Doktorumla ilgili tereddutlerim ...

evet ya doğru valla. hemşireden öğrenemeyince bebeği badana fırçası ile yıkamaya kalkmıştık biz.

hanımefendi ben fikrimi söyledim, siz de söylediniz. katılmıyorum işte belli. agresif pazarlama gibi satmaya çalışıyorsunuz bana fikrinizi. ama kusura bakmayın komik geliyor bu haller :)

iyi günler.
bu dediginiz icin acibademe gerek yok ki, benim dogum yaptigim hastanede de emzirme uzmani bebek hemsiresi vs hepsi cok ilgiliydi. hatta ben oglum meme emmeyi reddettigi icin bir hafta boyunca taburcu olduktan sonra emzirme uzmaninin destegini alabildim hastaneye gidip ya da telefonla.

acibadem isim yapmis bir hastane evet, ama ali emir i öldurduler o hastanede duymamis olamazsiniz.

bu kadar isim yapmis olmasa bile daha iyi hizmet veren hastaneler mevcut emin olun...

Muhtemelen enişteniz ablanız başbaşa yıkayamamıştır maaile cümbür cemaat ay nasıl tutsak dur fileye yatırsak demişsinizdir. Biz filesiz doğru tutarak eşimizle hallettik.
Ultrasona bile başbaşa girip çocuğumu tek başıma görmektense para harcarım. Para bunun için kazanılıyor zaten.
Yaşamadan etmeden bu kadar keskin konuşmak da ayrı komik.
Iyi de hanımefendi siz bunu tercih etmişsiniz, yapmışsınız. Ama etmeyende olabilir. Sizin hastahanede doğum yapmayan bebeğin altını değişip doğru banyo yaptiramiyor mu sanıyorsunuz? Aldığınız hizmetten memnun olabilirsiniz bu hizmeti zaruri görüyorda olabilirsiniz. Ama bazıları için bu zararu olmayabilir gayet doğal değil mi?

Hanımefendi 9 bin lira veriyorum devlet hastanesinde gibi muamele görüyorum diye hayıflanıyorum ben . Bu parayı gözden çıkardım bari layıkıyla ilgi goreyim diyorum . Neden bunu anlamakta bu kadar zorlandiniz?

devlet hastanesi deyip duruyorsunuz da devlet hastanesine gerçekten çok iyi doktorlar var . Sistemi oturan hastaneler de var.. eş ile birlikte odaya alan doktorlar bile gördüm.

Ben sizi anladım. Çok da haklısınız. Mümkünse doktorunuzu değiştirin. Daha önce de yazdım. 10.000 lira verdim ( çoğul ve riskli gebelik) aldığım hizmetten çok memnun kaldım

Bu yaşadığınız şeyin binde birini devlet hastanesinde yaşasa insanlar, ortalığı ayağa kaldırıyor. Bu kadar para verip, adı özel olunca herşeyi tolere ediyor insanlar.Sırada bekliyor. Gecikmeler yaşansa onada anlayış gösteriyor. Bende bunu anlamıyorum bu memlekette. Neden bedava hizmetin hiç kıymeti yok yaa.

Merhaba hanımlar hayırlı akşamlar .
Gebelik takibim Ankara'da özel bir hastanede oluyor . Bugüne kadar 3 defa gittim . Doktorumu sevmiştim ilgiliydi beni çok rahatlamıştı. Tek sikintisi biraz yogun olmasi . Perşembe günü tahlil vermiştim . Sonuçları cumartesi çıkar dediler . Aradım sonuç çıktı doktor hanıma gösteremedik pazartesi arayın dediler . Pazartesi aradım yine gösterememişler doktora. Bari mail atin ben bakayım dedim tamam dedi doktorun sekreteri o da yalan oldu .
Çok gerildim bende az para vermiyoruz 9 bin lira veriyorum bi tahlilimi 5 günde alıyorum. Sizce yersiz mi gerginligim
Doğum paketinden vazgeçebiliyorsan ümit korucuoğlunu tavsiye edebilirim. Muayene kısıtı yok, sonuçlar için kendisi arar. Benim ikiz gebelik ilk haftalarda sorunlarım oldu istediğim saatte ulaşabiliyorum ve bu çok rahatlatıcı bir durum. Detaylı ultrasonu falanda kendisi yapıyor.

Ben gercekten sureci bilmedigim icin soruyorum hamileyken doktorlara 7-24 ulasmak neden gerekli? Hem doktor her an cevap verirse muayenelere nasil vakit kaliyor? Acil durumda ulasilmasi gerektiginin farkindayim ama her gebeye 7-24 cevap verecek olsa bir doktor ne calisabilir ne de kendine ait bir hayati olabilir gibi geldi bana.

