- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
-
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
Dediğiniz hastanede 9 bine tahliller dahil doğum yapamazsınız .Bu hastane dogumun oldugu gun anneye kuaför yollayan odaya basbasa yemek hazırlayan hastanemi?
Suit oda sanırım içinde havuz var mı?
madem para ile ilgili sorunuz yok neden konuda 9000 tl veriyorum 5 günde tahlil gösteremiyorum diye yazdınız?Devlet hastanesine gidip saatlerce sıra beklemek istemiyorum. Kıyafetimden gezmemden keserim özele giderim . Siz şu an neden benim verdiğim paraya takıldınız ben onu anlamıyorum . Size verdiğim para az mi çok mi diye mi sordum ?
Hanımefendi 9 bin lira veriyorum devlet hastanesinde gibi muamele görüyorum diye hayıflanıyorum ben . Bu parayı gözden çıkardım bari layıkıyla ilgi goreyim diyorum . Neden bunu anlamakta bu kadar zorlandiniz?madem para ile ilgili sorunuz yok neden konuda 9000 tl veriyorum 5 günde tahlil gösteremiyorum diye yazdınız?
anlamadığım bir şey yok. ne kadar tahammülsüzsünüz yaHanımefendi 9 bin lira veriyorum devlet hastanesinde gibi muamele görüyorum diye hayıflanıyorum ben . Bu parayı gözden çıkardım bari layıkıyla ilgi goreyim diyorum . Neden bunu anlamakta bu kadar zorlandiniz?
Ben 2019 Nisan ayında doğum yaptım.Eeee hayat çok pahalandı kız enflasyon var aynı doğum aynı doktor şimdi 9000kayme
Neden acaba ? Kaç sayfa yazı yazılmış yarısı bu paranın gereksiz olduğuyla ilgili . Size ne kardeşim.ben size bu para az mi çok mu diye mi soruyorum . Doğru dürüst problemimle ilgili akıl veren yok .anlamadığım bir şey yok. ne kadar tahammülsüzsünüz ya
genel tavrınız bu ise hastanenin size yardımcı olmamasına şaşırmadımNeden acaba ? Kaç sayfa yazı yazılmış yarısı bu paranın gereksiz olduğuyla ilgili . Size ne kardeşim.ben size bu para az mi çok mu diye mi soruyorum . Doğru dürüst problemimle ilgili akıl veren yok .
ben sizin doktoru az buçuk tahmin edebiliyorum :) koruda zahide hocaya başlamıştım. muayene 10 dkyı geçmiyor. çok sıra var. o İnstagram videolarını hangi ara çekiyor anlamış değilim. doğum paketi 9 bin tlydi. memorial hastanesinde kudret erkenekliye başladım. pahalı ama 1 saat muayene eder. konuşur, anlatır. gece dahi olsa aradığımda ulaşamasamda whatsapptan hemen yazar. acil durum dersen zaten hastaneye sizden önce gidiyor. tahlillerle ilgili durum olduğunda zaten kendi arıyor. 13 bin küsüre paketi aldıkMerhaba hanımlar hayırlı akşamlar .
Gebelik takibim Ankara'da özel bir hastanede oluyor . Bugüne kadar 3 defa gittim . Doktorumu sevmiştim ilgiliydi beni çok rahatlamıştı. Tek sikintisi biraz yogun olmasi . Perşembe günü tahlil vermiştim . Sonuçları cumartesi çıkar dediler . Aradım sonuç çıktı doktor hanıma gösteremedik pazartesi arayın dediler . Pazartesi aradım yine gösterememişler doktora. Bari mail atin ben bakayım dedim tamam dedi doktorun sekreteri o da yalan oldu .
Çok gerildim bende az para vermiyoruz 9 bin lira veriyorum bi tahlilimi 5 günde alıyorum. Sizce yersiz mi gerginligim
özel bir sağlık problemi vs yoksa doğum için bu kadar para harcanması bana mantıksız geliyor. özeller para tuzağı.
