Doktorumla ilgili tereddutlerim ...

Benim yasadigim ulkede bu gibi acil durumlarda women's clinic'in acil bolumune gidilir, doktora birebir ulasilmiyor zaten ben numarasini bile bilmem. Ulasmak isterseniz klinigi arayin diyorlar. Cocuk sahibi olmayi hic dusunmedigim icin dikkat etmedim ama bu genel olarak bir eksiklik olabilir ulkemizde. Kadin dogum hastaneleri ve bu hastanelerde nobet usulu calisan jinekologlar, acil durumlarda doktora ulasip ne yapilacagini soylemesini beklemekten daha hizli bir cozum olur diye dusunuyorum.
Maalesef öyle bir ilgili bölüm yok.
Kadın doğum hastanesi değilse, acilde sadece dahiliye gibi bir uzman doktor olur.
Ha ayrıca her gebelik de kendine özel, ne yapılacağını bilmediğinden değil, her hastaya aynı şekilde müdahale edilemeyeceği için doktor ulaşılabilirliği önemli.

Maalesef öyle bir ilgili bölüm yok.
Kadın doğum hastanesi değilse, acilde sadece dahiliye gibi bir uzman doktor olur.
Ha ayrıca her gebelik de kendine özel, ne yapılacağını bilmediğinden değil, her hastaya aynı şekilde müdahale edilemeyeceği için doktor ulaşılabilirliği önemli.

Ama iste Turkiye disina ciktiginizda bu ilgiyi bulabilir misiniz, bilmiyorum. Ben asyanin oldukca gelismis bir ulkesinden bildiriyorum burada yok :) Avrupa ve ABD'de de Turkiye'deki gibi bir hizmet alir misiniz, onu da sanmiyorum. Hatta bildigim kadariyla ABD'de toplam 3 defa ultrasona giriliyor ve surecin buyuk kismi ebelerle yonetiliyor. Her ulkede saglikli dogumlar gerceklesebildigine gore bu bir zorunluluktan ote; bir tercih. Elbette tercihinizi bu yonde kullanabilirsiniz. O yuzden konuda gecen ucretler beni sasirtmadi, her hizmetin bir karsiligi olur.

Ama iste Turkiye disina ciktiginizda bu ilgiyi bulabilir misiniz, bilmiyorum. Ben asyanin oldukca gelismis bir ulkesinden bildiriyorum burada yok :) Avrupa ve ABD'de de Turkiye'deki gibi bir hizmet alir misiniz, onu da sanmiyorum. Hatta bildigim kadariyla ABD'de toplam 3 defa ultrasona giriliyor ve surecin buyuk kismi ebelerle yonetiliyor. Her ulkede saglikli dogumlar gerceklesebildigine gore bu bir zorunluluktan ote; bir tercih. Elbette tercihinizi bu yonde kullanabilirsiniz. O yuzden konuda gecen ucretler beni sasirtmadi, her hizmetin bir karsiligi olur.
Aynen öyle, bir tercih bu.
Ve hiçbir şekilde yurtdışı doğum düşünmedim zaten.
Çocuğuma çift pasaport verme gibi niyetim olmadı, ben bu dönemde bilgim olmayan bir mevzuda kendimi emin ellere emanet etmeyi doğru buldum.
Kimi anne özellikle amerikada doğum yapıyor vs.
Her kesin kendi tercihi işte.

Benim yasadigim ulkede bu gibi acil durumlarda women's clinic'in acil bolumune gidilir, doktora birebir ulasilmiyor zaten ben numarasini bile bilmem. Ulasmak isterseniz klinigi arayin diyorlar. Cocuk sahibi olmayi hic dusunmedigim icin dikkat etmedim ama bu genel olarak bir eksiklik olabilir ulkemizde. Kadin dogum hastaneleri ve bu hastanelerde nobet usulu calisan jinekologlar, acil durumlarda doktora ulasip ne yapilacagini soylemesini beklemekten daha hizli bir cozum olur diye dusunuyorum.
maalesef ankara gibi başkentte acilde doğru dürüst kadın doğumcu yok olsa bile tüp bebek hastasıyım kullandığım birsürü ilacım var kanamam varken doktora bunları anlatmak vakit kaybı ki zaten uzmanlık alanı bu olmadığı için tedavisinede güvenemem

