Doktorumla ilgili tereddutlerim ...

Anlatamadınız.
Bu zihniyet yuzunden ulkede iyi doktor kalmadi farkinda değilsiniz. Insanlar akin akin gidiyorlar. Kalanlarda asla hasta muayene eden bolumleri yazmiyorlar . Cerrahi alanlar bos kaliyor .
Yakinda ameliyat yaptiracak doktor bulamayacaginizda gorecegim sizi. Hakkiniz budur zaten.
Dedigim gibi begenmiyorsaniz kendinizi evde tedavi edin . Sizin haddiniz degil insanlarin kazandigina helal degil diye etiket yapistirmak.
Iyide problemli saglik sorunu olan hamileler var özele gitmek zorunda olan hamilelik zaten çok masrafli bir şey insanlar ne yiyip ne icicek. Dr olmussun diye insanlarin iligini kemigini kurutmanin ne anlamı var. Tamam dr lar elbette cok kazanmalı ama zaten daha fazla para kazanmak isteyenleri ozele geciyo kaldi ki herkesin parasi da yok turliye de

Türkiye’de devlet hastanelerinde gebe takibi ve doğum ücretsiz olarak yapılmaktadır. Özel muayeneyi tercih eden kişiler özel hastaneye başvurabilirler. Konu sahibinin konusu da param yok doktora gidemiyorum olmadığına göre doktor nefretinizi başka yerde açığa vurabilirsiniz.
doktorlara niye nefretim olsun.. sadece yurtdisindaki ilgiyle kendi ulkemdeki ilginin arasinda daglar kadar fark var.. ozel devlet farketmiyor.. haketmedikleri paralari almasinlar.. anlayana tabi

atip tutmuyorum gorunen koy kilavuz istemez.. doktor demek insanlardan bir dogum icin 9000 12000 15000 miktarlar almak degildir.. hani bi dogum icin 3000 deseler Eyvallah diyecegim.. ellerini biraz vicdanlarina koysunlar..
Tek doktor olsa doğum yaptıran ve o bu paraları istese hak veririm de gerçekten binlerce doktor varken isteyen istediği parayı alabilir. Ayrıca 3000e normal demişsiniz de 3000lira ayıramayacak olanlar da var ben mesela devlet hastanesine gideceğim. Şimdi ben de diyim mi 3000lira isteyen doktorlara parası haram olsun diye ne kadar ayıp

ben yurtdisinda yasiyorum ve ulkenin durumunu hayretle izliyorum.. ve hala ulkede maalesef sizin gibi dusunen insanlar fazla oldugu icin hic sasirmadim yorumlariniza.. evet uzerine basa basa soyluyorum bu paralar helalmi simdi ?!! niye iyi doktor demek milletti soymakmi demek sizce.. doktorlar reklam yapma derdine dusmus.. heryerde goruyoruz artik.. bu meslegi reklam haline getirenlere yazik.. DOGUMLARA %50 INDIRIM 10 TAKSIT VSVS NE BU YAHU !!! Anormal bi durumu normalmis gibi gosteremeye calisiyorsunuz..

Siz nerde yaşıyorsunuz ?

Öncelikle şunu söyleyeyim tabi ki haklısınız, doktorlar işlerini devlet hastanesinde de yapmalı özel hastanede de. lkin doktor, devlet hastanesinde 200 hasta bakıyor günde. Herkese her an yetişemez, ayrıca cep telefonu verip hasta nazı çekme gibi bir yükümlülüğü de yok.

