim hastane 2 yıllık. Yenidoğan yoğun bakım vs hepsi var. Ama maalesef orası da kalabalık. Hani nasıl desem 5 dakikada girip çıkıyorum. Şunun faydası olur bunun zararı olur vs beni hiç bilgilendirmiyor.

Doktorun soğuk olması, iyi bir doktor olduğu (eğer öyleyse yani) gerçeğini değiştirmez.

Eniştem soğuk, mesafeli, çok ciddi bir adamdır. Ama alanında bilinen bir hoca mesela.

Doktorun kişilik özelliklerinden ziyade mesleki yeteneklerine bakın, hasta yorumlarını okuyun. Tabii ki doktorun yaklaşımı çok önemli haklısınız ama işini nasıl yaptığı bir tık daha kritik bence.

Cook teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için, dikkate alacağım muhakkak

Ya mesela midem aşırı ağrıyordu kasılıp kalıyordu. Bunu söyledim direk ilaç verdi. Bi arkadaşıma bahsettim oda laktozsuz süt iç, az az sık yemek ye dedi. Gerçekten de öyle yapınca ilaç kullanmaya gerek kalmadı. Ayrıca bulantılarımın yoğun olduğu zamanlarda da hiçbir tavsiye de bulunmadı. Sadece hastaneye gel serum takarız diyordu.

Acilde ki doktoru hasta yoğunluğunda da görmek lazım o zaman. Yani sizin sorularınızı cevaplayıp geçiştirmiyorsa çokta takılmamak lazım aslında. Genel anlamda nasıl bir doktor,ona bakmak lazım. Özellikle ilk doğumda insan yönlendirme de istiyor haklısınız o konuda da. Zaten daha 3 aylık hamilesiniz doktor değiştirebilirsiniz rahat rahat. İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

Siz Bursa’daydınız sanırım. Hangi hastane bu bahsettikleriniz? Benim de gebeliğim riskliydi. Konuşkan olmayan ama alanında yetkin bir doktor yaptı gebelik takibimi. Çok da memnun kaldım. Bir doktordan fazla şey bekliyorsunuz gibi geldi.

Ben sizi anliyorum. Kizimda birkac doktora gidip emin olamasamda ilk basladigim doktordan vazgeçemedim. Bende anksiyete vardi sik muayenelere giderdim. Doktorum haliyle bıkmiştı benden. Bazi konularda kendimde bazi konularda doktorumda hatalar buldum. 40 haftada acil sezeryan oldum suni sanci alirken. İlgi ister istemez bekleniyor. Her alanda ama en cok kadin dogumda hamileyken..

Bu gebeligimde de maddi acidan zorlamasa diye daha uygun hastanede iki ayri doktora gittim ama yok icim rahat edemedi. Yine daha pahali olan ama en azindan icimin rahat ettigine gitmeye karar verdik

Evet evet beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar ilgi manyağı olarak yaftaladı ama tam olarak anlatmak istediğim buydu. Bilgisiz ve endiseliyim ondan olsa gerek. Kontrol sürem var 15 gün, herhangi bir gün gideyim o zaman

Doktorlar birçok hastayla birden ilgilendiği için artık otomatiğe bağlıyorlar. Kimi doktor ilaç vermeyi sevmez, ilaçsız toparlamak ister. Kimi riske atmaz, uğraşmaz, ilaç verir. Hele ki bizim ülkemizde biliyorsunuz ilaç verip devamlı tahlil isteyen doktor daha çok sevilir. O yüzden doktorunuz ilaç vermeyi tercih ediyor olabilir.

Hamilelik sürecini pek bilmediğim için bulantı-serum konusunda yorum yapmam doğru değil, o konuda tecrübeli üyeler yorum yapar.

Doktorunuza tabii ki mecbur değilsiniz, içinize sinmiyorsa henüz yolun başındayken değiştirebilirsiniz. Sonuçta bir-iki sefer gittiğiniz bir hekim değilse elektriğinizin tutması da önemli.

Benim çok sevdiğim hekimlerim var mesela, adamların peşinden hastane hastane geziyorum, onlar hastane değiştirdikçe ben oraya gidiyorum

Beni anladığınız için çok sevindim Suan. Evet ben grip için doktora gitmiyorum ki bu kadın doğum olunca insan ilgi bekliyor. Zaten endiseliyim doğum hamilelik vs hiçbişey yaşamadım bilmiyorum beni nasıl bir süreç bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…