Aynen öyle, bir tercih bu.
Ve hiçbir şekilde yurtdışı doğum düşünmedim zaten.
Çocuğuma çift pasaport verme gibi niyetim olmadı, ben bu dönemde bilgim olmayan bir mevzuda kendimi emin ellere emanet etmeyi doğru buldum.
Kimi anne özellikle amerikada doğum yapıyor vs.
Her kesin kendi tercihi işte.
Alintiladim ama özür dilerim birşey arz edicem...ben anksiyete atlatmış biriyim gebeliğim de hep sakın olmaya çalıştım çok çok büyük hastahane ve doktorlara gitmedim yurtdışı yaşayan çok akraba var hele onları duyunca eneeee kediler çatır çatır doğuruyor kız Tuba ne abartiyon dedim ve aydan aya kontrole gittim tam 34 de anı tansiyon yükseldi ve doktorum tatildeydi ve arefe olduğu için nöbetçi yokmuş devlete gittim .... Doktor benim komalık olacağımı bebeğinde olebileceğini söyledi yuzumeeee. Çünkü hastahanede kuvez yookkkk ve tüm İzmit de aranıyor bulunamıyor düzce ve Sakarya dahil!!! Yarım saat arandı ve doktorunda baskisiyla ikisi bulundu o gece bana ders oldu tüm gebelere söylüyorum iyi bir hastahane yani yeni doğan yoğun bakımlı ve nöbetçi kadın doğumlu ! Şart şart.

ben yurtdisinda yasiyorum ve ulkenin durumunu hayretle izliyorum.. ve hala ulkede maalesef sizin gibi dusunen insanlar fazla oldugu icin hic sasirmadim yorumlariniza.. evet uzerine basa basa soyluyorum bu paralar helalmi simdi ?!! niye iyi doktor demek milletti soymakmi demek sizce.. doktorlar reklam yapma derdine dusmus.. heryerde goruyoruz artik.. bu meslegi reklam haline getirenlere yazik.. DOGUMLARA %50 INDIRIM 10 TAKSIT VSVS NE BU YAHU !!! Anormal bi durumu normalmis gibi gostermeye calisiyorsunuz..
Kusura bakmayin ama bende turkiyede yasamayip da icini bilmeyen bir insanin bu kadar net ve kesin konusmasini anlayamiyorum
O 9 binin doktorun cebine mi girdigini saniyorsunuz gercekten?
Ozel hastanede doktor o paranin ucte birini aliyor sadece , doguma tonla hemsire , ebe , kadin dogum doktoru , cocuk doktoru giriyor , normal dogumda bir gece konaklama , sezeryanda iki gece konaklama yapiliyor hem hastaya hem refakatcisina gunde ucer ogun yemek getiriliyor , bebegin ilk bakimi , asisi , testi vs o fiyatinicinde
Keske herkes bu imkanlara sahip olsa ve bu kosullarda dogursa cocugunu , herkes ister bu imkanlari ama verilen bu kadar ozel hizmet karsiliginda doktorun aldigi paraya helal degil demek cok agir bir elestiri gercekten
Doktor olmak kolay degil , tus kazanmak , uzmanlik yapmak vs vs cok zor bir surec , doktorlara canimizi teslim ediyoruz tabi ki yuksek skalada para alacaklar , yaptiginiz yorumlar cok yanlis ve anlamsiz

Yine bir doktor, özel hastane konusu. Şu kadar para verdim sınırsız hizmet isterim gibi bir yaklaşım olamaz. Hastane yine hastanedir, yine sıra olur, yine bekletilir. Doktorlarda insandır, zırt pırt her hastasıyla konuşması çok bunaltır. Herşey kararında güzel, bir kadın doğumcuya acil durumda ulaşılabilinmeli ancak rahatsızlık boyutuna taşınmamalı. Konu sahibinin gittiği hastanede olması gerekenden aşırı yoğun sanırım, bu kadar geç tahlil sonucu almaması lazım. Konu sahibi siz bence yapabiliyorsanız hastane değiştirin.

Bu yaşadığınız şeyin binde birini devlet hastanesinde yaşasa insanlar, ortalığı ayağa kaldırıyor. Bu kadar para verip, adı özel olunca herşeyi tolere ediyor insanlar.Sırada bekliyor. Gecikmeler yaşansa onada anlayış gösteriyor. Bende bunu anlamıyorum bu memlekette. Neden bedava hizmetin hiç kıymeti yok yaa.