Özel hastanede verilen paranın bir kısmı doktora olsa da çoğu bir hizmet larak sağlığa gidiyor yani sağlık hizmetine. hastanede sıra beklememeye, gittiğinde özel ilgiye, doktorun nazını çekmesine ... bunların tıpla veya doktorlukla alakası yok bunların hizmetle alakası var

Şimdi parası olmayan ölsün gibi bir şey yok zaten Türkiyede doktor görmek gayet kolay max 1 gün bekliyorsunuz. Öyle kuyrukta beklerken ölen hasta falan yok (Kanadada olmuştu bu olay) İsteyen üstüne para verip nazını çektiriyor o kadar. Öyle yazdığınız gibi parası olmayan ölsün durumu yok devlet hastanelerinde de doğum takini gayet güzel yapılıyor, riskli gebelikler de ünv hastanelerinde takip ediliyor genelde

Ben de yurtdışındayım evet sigorta ödüyor ama doktoru göremiyorsunuz ki ... hangi doktoru arasan ya boş randevusu yok, ya da 3 hafta sonraya gün veriyor, sekreteri telefonu açıyor kaba öküz gibi tersleyerek konuşuyor, en sonunda randevu bulsan bile doktorlar 0 pratik 0 klinik neyin varsa bitki çayı iç geçer ... abartı değil asla daha geçende gazetede okudum Berlin Charite'de acile almadıkları çocuk öldü yani. Ben Almanya'dayım, jinekolog yok, pediatrist istiyorsan hamile kalmadan 1 yıl önce arayıp bulman gerek onkolog zaten yok kanser hastaları 3 ay sonraya randevu beklerken ölüyor ... siz hangi ülkedesiniz, batı Avrupa ülkeleri bu şekil sağlık sistemi rezil berbat. Turkiye'de doktoru gorebiliyorsun en azindan

Para helal miye gelince helal, adam yıllarını veriyor kalifiye meslek yapıyor. Siz sevgilizle gezer tozarken adam ünv kütüphanesinde dirsek çürütüyor, 30 yaşına kadar uzmanlık diye ders çalışıyor, TUsa hazırlancam diye ailesine vakit ayıramıyor, binlerce insanın derdini dinliyor. .... siz bu adama canınızı emanet ediyorsunuz. Adamın istediği parayı istemeye hakkı var sonuna kadar.

Avrupaya Amerikaya gitmekle modern olunmuyor, önce yetişmiş işgücüne saygı duymayı öğrenmelisiniz bence. Kalifiye elemanın bilgisine, yeteneğine saygı duymazsanız göç etmiş cahil olduğunuzla kalıyorsunuz. Burda hakaret ettiğiniz doktorlara yalvaracak duruma gelmeyin de ne diyeyim. Bıktım toplumdaki cehaletten ve okumuş meslek sahiplerine nefretten. Size de yapsaydınız PhD siz de kazansaydınız aynı parayı adamları rahat bırakın

hmm gorduk dunyanin parasini verdigimiz avukatin bizi ne durumlara dusurdugunu.. lutfen ovunmeyin.. siradan avukatlar belki daha iyidir.. dedigim gibi onemli olan insan olabilmek..
Sizin avukatinizin size yaptiklari elbette beni baglamaz, kimseyi baglamaz. Ben ennnnn iyi avukatim demiyorum ama hayatimi yasamak, totomu gezdirmek vs yerine okuyup ogrenmeye ve kendimi gelistirmeye devam ediyorsam bunun bir bedeli olmali. Onemli olan insan olabilmek sozunuze katiliyorum, siz de meslekler icin yargi dagitacaginiza biraz degisiklik yapin bakis acinizda

3 bin tl ye detaylı ultrason oluyor ne doğumu?
Olaydan bihabersiniz bence, çok da uzatmayalım mevzuyu.
Bunlar afaki rakamlar değil, piyasa bedelidir.
Hepsi 3 ken 20 istememişler keza hastane bu.
Takip yapan doktor muayene ücreti şuan ank da 350 ile 850 arası değişiyor.
Bu tek muayenedir.
700 800 civarı alanlar çok ünlü, ekran yüzü de olan proflardır, bir altı yine çok ünlü ve çok başarılı doktorlardır.
Böyle gider sıralama ama 150 200 e zaten muayene yok.
doktorlar unlulukten paparazzi programlarina cikcak nerdeyse..

