• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların farklı yorum yapması uzman biri yorumlarsa sevinirim

Almuma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
337
23
118
Merhabalar,

Adetimin ikinci günü kan tahlili verdim ve doktorum polikistik overi işaret ettiği söyledi başka bir doktor bu değerlerin polikistik over olamayacağını söyledi. İki doktor arasında kaldım sonuçlarım ise şöyle: FSH: 11,09 LH: 4.16 Estradiol 62 pelvik dopler incelemede her şey normal çıktı.

Bir önceki ay FSH 5,69 estradiol 72 gibi bir şeydi. Adet düzensizliği, sivilcelenme ve kıllanma şikayetiyle gittim ama detaylar gözden kaçtı galiba. Adet düzensizliğim 6 ay kadar sürdü son 4 aydır düzenli, sivilce problemim kendiliğinden geçti ki yaz geldi yeniden çıkmaya başladılar galiba sıcaklarla alakalıydı. tüylenmeye gelince boynumda 10 tane farklı yerde göğüs aramda da 3 4 tane var. Bunlar bazen dökülüp yer değiştiriyorlar yani erkek gibi sakal gibi bir kıllanma yok.

Aramızda uzman ve doktor varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Adetimin ikinci günü kan tahlili verdim ve doktorum polikistik overi işaret ettiği söyledi başka bir doktor bu değerlerin polikistik over olamayacağını söyledi. İki doktor arasında kaldım sonuçlarım ise şöyle: FSH: 11,09 LH: 4.16 Estradiol 62 pelvik dopler incelemede her şey normal çıktı.

Bir önceki ay FSH 5,69 estradiol 72 gibi bir şeydi. Adet düzensizliği, sivilcelenme ve kıllanma şikayetiyle gittim ama detaylar gözden kaçtı galiba. Adet düzensizliğim 6 ay kadar sürdü son 4 aydır düzenli, sivilce problemim kendiliğinden geçti ki yaz geldi yeniden çıkmaya başladılar galiba sıcaklarla alakalıydı. tüylenmeye gelince boynumda 10 tane farklı yerde göğüs aramda da 3 4 tane var. Bunlar bazen dökülüp yer değiştiriyorlar yani erkek gibi sakal gibi bir kıllanma yok.

Aramızda uzman ve doktor varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Sivilcelenme durmuna bakarsak solunum ,diyaflarm vs.. ile ilgil bi sorununuz var

FSH: 11,09 yüksek
LH: 4.16 yüksel
Estradiol 62 yüksek

FSH 5,69 normal
Estradiol 72 yüksek

PCOS öyle bişey ki belirtileri bazen tam sonuç vermiyor illaki Pelvik Ultrasonografi ve Sonohisterografi da bakılmalı bazen şu durumda oluyor. hormon testi yapıyoruz sonuçları görsen dersinki bu kadında en az 4 tane pinpon topu büyüklüğünde PCOS var tetkikden sonra bi bakıyosu hiç bişey yok.

tamam belirtiler %85 doğru sonuç veriyor ama %15 temiz çıktığıda oluyor.

mesela bunlardan hangisi var sende

1. Omuzlarda ve/veya kulakta sivilce
  2. Vajinal kaşıntı
  3. hapşırıncca idrar kaçırma
  4. kahve rengi akıntı
  5. Ayak kokusu
  6. Sabah uyanınca Ağız kokusu
  7. Göbekte yağlanma
  8. Baldırda ve göbekte tüylenme
  9. Saç Dökülmesi
  10. Cinsel isteksizlik
  11. yorgunluk ve tembellik
  12. insülin direncinin yüksek olması
  13. Adet düzensizliği
  14. Yumurtalamanın düzgün olmaması
  15. karın ağrısı veya şişkinliği
  16. idrar yolu rahtsızlıkları
  17. sindirim sistemi sorunları
  18. iştahsızlık kilo kaybı
  19. bulantı
  20. baş dönmesi

resimdeki kırmızı ile işaretli yerlerde herhangi bir kaşıntı veya yara veya başka bişey var mı

$b0cjhdvt7ak4dw2u2gdm.jpg

Pelvik ultrasonografi yapıldı her şey normal çıktı.

[*] kahve rengi akıntı-- Bazı aylar adetimden bir gün önce ve adet bittikten sonra 1-2 gün oluyor.
[*] Sabah uyanınca Ağız kokusu--- Akşam yatmadan önce dişlerimi fırçalamamışsam var ama çok rahatsız edici aşırı bir koku yok.
[*] Baldırda ve göbekte tüylenme--- Çocukluğumdan beri var, ailemdeki kadınlarda da doğum yapmadan önce varmış.
[*] Adet düzensizliği------ bundan 8-9 ay kadar önce 5-6 ay düzensiz gördüm ama şu son 4 aydır kendiliğinden düzene girdi
[*] Yumurtalamanın düzgün olmaması-----Bu düzgün mü değil mi bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?
Göbeğimde yağlanma var ama hep ayva göbekliydim şu an diyet yapıyorum 2 kilo verdim ve direk göbekten eridi.
Ayak kokusu yazın spor ayakkabıda oluyor ve kışın da kaliteli olmayan bir çizmem var ayağımı terletiyor o zaman onun dışında sorun yaşamıyorum
Bu arada diğer elediğim seçeneklerde şikayetim hiç olmadı.

[/LIST]

resimdeki kırmızı ile işaretli yerlerde herhangi bir kaşıntı veya yara veya başka bişey var mı -------Hayır yok

Eki Görüntüle 708070
bu arada cevap verdiğin için teşekkürler.

Son düzenleme:
Back