Bedava hizmet değil yalnız o, vergi ödüyoruz.Devlet bize birşey lütfetmiyor, aksine yeterli hizmet veremiyor. İnsanlar devlet hastanesinde yer bulamayınca özele gidiyor, özel hastane dediğinin en nihayetinde farklı bir sahibi var. İnsanlar verdikleri paraya bir şey olacak diye tolere ediyor. Çünkü hakkını aramak istediğinde devlet özel hastaneyi haklı buluyor.

Ankarada 9 bin normal fiyat.. Ablamda 8 bine doğum paketi aldı ama doktoruna ısınamadı Nurten Boyrazda yapmıştı ilk doğumunu şimdi de ona gecicek araştırın isterseniz sizde iyi bi doktor.

Alintiladim ama özür dilerim birşey arz edicem...ben anksiyete atlatmış biriyim gebeliğim de hep sakın olmaya çalıştım çok çok büyük hastahane ve doktorlara gitmedim yurtdışı yaşayan çok akraba var hele onları duyunca eneeee kediler çatır çatır doğuruyor kız Tuba ne abartiyon dedim ve aydan aya kontrole gittim tam 34 de anı tansiyon yükseldi ve doktorum tatildeydi ve arefe olduğu için nöbetçi yokmuş devlete gittim .... Doktor benim komalık olacağımı bebeğinde olebileceğini söyledi yuzumeeee. Çünkü hastahanede kuvez yookkkk ve tüm İzmit de aranıyor bulunamıyor düzce ve Sakarya dahil!!! Yarım saat arandı ve doktorunda baskisiyla ikisi bulundu o gece bana ders oldu tüm gebelere söylüyorum iyi bir hastahane yani yeni doğan yoğun bakımlı ve nöbetçi kadın doğumlu ! Şart şart.

Benim icin en onemlisiydi yogun bakim unitesi ve yogun bakim uzman doktor olmasi.Cevremde cok bilmis herkes aaa bir doguma o kadar para verilir mi ? Ne gerek dedi.Ikizlere hamileyim ve 30.haftadan sonra her sey olabilir malum ikiz gebelik.Nitekim 32 de dogum pozisyonuna girip rahim agzina kadar geldiler.36+2 ye kadar yerimden kalkmadan iceride tuttum diyeyim.1800-2270 .1800 olan 12 gun yogunda kaldi.Yogun bakim uzman doktorumuz sabah aksam visite cikip sonrasinda bilgilendirdi bizi.Kronik bobrek rahstsizligim var ve bebeklerimden birinde gorulmustu karnimda.Ikisine de ucretsiz ultrason cekildi dogum sonrasi ki her biri 400 liraymis ogrendik...Dogum oncesi bir doguma okadar para verilir mi diyenler dogru karar vermissin dediler hep.Dogum sonrasi da ona keza.Hastanenin 7/24 kadin dogumcusu da var cocuk doktoru da.Yani herkesin kendi karari bu.Can hıraç elestirmek neden anlamadim.🤷‍♀️

Benim icin en onemlisiydi yogun bakim unitesi ve yogun bakim uzman doktor olmasi.Cevremde cok bilmis herkes aaa bir doguma o kadar para verilir mi ? Ne gerek dedi.Ikizlere hamileyim ve 30.haftadan sonra her sey olabilir malum ikiz gebelik.Nitekim 32 de dogum pozisyonuna girip rahim agzina kadar geldiler.36+2 ye kadar yerimden kalkmadan iceride tuttum diyeyim.1800-2270 .1800 olan 12 gun yogunda kaldi.Yogun bakim uzman doktorumuz sabah aksam visite cikip sonrasinda bilgilendirdi bizi.Kronik bobrek rahstsizligim var ve bebeklerimden birinde gorulmustu karnimda.Ikisine de ucretsiz ultrason cekildi dogum sonrasi ki her biri 400 liraymis ogrendik...Dogum oncesi bir doguma okadar para verilir mi diyenler dogru karar vermissin dediler hep.Dogum sonrasi da ona keza.Hastanenin 7/24 kadin dogumcusu da var cocuk doktoru da.Yani herkesin kendi karari bu.Can hıraç elestirmek neden anlamadim.🤷‍♀️
valla o eleştirenleri bende anlamadım hayır konu sahibinin sorunu da doktoru yani verdiği 9 10 bin değil aldığı sıkıntılı hizmet. verebiliyor ki böyle bi hizmet almış kime ne. Ankarada devletde doğum hastaneleri mezbahane gibi yanına kocanı geçtim refakatçi almıyorlar kaç saat çok isteyen gidip doğursun kimse kimseye karışamaz

