Siz nerde yaşıyorsunuz ?
Öncelikle şunu söyleyeyim tabi ki haklısınız, doktorlar işlerini devlet hastanesinde de yapmalı özel hastanede de. lkin doktor, devlet hastanesinde 200 hasta bakıyor günde. Herkese her an yetişemez, ayrıca cep telefonu verip hasta nazı çekme gibi bir yükümlülüğü de yok.
Özel hastanede verilen paranın bir kısmı doktora olsa da çoğu bir hizmet larak sağlığa gidiyor yani sağlık hizmetine. hastanede sıra beklememeye, gittiğinde özel ilgiye, doktorun nazını çekmesine ... bunların tıpla veya doktorlukla alakası yok bunların hizmetle alakası var
Şimdi parası olmayan ölsün gibi bir şey yok zaten Türkiyede doktor görmek gayet kolay max 1 gün bekliyorsunuz. Öyle kuyrukta beklerken ölen hasta falan yok (Kanadada olmuştu bu olay) İsteyen üstüne para verip nazını çektiriyor o kadar. Öyle yazdığınız gibi parası olmayan ölsün durumu yok devlet hastanelerinde de doğum takini gayet güzel yapılıyor, riskli gebelikler de ünv hastanelerinde takip ediliyor genelde
Ben de yurtdışındayım evet sigorta ödüyor ama doktoru göremiyorsunuz ki ... hangi doktoru arasan ya boş randevusu yok, ya da 3 hafta sonraya gün veriyor, sekreteri telefonu açıyor kaba öküz gibi tersleyerek konuşuyor, en sonunda randevu bulsan bile doktorlar 0 pratik 0 klinik neyin varsa bitki çayı iç geçer ... abartı değil asla daha geçende gazetede okudum Berlin Charite'de acile almadıkları çocuk öldü yani. Ben Almanya'dayım, jinekolog yok, pediatrist istiyorsan hamile kalmadan 1 yıl önce arayıp bulman gerek onkolog zaten yok kanser hastaları 3 ay sonraya randevu beklerken ölüyor ... siz hangi ülkedesiniz, batı Avrupa ülkeleri bu şekil sağlık sistemi rezil berbat. Turkiye'de doktoru gorebiliyorsun en azindan
Para helal miye gelince helal, adam yıllarını veriyor kalifiye meslek yapıyor. Siz sevgilizle gezer tozarken adam ünv kütüphanesinde dirsek çürütüyor, 30 yaşına kadar uzmanlık diye ders çalışıyor, TUsa hazırlancam diye ailesine vakit ayıramıyor, binlerce insanın derdini dinliyor. .... siz bu adama canınızı emanet ediyorsunuz. Adamın istediği parayı istemeye hakkı var sonuna kadar.
Avrupaya Amerikaya gitmekle modern olunmuyor, önce yetişmiş işgücüne saygı duymayı öğrenmelisiniz bence. Kalifiye elemanın bilgisine, yeteneğine saygı duymazsanız göç etmiş cahil olduğunuzla kalıyorsunuz. Burda hakaret ettiğiniz doktorlara yalvaracak duruma gelmeyin de ne diyeyim. Bıktım toplumdaki cehaletten ve okumuş meslek sahiplerine nefretten. Size de yapsaydınız PhD siz de kazansaydınız aynı parayı adamları rahat bırakın