Benim doğum yaptığım hastane öyleydi sgk anlaşması yoktu ilk doğumumda.
Ama hizmet kalitesi de o kadar iyiydi.
Süit oda kullandım doğumda, otel konforunda da ağırlandım, misafirlerim de öyle.
Ama 1 sene sonra ikinci doğumu yaptım, tek değişen sgk ile anlaşmış hastane.
Doktorum orada olmasa tövbe adım atmazdım, asla!
Aynı hatta daha fazla para ödeyip, yarı hizmetini alamadım.
Doktorum 10 günden önce randevu veremez hale gelmiş önceki münasebetimizden el altından alıyordu beni, 40 dk nst sırası bekledim ben şaka mı bu?

Sağlık konusunda kendini aşmış ve hizmet kalitesi iyi bir hastane ise, her şey mübah.
Ama aksi ise işte orada mesele başlıyor zaten.
Bende 2 kızımida izmirin en ünlü ve en yoğun dr unda takip ettirdim özel muayenehane si vardı tüm tahlillerde özel labaratuvarda ama işte işinde 1 numaraydı değerdi yani o zaman için tek cocuk herşey dahil 10 bini buluyordu, benim küçüğümü doğurttu kanadaya yerleşti turkiyeden ailesiyle birlikte gitti çok üzülmüştük aile kadınları olarak kadin doğumcu önemli :KK53:

doktorlara niye nefretim olsun.. sadece yurtdisindaki ilgiyle kendi ulkemdeki ilginin arasinda daglar kadar fark var.. ozel devlet farketmiyor.. haketmedikleri paralari almasinlar.. anlayana tabi
Hangi ülke acaba Türkiye ile aynı sosyo-ekonomik düzeyde bir ülke mi? Doğurganlık oranları aynı mi? Refah seviyesi ve ücretler eşit mi? Siz ne eşitliği bekliyorsunuz peki

Siz nerde yaşıyorsunuz ?

Öncelikle şunu söyleyeyim tabi ki haklısınız, doktorlar işlerini devlet hastanesinde de yapmalı özel hastanede de. lkin doktor, devlet hastanesinde 200 hasta bakıyor günde. Herkese her an yetişemez, ayrıca cep telefonu verip hasta nazı çekme gibi bir yükümlülüğü de yok.

Özel hastanede verilen paranın bir kısmı doktora olsa da çoğu bir hizmet larak sağlığa gidiyor yani sağlık hizmetine. hastanede sıra beklememeye, gittiğinde özel ilgiye, doktorun nazını çekmesine ... bunların tıpla veya doktorlukla alakası yok bunların hizmetle alakası var

Şimdi parası olmayan ölsün gibi bir şey yok zaten Türkiyede doktor görmek gayet kolay max 1 gün bekliyorsunuz. Öyle kuyrukta beklerken ölen hasta falan yok (Kanadada olmuştu bu olay) İsteyen üstüne para verip nazını çektiriyor o kadar. Öyle yazdığınız gibi parası olmayan ölsün durumu yok devlet hastanelerinde de doğum takini gayet güzel yapılıyor, riskli gebelikler de ünv hastanelerinde takip ediliyor genelde

Ben de yurtdışındayım evet sigorta ödüyor ama doktoru göremiyorsunuz ki ... hangi doktoru arasan ya boş randevusu yok, ya da 3 hafta sonraya gün veriyor, sekreteri telefonu açıyor kaba öküz gibi tersleyerek konuşuyor, en sonunda randevu bulsan bile doktorlar 0 pratik 0 klinik neyin varsa bitki çayı iç geçer ... abartı değil asla daha geçende gazetede okudum Berlin Charite'de acile almadıkları çocuk öldü yani. Ben Almanya'dayım, jinekolog yok, pediatrist istiyorsan hamile kalmadan 1 yıl önce arayıp bulman gerek onkolog zaten yok kanser hastaları 3 ay sonraya randevu beklerken ölüyor ... siz hangi ülkedesiniz, batı Avrupa ülkeleri bu şekil sağlık sistemi rezil berbat. Turkiye'de doktoru gorebiliyorsun en azindan

Para helal miye gelince helal, adam yıllarını veriyor kalifiye meslek yapıyor. Siz sevgilizle gezer tozarken adam ünv kütüphanesinde dirsek çürütüyor, 30 yaşına kadar uzmanlık diye ders çalışıyor, TUsa hazırlancam diye ailesine vakit ayıramıyor, binlerce insanın derdini dinliyor. .... siz bu adama canınızı emanet ediyorsunuz. Adamın istediği parayı istemeye hakkı var sonuna kadar.

