Ben gercekten sureci bilmedigim icin soruyorum hamileyken doktorlara 7-24 ulasmak neden gerekli? Hem doktor her an cevap verirse muayenelere nasil vakit kaliyor? Acil durumda ulasilmasi gerektiginin farkindayim ama her gebeye 7-24 cevap verecek olsa bir doktor ne calisabilir ne de kendine ait bir hayati olabilir gibi geldi bana.
bir cok sey olabiliyor, mesela benim cok sikintili bir hamileligim oldu, acile gittigimde her yeni doktora kiyamet gibi bilgi vermek zorunda kaliyordum. mesela doktorum yillik izindeydi bende ayni sekilde, kanamam oldu apar topar aradim doktoru 27. haftadaydik hemen bir ilac soyledi ve ilk hastaneye git dedi ilaci aldim sonra en yakin 100 km uzaktaki hastaneye gittim ancak haftasonu oldugu icin kimse ilgilenmedi sadece nst ye bagladilar, sonra doktoru tekrar aradim pazartesi hemen gel dedi apar topar istanbula donduk pazartesiyi beklemeden baska bir doktora gittim
hersey normal gorunuyo dedi sonra pazartesi kendi doktorum ultrason cihazini karnima koydugu anda sorunun ne oldugunu anladi rahim boyum kisalmis nisanim gelmis rahimde acilma ve hunilesme varmis. acil olarak musehale edildi. kendi doktorum surecimi bildigi icin sorunu cozmesi en kolayi oldu.
sonra tansiyonum yukseldi bir gun, aradim ne yapalim diye, hergun 4 saatte bir olc bana rapor et dedi doguma kadar her aksam gunluk tansiyon raporu veriyordum.
ayagim burkuldugu icin acildeki doktorun hamile oldugumu bile bile verdigi jeli surdukten sonra icerigini okuma salakligini yapmistim. hamileikte kesinlikle kullanilmamasi ereken ilac grubunda yaziyordu. gece gece pnikle doktoru aradim o hemen ilaci inceledi basil temizlemem gerektigini vs soyledi...
yani herkesin hamileiginde doktoruna surekli ulasmasi gerekmiyor evet, ama hamilelik cok ozel bir durum, ve gercekten kafaniza gore hareket edemiyorsunuz. hele hele riskli bir gebelik geciriyorsaniz.
ben doktorumu bisey oldugunda aramaz kontrolde sorarsam bana cok kizardi neden aramadin diye. mesaj atardim o yuzden o uygun oldugunda bana donerdi. allah razi olsun