Doktorumla ilgili tereddutlerim ...

Maalesef, Nasreddin hocanın dediği gibi damdan düşen ancak anlıyor halden.

Tabii ki sizin endisenizi de anliyorum ama benim anlatmak istedigim Turkiye harici bir ulkede olsaydiniz cok yuksek ihtimalle bu hizmeti alamayacaktiniz. Benim yasadigim ulke dahil, boyle bir hizmet anlayisi yok. Zaten cogu ulkede gebelik dogal bir surec olarak gorulup yuksek riskli degilseniz surec ebeler ile ilerliyor. Her ulkede saglikli dogumlar gerceklestigine gore bu bir zorunluluk degil, tercih. Bizim ulkemiz gibi ulkelerde para ile hizmet satin alinabildigi icin elbette ki tercih sizin.

dogrudur, yurtdisinda cok daha farkli yurutuldugunu duymustum, iyi ki o ulkelerde degilim demistim.

Hiçbir hizmet bedava değil elbette.Ama,bir ömür vergi verseniz, bir beyin, kalp ameliyatı ve alacağınız yoğun bakım vs, hizmetlerinin hiçbirini karşılamaya yetmez. Hele özel bir hastanede bu hizmeti almak zorunda kaldığınızda, asla ödediğiniz vergiyle falan karşılayamazsınız. Onu ifade etmek için dedim bedava hizmet derken.

Bundan yillar yillar önce çok yoğun bir doktora sadece muayene için 250 veriyordum. Kalan herşeye para ödüyordum. Kizim ve ben ölümden döndük dersem yeridir.
Yoğun birisi olmasin derim

6 ay önce doğum yaptım Ankara'da özel bir hastanede.
Doktor hastane hemşire her şeyden çok memnun kalarak tamamlamıştım süreci. 24 saat ulaşabiliyordum doktoruma.
Şok oldum şuan 9 bine.
Gayet de güzel doğurdum halbuki ama 9 binlik değil
Yoğun bir doktorsa zor.. Ama o parayı versem bebeğimin eğitim masraflarını karşılamalarını beklerdim

Benm doktorum da cok yogundu ama her zaman telefonlara cikardi simdi degilse 5 dakka snra bence doktor cok onemli doktorunuza alistiysaniz vaz gecmein icinize sinmesi onemli bu defaki kontorlde rahatsiz oldgnuz seyleri doktora bizzat soylein

Ben bu doktorlara 24/7 ulasilmasi lazim kafasini anlayamiyorum. Bir doktor niye bana özel numarasini versin? Hangi acil durum olabilir ki? Zaten her ay randevuya gidiliyor. Velev ki acil bir durum var, acile gidilir ve hastane müdahale eder ve doktoru arar. Zaten tahliller standart. Yani bir kac gün gecikme sorun olmaz.

Ve 9bin banada yüksek gelmedi. Duyduguma göre, Türkiyede baze hastanelerde 10-20bin arasi fiyat, mesela aci.. Hastanesinde.

Özel hastanelerden hiç hoşlanmıyorum ne zaman gitsem birçok şey yaşadım ve maalesef oradaki doktorların çoğunun hayatı daha çok hasta daha çok para mantığı üzerine kurulmuş durumda

Ben devlet hastanesinde tahlillerimi yaptırıp sonuçları WhatsApp üzerinden doktoruma atıyorum. Yorumluyor. Soracağım her şeyi de yazıyorum. Cevaplıyor. Bir defa kanamam olduğunda aradım, telefonuma cevap verdi.
Kısacası doktorunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yahu ben bu eleştirileri hiç anlamıyorum.kadincagiz bize doktora çok mu para veriyorum sizce diye sormamiski.bu biraz imkan meselesi.imkani varsa 9 değil 19 da verir.her zaman her şeyin daha da iyisi var.ama bu demek değil ki en pahalı doktor en iyi doktor.aiz burda hizmet satın alıyorsunuz daha çok.daha büyük daha konforlu odalar daha sasaali suslemeler.hatta lohusa şerbeti bile veriyorlar.imkanı olan verir.imkani olmayanda üniversiteye gider.orta halliside benim gibi 2 bin liraya doguruverir.

Sevgili konu sahibi.siz bu doktorun yoğunluğunu kafaniza takarsiniz bence.o yüzden daha farklı bir doktor bulun.ne gerek var sinir olmaya.hayirli olsun bebeğiniz ayrıca.Allah kucağınıza almayı nasip etsin.

Özellikle doğum yapacağım doktorda aradığım bi kaç özellik önemli benm için Doğum hanede yada ameliyat hanede işinin ehlimi bunu çok araştırıyorum birde ultrason da iyice baştan aşağı bebeği inceliyor mu diye bakıyorum bunlar iyiyse tamamdır benim için..bazı tahliller tarama testleri hariç diğer testleri çok önemsemiyorum açıkçası onları sağlık ocakları ücretsiz yapıyor zaten...doktor gerçekten iyiyse değiştirme bi tahlil için

Merak ediyorum, diğer randevuyu beklemeyecek kadar hangi sorular soruyorsun whatsapp ile?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…