Avrupaya Amerikaya gitmekle modern olunmuyor, önce yetişmiş işgücüne saygı duymayı öğrenmelisiniz bence. Kalifiye elemanın bilgisine, yeteneğine saygı duymazsanız göç etmiş cahil olduğunuzla kalıyorsunuz. Burda hakaret ettiğiniz doktorlara yalvaracak duruma gelmeyin de ne diyeyim. Bıktım toplumdaki cehaletten ve okumuş meslek sahiplerine nefretten. Size de yapsaydınız PhD siz de kazansaydınız aynı parayı adamları rahat bırakın
cehaletin ne oldugunu sizden ogrencek degilim.. yeterince egitim gordum hayatim boyunca.. bu paralar hakkiyla alinsin hakkiyla alinmayan paralardan kim hayir gormus ?!! anca para tecrube bilmem ne

doktorlar unlulukten paparazzi programlarina cikcak nerdeyse..
Ünlü olması birçok hastaya şifa olmasından kaynaklı olabilir mi acaba?
Benim doktorum mesela normal doğum ödüllü bir doktordur, öyle isteyen kendisini tercih eder.
Ünü budur, diğerinin riskli gebeliktir, doğmaz denen çocuğu doğurmuştur sağlıkla.
Diğeri tüp bebek uzmanıdır vs.
Valla söz konusu sağlık olduğunda doktorum işinin ehli ve canı pahasına ilgi alakası gerekiyor, iyi insan kötü insan beni bağlamaz.
Bütün tecrübesini geri dönüşü olmadan kısıtlı zamanda aktarabilsin yeter, değil mi?

Iyide problemli saglik sorunu olan hamileler var özele gitmek zorunda olan hamilelik zaten çok masrafli bir şey insanlar ne yiyip ne icicek. Dr olmussun diye insanlarin iligini kemigini kurutmanin ne anlamı var. Tamam dr lar elbette cok kazanmalı ama zaten daha fazla para kazanmak isteyenleri ozele geciyo kaldi ki herkesin parasi da yok turliye de
Paradan ziyade devlette kosullar hic uygun olmadigi icin insanlar ozele geciyor .
Hastanelerde inanilmaz bir borc var . Stent gibi basit bir materyalin olmadığı hastaneler var hemde üniversite hastaneleri.
Ayrica hastaya ayirilan vakit devlette inanılmaz az. Inanin doktorluk bile yapamiyorsunuz hasta basina 5 dakika veriliyor.
Maddi sorunlardan ziyade insanlar vicdani sorumluluk için geçiyorlar. Adam 5 dakikada ya da olmayan materyal ile neyi anlayabilir neyi tedavi edebilir .
Sizde kendinize gore haklısınız bir sey diyemiyorum. Ama sorun doktorda degil . Bu saglik sisteminde.

Evet gecesinu gunduzune katip essek gibi calisan insanlar icin , insanlarim hayatini kurtaran insanlar icin , yeniden dogmus gibi hayat surdurmelerine vesile olan insanlar icin bu degil 383883 misli bile helal .
Siz iyi doktor olun olabiliyorsaniz ve ucretsiz bakin insanlara nasil fikir ?
Eleştiri yobazisiniz (bunu hakaret icin söylemiyorum) ama 60 yaşında oturduğu yerden sen o zaman bunu kendin yap sen o zaman bunu yap diyen yasli kadınlar gibisiniz. Her yorum yaptığımız şeyi ay o zaman sen yap mi dicez. Tr de insanlarin parası yokki böyle diyosunuz

Siz nerde yaşıyorsunuz ?