Ben gercekten sureci bilmedigim icin soruyorum hamileyken doktorlara 7-24 ulasmak neden gerekli? Hem doktor her an cevap verirse muayenelere nasil vakit kaliyor? Acil durumda ulasilmasi gerektiginin farkindayim ama her gebeye 7-24 cevap verecek olsa bir doktor ne calisabilir ne de kendine ait bir hayati olabilir gibi geldi bana.
Yok zaten, olmamalı da:KK66:
Kimse zorla kadındoğumcu olun demiyor.
İlk gebeliğimde doktoru sadece 1 kere aradım, onda da doğurdum zaten😂
Doktorum kızardı insan hiç mi bir şey sormaz, ara bari halimi hatrımı sor diye.
İkincide ise gıda zehirlenmesi, plesenta düşmesi, yoğun kanama, baygınlık, uzum süreli ishal vs gibi birçok sorun yaşadım.
Her birinde kendisine ulaşmam hayatiydi.
Doktorum ya kendi gelir, ya da yapılabilecek tedaviyi ilgilenen hekime anlatır, sabah vizit saati öncesi mutlaka yanıma gelirdi.
Can taşıyorsunuz, birkaç saatlik bir ihmal iki canın da sonlanmasına sebep olabilir.

İkincide ise gıda zehirlenmesi, plesenta düşmesi, yoğun kanama, baygınlık, uzum süreli ishal vs gibi birçok sorun yaşadım.
Doktorum ya kendi gelir, ya da yapılabilecek tedaviyi ilgilenen hekime anlatır, sabah vizit saati öncesi mutlaka yanıma gelirdi.
Can taşıyorsunuz, birkaç saatlik bir ihmal iki canın da sonlanmasına sebep olabilir.
Öncelikle geçmiş olsun fakat kimse doktor olurken hayatını başkalarına ipoteklemiyor. Elbette farklı bir sorumluluğu var ama bence 7/24 ulaşmak zorundayım, bana cevap vermek zorunda doğru bir bakış açısı değil. İnsan yahu bunlar, kendileri de anne, eş, baba.

zaten zorlu bir meslek kabul ederek yapıyorlardır :) ikizlerim var ve kanamam oldu bi kaç saat beklesem iğnem yapılmasa belki bebeklerime bişey olacaktı ki

Öncelikle geçmiş olsun fakat kimse doktor olurken hayatını başkalarına ipoteklemiyor. Elbette farklı bir sorumluluğu var ama bence 7/24 ulaşmak zorundayım, bana cevap vermek zorunda doğru bir bakış açısı değil. İnsan yahu bunlar, kendileri de anne, eş, baba.
siz ulaşmak istediğinizde telefonunuzu açmak istemeyen yada açmayan doktor bulun o zaman ne diyebilirizki, hayat bu sonuçta sadece bebeğin değil sizinde canınız var, tüp bebekle hamile kaldım yıllarca uğraştım ulaşamadığım doktoru neden tercih edeyimki

Aynı şey polis, asker vb meslekler için de geçerlidir.
Sizin söylediğiniz şekilde mesleki hayatına devam eden doktorlar da elbet var, genelde de sezaryen yaparlar mesela.
Normal doğumu destekleyen bir doktor için hayat oldukça zor çünkü 32. Haftalık gebeliği olan bir hastası varsa, 50 km uzaklaşamaz şehirden.
Ama işte doktora can feda dediğimiz, ömür boyunca minnet ettiğimiz yer de burada devreye giriyor.
Aynı şey çocuk doktoru için de geçerlidir.
Ulaşılabilir olmak, aradığınızda yarım saat içinde geri dönüş almak fazlasıyla önemli.
Bu paralar da ona veriliyor zaten, başka bir şeye değil.

siz ulaşmak istediğinizde telefonunuzu açmak istemeyen yada açmayan doktor bulun o zaman ne diyebilirizki, hayat bu sonuçta sadece bebeğin değil sizinde canınız var, tüp bebekle hamile kaldım yıllarca uğraştım ulaşamadığım doktoru neden tercih edeyimki
iyide hanımefendi, aksi bir durumda acilde muhakkak bir kadın doğumcu oluyor. Ve muhtemelen sizin acil durumunuza müdahale etme yeterliliğine sahip oluyor da. Ve evet bende hamileyim, doktoruma sadece 2 kere mesai saati içinde mesaj attım o da randevuya gitmeden önce yaptırmamız gereken tahlil ile alakalıydı. Tutup gece arayacağımı, mesaj atacağımı hiç sanmıyorum. Çünkü o insanında özel hayatı var. ayda bir miktar para veriyorum diye hayatını satın almıyorum. O da bunu yapmak zorunda değil.

Dogum ve doguma kadar tum surecin takibi dahil ise 9000 tl normal.
Tüm tutari henüz ödemediğinizi varsayiyorum. Bence doktoru degistirip kolay ulasilabilir birini tercih edebilirsiniz. Ancak bu is icin cok gec kalmayin gebelik ilerledice doktorlar kendi takibi olmayan kadinlari takip etmek istemiyor riskli buluyorlar.

