- 10 Şubat 2011
- 1.880
- 2.251
-
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
Çok teşekkür ederim . Aradım sabah kızdım kızınca hemen gösterdiler doktora aldım sonucumu . Süreç böyle kızarak öfkelenerek geçecek sanirimAnlıyorum umarım durum biran önce düzelir sizde sıkıntıya girmeden
Maalesef, Nasreddin hocanın dediği gibi damdan düşen ancak anlıyor halden.Benim icin en onemlisiydi yogun bakim unitesi ve yogun bakim uzman doktor olmasi.Cevremde cok bilmis herkes aaa bir doguma o kadar para verilir mi ? Ne gerek dedi.Ikizlere hamileyim ve 30.haftadan sonra her sey olabilir malum ikiz gebelik.Nitekim 32 de dogum pozisyonuna girip rahim agzina kadar geldiler.36+2 ye kadar yerimden kalkmadan iceride tuttum diyeyim.1800-2270 .1800 olan 12 gun yogunda kaldi.Yogun bakim uzman doktorumuz sabah aksam visite cikip sonrasinda bilgilendirdi bizi.Kronik bobrek rahstsizligim var ve bebeklerimden birinde gorulmustu karnimda.Ikisine de ucretsiz ultrason cekildi dogum sonrasi ki her biri 400 liraymis ogrendik...Dogum oncesi bir doguma okadar para verilir mi diyenler dogru karar vermissin dediler hep.Dogum sonrasi da ona keza.Hastanenin 7/24 kadin dogumcusu da var cocuk doktoru da.Yani herkesin kendi karari bu.Can hıraç elestirmek neden anlamadim.
bir cok sey olabiliyor, mesela benim cok sikintili bir hamileligim oldu, acile gittigimde her yeni doktora kiyamet gibi bilgi vermek zorunda kaliyordum. mesela doktorum yillik izindeydi bende ayni sekilde, kanamam oldu apar topar aradim doktoru 27. haftadaydik hemen bir ilac soyledi ve ilk hastaneye git dedi ilaci aldim sonra en yakin 100 km uzaktaki hastaneye gittim ancak haftasonu oldugu icin kimse ilgilenmedi sadece nst ye bagladilar, sonra doktoru tekrar aradim pazartesi hemen gel dedi apar topar istanbula donduk pazartesiyi beklemeden baska bir doktora gittim
hersey normal gorunuyo dedi sonra pazartesi kendi doktorum ultrason cihazini karnima koydugu anda sorunun ne oldugunu anladi rahim boyum kisalmis nisanim gelmis rahimde acilma ve hunilesme varmis. acil olarak musehale edildi. kendi doktorum surecimi bildigi icin sorunu cozmesi en kolayi oldu.
sonra tansiyonum yukseldi bir gun, aradim ne yapalim diye, hergun 4 saatte bir olc bana rapor et dedi doguma kadar her aksam gunluk tansiyon raporu veriyordum.
ayagim burkuldugu icin acildeki doktorun hamile oldugumu bile bile verdigi jeli surdukten sonra icerigini okuma salakligini yapmistim. hamileikte kesinlikle kullanilmamasi ereken ilac grubunda yaziyordu. gece gece pnikle doktoru aradim o hemen ilaci inceledi basil temizlemem gerektigini vs soyledi...
yani herkesin hamileiginde doktoruna surekli ulasmasi gerekmiyor evet, ama hamilelik cok ozel bir durum, ve gercekten kafaniza gore hareket edemiyorsunuz. hele hele riskli bir gebelik geciriyorsaniz.
ben doktorumu bisey oldugunda aramaz kontrolde sorarsam bana cok kizardi neden aramadin diye. mesaj atardim o yuzden o uygun oldugunda bana donerdi. allah razi olsun
dogrudur, yurtdisinda cok daha farkli yurutuldugunu duymustum, iyi ki o ulkelerde degilim demistim.Tabii ki sizin endisenizi de anliyorum ama benim anlatmak istedigim Turkiye harici bir ulkede olsaydiniz cok yuksek ihtimalle bu hizmeti alamayacaktiniz. Benim yasadigim ulke dahil, boyle bir hizmet anlayisi yok. Zaten cogu ulkede gebelik dogal bir surec olarak gorulup yuksek riskli degilseniz surec ebeler ile ilerliyor. Her ulkede saglikli dogumlar gerceklestigine gore bu bir zorunluluk degil, tercih. Bizim ulkemiz gibi ulkelerde para ile hizmet satin alinabildigi icin elbette ki tercih sizin.
13 yıl önce 3000 istemişti dr umatip tutmuyorum gorunen koy kilavuz istemez.. doktor demek insanlardan bir dogum icin 9000 12000 15000 miktarlar almak degildir.. hani bi dogum icin 3000 deseler Eyvallah diyecegim.. ellerini biraz vicdanlarina koysunlar..
Muayene ucreti icinde mi?Tahliller + doğum 9 bin
Her şey içinde evetMuayene ucreti icinde mi?
Bana da normal geldi fiyat olarak muayene de icindeyse hatta cok iyi..Her şey içinde evet
Ben devlet hastanesinde tahlillerimi yaptırıp sonuçları WhatsApp üzerinden doktoruma atıyorum. Yorumluyor. Soracağım her şeyi de yazıyorum. Cevaplıyor. Bir defa kanamam olduğunda aradım, telefonuma cevap verdi.
Kısacası doktorunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.