Avrupa’da durumun böyle olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım. Yine de diğer yazdıklarınıza imzamı atarım helal olsun

cehaletin ne oldugunu sizden ogrencek degilim.. yeterince egitim gordum hayatim boyunca.. bu paralar hakkiyla alinsin hakkiyla alinmayan paralardan kim hayir gormus ?!! anca para tecrube bilmem ne
Yahu verenin hakkı helal, konu sahibi helal ediyor bebeğim iyi olsun diyor, diğer özel tercih eden bizler helal ediyoruz, siz neyi zıkkım ettiniz anlamadım ben?
Konunun ve paranın neresindesiniz?

Hangi ülke acaba Türkiye ile aynı sosyo-ekonomik düzeyde bir ülke mi? Doğurganlık oranları aynı mi? Refah seviyesi ve ücretler eşit mi? Siz ne eşitliği bekliyorsunuz peki
Ekonomisi Turkiyeden iyi olan bir ulke.. galiba bizim ulke euroyla calisiyor.. eeee millet Turkiyede euro'mu kazaniyorda rakamlar yurtdisini bile solluyor.. soruyorum bu insanlar tl'mi euro'mi kazaniyor.. neden euro bazindan fiyat belirliyor bizim doktorlar ?!!!

Eleştiri yobazisiniz (bunu hakaret icin söylemiyorum) ama 60 yaşında oturduğu yerden sen o zaman bunu kendin yap sen o zaman bunu yap diyen yasli kadınlar gibisiniz. Her yorum yaptığımız şeyi ay o zaman sen yap mi dicez. Tr de insanlarin parası yokki böyle diyosunuz
Elestiri yobazi mi bu tabiri de ilk defa duydum .
Kalkip essek gibi calisarak kazandigim paraya helal degil diyen birine nasil konusmami bekliyorsunuz ?
Insanlar kimki benim kazandığım parayi helal degil diye oturdugu yerden nitelendirebiliyor ? Kalkip doktor dogum icij max 3 bin almali diyen birine ne diyelim . En kibar haliyle sen ol oyle al dedik

Ekonomisi Turkiyeden iyi olan bir ulke.. galiba bizim ulke euroyla calisiyor.. eeee millet Turkiyede euro'mu kazaniyorda rakamlar yurtdisini bile solluyor.. soruyorum bu insanlar tl'mi euro'mi kazaniyor.. neden euro bazindan fiyat belirliyor bizim doktorlar ?!!!
Verecek cevap bulamadım .... sözün bittiği yerdeyim... iyi geceler

Sizin avukatinizin size yaptiklari elbette beni baglamaz, kimseyi baglamaz. Ben ennnnn iyi avukatim demiyorum ama hayatimi yasamak, totomu gezdirmek vs yerine okuyup ogrenmeye ve kendimi gelistirmeye devam ediyorsam bunun bir bedeli olmali. Onemli olan insan olabilmek sozunuze katiliyorum, siz de meslekler icin yargi dagitacaginiza biraz degisiklik yapin bakis acinizda
eger bi avukat bu sekilde yorum yapabilyorsa, keske hic avukat olmasaydinizda sizinle ayni meslegi paylasan diger avukatlara siradan demeseydiniz.. dedigim gibi ozel avukat tuttukta ne oldu.. bence sizinde bazi muvvekileriniz sizden memnun degil.. emin olabilirsiniz.. ayrica konu avukat degil dogum doktor vs

Elestiri yobazi mi bu tabiri de ilk defa duydum .
Kalkip essek gibi calisarak kazandigim paraya helal degil diyen birine nasil konusmami bekliyorsunuz ?
Insanlar kimki benim kazandığım parayi helal degil diye oturdugu yerden nitelendirebiliyor ? Kalkip doktor dogum icij max 3 bin almali diyen birine ne diyelim . En kibar haliyle sen ol oyle al dedik
O kelimeyi ben uydurdum. Burda sadece yazı olduğu için size hakaret etmedigimi anlayın diye parantez içinde yazdım öyle. Ya haram diyemeyiz allah bilir insanlar isteyerek veriyo nasıl haram olcak ama insanlarin parasi yoksa napsin bu fiyatlar astronomik

X