Bir de doktorla konussaniz? Belki ordaki kizlar savsaklamistir?

Aynı şey polis, asker vb meslekler için de geçerlidir.
Sizin söylediğiniz şekilde mesleki hayatına devam eden doktorlar da elbet var, genelde de sezaryen yaparlar mesela.
Normal doğumu destekleyen bir doktor için hayat oldukça zor çünkü 32. Haftalık gebeliği olan bir hastası varsa, 50 km uzaklaşamaz şehirden.
Ama işte doktora can feda dediğimiz, ömür boyunca minnet ettiğimiz yer de burada devreye giriyor.
Aynı şey çocuk doktoru için de geçerlidir.
Ulaşılabilir olmak, aradığınızda yarım saat içinde geri dönüş almak fazlasıyla önemli.
Bu paralar da ona veriliyor zaten, başka bir şeye değil.
hah güzel örnek verdiniz, mesela gece polis arayacağımız zaman ay benim özel polisim var onu arayayım demiyoruz bu meslekler nöbetli meslekler. Her zaman çoğu hastahanede her branştan bir uzman nöbette oluyor zaten.

Ve dediğinize katılmıyorum. bir doktora sürekli ulaşmak onun normal doğum yaptıracağı anlamına gelmez. Ve kadın doğumcuların her zaman 32 33 37 40 haftalık gebeleri olur.

iyide hanımefendi, aksi bir durumda acilde muhakkak bir kadın doğumcu oluyor. Ve muhtemelen sizin acil durumunuza müdahale etme yeterliliğine sahip oluyor da. Ve evet bende hamileyim, doktoruma sadece 2 kere mesai saati içinde mesaj attım o da randevuya gitmeden önce yaptırmamız gereken tahlil ile alakalıydı. Tutup gece arayacağımı, mesaj atacağımı hiç sanmıyorum. Çünkü o insanında özel hayatı var. ayda bir miktar para veriyorum diye hayatını satın almıyorum. O da bunu yapmak zorunda değil.
Hiçbir acilde kadındoğumcu yok.
Keza her gebelik kendine özeldir, size yapılan bir tedavi başkası için risktir.
Hasta hikayesi bilmeden bebeğe ya da anneye müdahale etmek bayağı rus ruletidir.
En yakın arkadaşlarımdan biri son haftalarında kanama yaşadı, doktoru şehir dışındaydı.
Ona bakan çok da ünlü bir prof çocuğu hemen almaya karar verdi ama telefonda kendi doktoru ben gelene kadar kimse dokunmasın diye talimat vermiş.
Sonuç olarak arkadaşım zaten rahimağzı dikişli bir gebelik geçiriyordu ve riskliydi durumu.
Kendi doktoru bu riski göze alıp 36haftaya kadar bekletti, diğerine kalsaydı 33 de küvöze alacaktı bebeği.

hah güzel örnek verdiniz, mesela gece polis arayacağımız zaman ay benim özel polisim var onu arayayım demiyoruz bu meslekler nöbetli meslekler. Her zaman çoğu hastahanede her branştan bir uzman nöbette oluyor zaten.

Ve dediğinize katılmıyorum. bir doktora sürekli ulaşmak onun normal doğum yaptıracağı anlamına gelmez. Ve kadın doğumcuların her zaman 32 33 37 40 haftalık gebeleri olur.
Örnek alakasız ki, hiçbir zaman özel polisiniz olamaz.
Ama hepsinin baktığı bir mıntıka alanı vardır.
Ama her zaman takibini yaptığınız hastalarınız olur çünkü bir hastada geçmişi, hastalıktan daha önemlidir.

Yani siz ona göre seçersiniz ne diyeyim, bizler bunlara dikkat eden insanlarınız, benim doktorum da bu ünü sebebiyle başını kaşıyacak vakit bulamıyor.
Kendi 32. Haftadan sonra bir yere gitmediği gibi, size de yasak koyar, şehir dışında çıkamazsınız.
O memnun, ben memnun, hastaları keza öyle.
Başkasına pek de laf düşmüyor aslında.

zaten zorlu bir meslek kabul ederek yapıyorlardır :) ikizlerim var ve kanamam oldu bi kaç saat beklesem iğnem yapılmasa belki bebeklerime bişey olacaktı ki

Benim yasadigim ulkede bu gibi acil durumlarda women's clinic'in acil bolumune gidilir, doktora birebir ulasilmiyor zaten ben numarasini bile bilmem. Ulasmak isterseniz klinigi arayin diyorlar. Cocuk sahibi olmayi hic dusunmedigim icin dikkat etmedim ama bu genel olarak bir eksiklik olabilir ulkemizde. Kadin dogum hastaneleri ve bu hastanelerde nobet usulu calisan jinekologlar, acil durumlarda doktora ulasip ne yapilacagini soylemesini beklemekten daha hizli bir cozum olur diye dusunuyorum.

X