Başka işiniz yok heralde sizin . Hanımefendi lütfen gidip başka konularda oyalanır misiniz?genel tavrınız bu ise hastanenin size yardımcı olmamasına şaşırmadım
ben özel ile devletin farkını biliyorum zaten. sadece bana eşim doğuma girip elimi tutsun diye 9000 tl vermek saçma geliyor bir doğumda. dediğim gibi herhangi bir özel durum yoksa gerekli görmüyorum. ablam devlet hastanesinde doğurdu, ertesi gün evindeydi. bir günlük çile sadece.Devlette kadın doğum kısmına erkek girmiyor. Eşiniz ultrasonda bebeğinizi asla göremez.
Aynı anda bazen iki üç kadın giriyor odaya. Doktor zaten o kalabalıkta adam akıllı ilgilenemiyor da.
Doğum kısmındaysa daha fena sancı odası var. Kendi odanızda eşinizle sancı çekmek varken tek başınıza kalıyorsunuz. Hatta hastanenin yoğunluğuna göre bir kaç kadın.
mahremiyet yok devlette özetle.
Özelde doğurdum. Bu hayatta aldığım en doğru karardı
ben özel ile devletin farkını biliyorum zaten. sadece bana eşim doğuma girip elimi tutsun diye 9000 tl vermek saçma geliyor bir doğumda. dediğim gibi herhangi bir özel durum yoksa gerekli görmüyorum. ablam devlet hastanesinde doğurdu, ertesi gün evindeydi. bir günlük çile sadece.
ben özel ile devletin farkını biliyorum zaten. sadece bana eşim doğuma girip elimi tutsun diye 9000 tl vermek saçma geliyor bir doğumda. dediğim gibi herhangi bir özel durum yoksa gerekli görmüyorum. ablam devlet hastanesinde doğurdu, ertesi gün evindeydi. bir günlük çile sadece.
evet ya doğru valla. hemşireden öğrenemeyince bebeği badana fırçası ile yıkamaya kalkmıştık biz.Ben acıbademde doğurdum.
bebeğe ayrı hemşiresi vardı benim ayrı hemşirem vardı. İlk banyomu orda hemşire yaptırdı. Doğru emzirmeyi gösteren hemşirem vardı. Bazen doğru veremezdik memeyi hemen düğmeye basardık gelir yardım ederdi. Başka hastanede doğuran arkadaşım bir türlü memeyi tutturmayı öğrenemedi mesela ben orda pratik kazandım. Artı taburcu olurken o hemşire telefonunu verdi her gece arardım açardı sabırla yardım ederdi.
Artı eşimle bana yıkama, giydirme, alt açma eğitimi verildiği için ilk banyoyu başbaşa yapabildik mesela.
Bu ilgiyi asla devlette alamazsın.
Bazı devlet hastanelerinde çocuğun cinsiyetini dahii söylemiyorlar bu bizzat çok yakın bir arkadaşımın başına gelen bir şey . Süreç boyunca ilk kalp atışını ultrasonda ilk görüntüsünü eşimle birlikte görmeyeceksem doğumda eşimle birlikte sancıyı çekip bu mucize ana birlikte tanıklık edemeyeceksem insan gibi ilgiyle alakayla gebelik surecimi geciremeyeceksem napayım ben 9 bini
Tek onla kalsa yine iyi.
Epidural sezeryan oldum ben bebeği hemen yanıma getirdiler mesela. Fotoğraflarım var o andan hemşire çekmişti.
Gece gündüz hemşirelerin eli üstünde. Bebeği asla yatağında yatırmadılar. Bebek dostu bir hastaneydi ve bu gece memende kokusunla uyusun dediler. koynumfa uyudu ilk gecesinde ve sürekli hemşiresi gelip kontrol etti.
Eşim ordaki yıkama alt açma eğitmi sayesinde saha özgüvenliydi bebeği kucağına alırken.
Sezeryana rağmen emzirmeme destek oldular ve aynı gün süt sayelerinde geldi. Bana doğru emzirmeyğ sabırla iki gün defalarca göaterdiler.