Evet ben sormustum, gobek kordonu kesilirken eger aletler steril degilse bebek tetanoz olabilir demisti ve tedavisi yokmus bebek ölurmus. Her ihtimale karsi yapilmasi lazim bende yaptirdim hamileligimde demisti doktorum. Yaptirdim ben 2 tane. Dogumdan sonra 3 tane daha yaptirirsan da omur boyu koruyuculuk sagliomus onlari da yaptircam. Saglik ocagi ariyo zaten takip ediolar.Gerekli mi soran oldu mu
Canım arkadaşımin aşı kartı olduğu için ona yapılmadı bu aşı 9 yıl koruyormuş çünkü. .aama ben kaybettiğim için bana 2 doz yapıldı yani 1. Çocukta yapıldiysa yengene onu korur ...bu aşıyı mutlaka yaptır vakit kaybetme güzelim...Doğumda başına ne geleceğini bilemezsin tedbirli olmakta fayda var ...Arkadaşlar cevaplarınıza çok teşekkürler,doktorum beni yönlendirmediRandevum var haftaya,sorucam ama sağlık ocağına pzt günü gidicem bi. Benim 4 yıl içinde 2 kez doğum yapan yengem var,ona sordum 2 kere tetanoza çağırdılar sadece ben gitmedim dedi.Başka birşey yok,korkma mühim birşey kaçırmadın dedi içim rahatladı.