Merhaba hanımlar hayırlı akşamlar .
Gebelik takibim Ankara'da özel bir hastanede oluyor . Bugüne kadar 3 defa gittim . Doktorumu sevmiştim ilgiliydi beni çok rahatlamıştı. Tek sikintisi biraz yogun olmasi . Perşembe günü tahlil vermiştim . Sonuçları cumartesi çıkar dediler . Aradım sonuç çıktı doktor hanıma gösteremedik pazartesi arayın dediler . Pazartesi aradım yine gösterememişler doktora. Bari mail atin ben bakayım dedim tamam dedi doktorun sekreteri o da yalan oldu .
Çok gerildim bende az para vermiyoruz 9 bin lira veriyorum bi tahlilimi 5 günde alıyorum. Sizce yersiz mi gerginligim
Pardon kusura bakmayın merakımdan soruyorum hangi hastane ya da doktor? Kısaltma yaparak ya da özel mesaj yoluyla bilgi verebilir misiniz

Ben gercekten sureci bilmedigim icin soruyorum hamileyken doktorlara 7-24 ulasmak neden gerekli? Hem doktor her an cevap verirse muayenelere nasil vakit kaliyor? Acil durumda ulasilmasi gerektiginin farkindayim ama her gebeye 7-24 cevap verecek olsa bir doktor ne calisabilir ne de kendine ait bir hayati olabilir gibi geldi bana.
bir cok sey olabiliyor, mesela benim cok sikintili bir hamileligim oldu, acile gittigimde her yeni doktora kiyamet gibi bilgi vermek zorunda kaliyordum. mesela doktorum yillik izindeydi bende ayni sekilde, kanamam oldu apar topar aradim doktoru 27. haftadaydik hemen bir ilac soyledi ve ilk hastaneye git dedi ilaci aldim sonra en yakin 100 km uzaktaki hastaneye gittim ancak haftasonu oldugu icin kimse ilgilenmedi sadece nst ye bagladilar, sonra doktoru tekrar aradim pazartesi hemen gel dedi apar topar istanbula donduk pazartesiyi beklemeden baska bir doktora gittim
hersey normal gorunuyo dedi sonra pazartesi kendi doktorum ultrason cihazini karnima koydugu anda sorunun ne oldugunu anladi rahim boyum kisalmis nisanim gelmis rahimde acilma ve hunilesme varmis. acil olarak musehale edildi. kendi doktorum surecimi bildigi icin sorunu cozmesi en kolayi oldu.

sonra tansiyonum yukseldi bir gun, aradim ne yapalim diye, hergun 4 saatte bir olc bana rapor et dedi doguma kadar her aksam gunluk tansiyon raporu veriyordum.

ayagim burkuldugu icin acildeki doktorun hamile oldugumu bile bile verdigi jeli surdukten sonra icerigini okuma salakligini yapmistim. hamileikte kesinlikle kullanilmamasi ereken ilac grubunda yaziyordu. gece gece pnikle doktoru aradim o hemen ilaci inceledi basil temizlemem gerektigini vs soyledi...

yani herkesin hamileiginde doktoruna surekli ulasmasi gerekmiyor evet, ama hamilelik cok ozel bir durum, ve gercekten kafaniza gore hareket edemiyorsunuz. hele hele riskli bir gebelik geciriyorsaniz.

ben doktorumu bisey oldugunda aramaz kontrolde sorarsam bana cok kizardi neden aramadin diye. mesaj atardim o yuzden o uygun oldugunda bana donerdi. allah razi olsun

İvedik caddesi üzerindeydi dimi o? Orası hakkında iyi şeyler duymamıştım sizin adınıza üzüldüm anlaşmayı iptal etmek gibi birşey olmuyor mu?
Doktorun eski hastalarıyla görüştüm tek tek çoğuna ins. Dan mesaj attım hepsinin donutleri çok olumluydu . Kontrollerde doktorun yaklaşımı da çok güzeldi aslında tertemiz düzenli bir hastaneydi sadece doktorumun yoğunluğu işi bozuyor :KK43:

Doktorun eski hastalarıyla görüştüm tek tek çoğuna ins. Dan mesaj attım hepsinin donutleri çok olumluydu . Kontrollerde doktorun yaklaşımı da çok güzeldi aslında tertemiz düzenli bir hastaneydi sadece doktorumun yoğunluğu işi bozuyor :KK43:
Anlıyorum umarım durum biran önce düzelir sizde sıkıntıya girmeden 🤗

X