Doktorum Tetanoz Aşısı İstemedi Benden?

preg_nant

Kocam+Bebeğim(Kızım)Herşeyimsiniz
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
887
381
Çok kişiden duyuyorum burada ama benim doktorum böyle birşeyden bahsetmedi, 28.haftam bitiyor.

Canım benim doktorum da söylemedi ama aile hekimliği ne kayıt yaptirmadin mi gebelik kaydının olmasi gerek ve aşıları yapan yer de genelde aile hekimliği oluyor.

Ben 2 kere aşı oldum. Toplamda 5 yada 6 aşı var. Ilk ikisi 1 ay ara ile diğeri 6 ay sonra diğerleri de birbirini kovalayan 1 er yıl ara ile ...ömür boyu bağışıklık sagliyormus.

En kısa zamanda aile hekimliği ne başvur zaten orda da izlem ve tahlil yapıyorlar.

doktorum söylemeden sağlık ocağından aradılar kaç kere aşı için bende doktoruma sordum yaptır aşılarını dedi 1. dozu vuruldum 1 ay sonra da yine aradılar 2. dozu vuruldum sonuçta zararı yok faydası var yaptır yani

Saglik ocağına gitmiyormusun canım onlar yapıcak ..Dr unutmuş olabilir aşı gerekli bence bugün ara bi sor saglikocagina

Benim doktorumda hc birsy solemedi ... bir an once git derim gec kalma sanirim 30 hftadan snra yapmiolar ole duymstm

benim doktorum dedi daha basindan tetenozlari saglik ocagindan yaptir unutma die.
cuma 2.dozum vurulucak sen hic vurulmadin mi allah allah soylemesi lazim di ama :/

sizin doktor sizi gebeliğin başında sağlık ocağına kaydını yaptır diye yönlendirmedi mi? bana 8. haftada dedi kaydımı yaptırdım ilk aşı tarihimi de o zaman verdiler bir aşı kartıyla birlikte. doğumdan sonra da bebeği ve sizi sağlık o cağı takip edecek o nedenle kaydınızı yaptırmanız şart.

Bu aşıyı genelde doktorlar söylemiyor çünkü aşı takibini aile hekimliği yapıyor. Tetanoz aşısının sebebini ise benim doktorum doğumda oluşabilecek riskleri önlemek olarak açıklamıştı. Aile hekimliğinize gebe takip kaydınızı yaptırın sonrasında zaten onlar yapıyor takibi

dr soylemiyor canim zaten sen hamile oldugunu soyleyip saglik ocagina kayit yaptiriyorsun sana asi karti veriliyor duzenli olarak muayeneye ve asiya cagiriyorlar...

Gerekli mi soran oldu mu
Evet ben sormustum, gobek kordonu kesilirken eger aletler steril degilse bebek tetanoz olabilir demisti ve tedavisi yokmus bebek ölurmus. Her ihtimale karsi yapilmasi lazim bende yaptirdim hamileligimde demisti doktorum. Yaptirdim ben 2 tane. Dogumdan sonra 3 tane daha yaptirirsan da omur boyu koruyuculuk sagliomus onlari da yaptircam. Saglik ocagi ariyo zaten takip ediolar.

Arkadaşlar cevaplarınıza çok teşekkürler,doktorum beni yönlendirmedi Randevum var haftaya,sorucam ama sağlık ocağına pzt günü gidicem bi. Benim 4 yıl içinde 2 kez doğum yapan yengem var,ona sordum 2 kere tetanoza çağırdılar sadece ben gitmedim dedi.Başka birşey yok,korkma mühim birşey kaçırmadın dedi içim rahatladı.

Canım arkadaşımin aşı kartı olduğu için ona yapılmadı bu aşı 9 yıl koruyormuş çünkü. .aama ben kaybettiğim için bana 2 doz yapıldı yani 1. Çocukta yapıldiysa yengene onu korur ...bu aşıyı mutlaka yaptır vakit kaybetme güzelim...Doğumda başına ne geleceğini bilemezsin tedbirli olmakta fayda var ...

Ben küçükken tetanoz aşısı olmuştum, yeterlidir değil mi?

önceki aşıyla arasında 10 yıl geçtiyse tekrar yapıyorlar canım yoksa hepimiz aşı olduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…