• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktorların tıp terimlerini kullanması

bayanametist

Guru
Kayıtlı Üye
arkadaşlar smear test yaptırdım.temiz çıktığı söylendi buna sevindim yalnız beni üzen konu endoservikal kolumnar hücre ve transformasyon zon hücresi izlenmiştir.olduğu bunuda doktora sordum fakat bana açıklama yapamıyacağını kelime hazneniz zayıfsa ben ne yapabilirim cevabını almam oldu.bende kendisine bizler tıp okumadık dedim sonrasında bana ben size aroşa nasıl yapılır diye sorsam siz bana anlatabilirmisiniz?cevabını aldım.siz nasılki bunu bana anlatamazsanız bende size anlatamam dedi.eyer doktorlarda bunu anlatamaz ise biz ne yapalım?+(devlet hastanesi)bende hasta hakları birimine gittim.şikayetimi dile getirdim.lütfen hakkımızı arayalım diye düşünüyorum.böyle bir şey olabilirmi?:kızgın:bukonuda bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirir mi?sağlıcakla kalın:çok üzgünüm:

doktorun tavrı kesinlikle yanlış.. ama sağlığınla alakalı endişe edeceğin bir durum yok sanırım. olsaydı doktor mutlaka bundan zaten bahsederdi.bu sende görülen hücreler de normal sağlıklı bir kadında görülebilecek türden hücrelerdir. ben öyle düşünüyorum.

endoservikal kolumn hücreleri serviksin içinde bulunan uzun(sutün tarzı) hücre demek..
transformasyon zonu ise yine serviks veya vagina boşlugunda bulunan ve ta emriyonik dönemde oluşan bir alanda bulunan hücreler anlamına geliyo :)

ancak bu kadarını anladım... sevgiler.

aaaaaaa ne biçim doktor o öyle..bir de verdiği örneğe bak..p doktor sen hastasın ve onun görevi seni iyileştirmek.o bunu için para alıyor.böyle saygısızca davranmamalıydı..herkes, herkesin uzmanlık alanından anlayacak diye bişi mi var..o kadar devlet hastanesinde insanlarla uğraşmaktan bıktı ki ben öyle anladım gitsin başka yerde çalışsın..hem benim verdiğim para ile maaşını alacak hemde bana laf diyecek
bişiyin var mı yok mu anlamadım ama emin olmak için başka bir doktora göstermeni tavsiye ederim..ihmale gelmez
geçmiş olsun

ilgilendiğin için teşekkür ederim.başka doktorada gösterdim.endişelencek bir şey olmadığını söyledi ama benim kafamdan soru işareti kalkmadı.onlara yazık diyorum başka birşey demiyorum.hoşçakkal.

bosuna doktor olmus sizi aydınlatmak zorunda küstah ya :kızgın:
cok güzel cevap vermişiniz sizde tebrik ederim benneyaptımki

Back
X