• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Doktorlar Yüzünden Çıldırmak Üzereyim, Yardımmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elf07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
89
9
96
benim kızım 4. ayını bitirmek üzere. başımızdan geçenleri kısaca özetleyeyim.

kızım doğduğundan 3 aylık olana kadar 7/24 emdi.

ilk çocuk doktoru, nazi subayı gibi davranıp ağlamaktan kırılsa bile 3 saatte bir emzireceksin dedi. tabi bunu uygulayamadım.

bu arada 2 ayını biraz geçmişti, geçmeyen pişik problemi için için aile hekimine gittik. mantar olduğunu söyleyip 1 tüp travocort kullandık. hala sinir oluyorum bu duruma ama kullandık artık olan oldu.

sonra başka bir çocuk doktoruna gittim. bebeğinde mantar yok, tahriş var sadece travocort kullanma dedi ama biz zaten bir tüp bitirmiştik. ayrıca senin bebeğin kolikli bir bebek, ne kadar isterse o kadar emzireceksin, tek rahatlama mekanizması emmek çünkü dedi. ben gazı için om-x kullanıyordum. onu bıraktırdı ve biogaia ile zinco verdi. yaklaşık 25 gün ikisini birlikte kullandık sonra biogaiayı bırakıp zincoya devam ettik. bu arada çok şiddetli ağrıları olduğunda calpol kullanmamızı söyledi, onu da yaptık.yaklaşık 2 hafta önce zincoyu bıraktım. çok ağrısı olursa calpol veriyordum sadece.

son bir aydır kolik tarzı ama kolik olmadığını anladığım sancılarla uğraşıyoruz. acil doktorunun (ki yüzde bin katılıyorum) olabileceğini söylediği şey reflü idi.

devlet hastanesinde çalışan bir arkadaşım çok iyi bir doktorumuz var bi de ondan görüş alalım dedi. ona da gittik. onun da görüşü reflü olduğu yönünde ama çok fazla hastası olduğu için herşey ışık hızında gelişti ve ışık hızıyla bana söylemediğini bırakmadı bu çocuk bu kadar emzirilmez sen susturucu olarak kullanmışsın memeyi, çok fazla ilaç kullanmışsınız, çocuğun bağırsaklarının canına okumuşsunuz diye. 1 hafta hiçbir ilaç kullanma, 5 gün içinde emme düzeni oluştur 2,5-3 saate çıkar araları ve 1 hafta sonra tekrar gel dedi.ben tabi ağlaya zırlaya çıktım doktorun yanından.

artık çıldırma noktasındayım. bebeğim sürekli ağlıyor, sürekli acı çekiyor. ben bitik durumdayım zaten hem psikolojik hem fiziksel. ben biteyim önemli değil ama bebeğimin acısını bir türlü dindiremiyorum. şimdi ağrı kesici dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum. ama hangi doktora gideceğimi şaşırdım artık. ben kendi kafama göre ilaç kullanmış değilim, o ilaçları veren de uzman doktordu, niye kullandın diyen de uzman doktor. emzir diyen de uzman doktor, niye emzirdin diyen de. çocuğum artık ne doğru düzgün emiyor, ne doğru düzgün uyuyor. emdikten sonra mutlaka gazını çıkar 45 dkya kadar sürebilir çıkması dedi son gittiğim doktor. çıkarmaya çalışıyorum, bu defa azıcık emdiyse onu da kusuyor.zaten çok kusan bir bebek, gaz çıkarma seansı da iyice tetikliyor. ya ben bu işi beceremedim, hep yanlış kararlar verdim; ya da bu işte bir yanlışlık var ama ne olduğunu çözemedim.

artık beynim durdu, kendime güvenim yerlerde. sanki herşey benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum. en kötüsü ne anne olduğumu anlayabildim ne doğru düzgün bebeğimi sevebildim. hep ağlayan hep acı çeken bir bebeğe bakmaktan başta bişey yapamıyorum.

bu durumda acaba 4. bir doktora mı gitmeliyim ya da bu doktorlardan hangisine güvenmeliyim? travocort çok zarar vermiş midir acaba kızıma? hep kafamda bunlar dönüp duruyor.

kolikli bebek için calpolü önereni ilk defa duydum.. pişik içinde 2 aylık bebege mantar bu deyip steroidli kremi yazanıda..
mide kapakları 5 yaşına kadar olmadığı için bebeginizin problemi reflüde olabilir idrar yolu enf.da olabilir kulak problemide olabilir koliktende olabilir..biraz araştırın ve iyi bir çocuk dr.a gidin..çok ve şiddetli ağlamalarda öncelikle kulaklarına baktırın kan tahlili yaptırın..mutlaka idrarına baktırın..bunlar temizse o zaman refli den şüphelenin..ki reflüde sürekli bu kadar ağlamaya neden olmaz..idrar tahlilini mutlaka yaptırın..zor oluyo kızlarda idrarı almak ama allah esirgesin bi sorunu varsa böbreğe gitmeden yakalarsınız..şunuda unutmayın kolikte acı çekmiyorlar sadece bağırsaklarındaki huzursuzluk onları sinir ediyor ve tek ifade yöntemi ağlamak..kolik te 4 aydan sonraya pek kalmaz..artık gazını kendi çıkarabilir..gazını çıkartmak içinde- ki 1 aylık bebekte bile 45 dk.sürmez bu- poposunun üst kısmında bezin tam bitmek üzere olduğu bölgeye çok hafif hafif pıt pıt yaparsanız 2 dk içinde alttanda üsttende gazını çıkartır..bide canım sakin olmaya çalış..her dr.a özellikle aile hekimlerine, acildeki heleki çocuk dr.değilse güvenme hemen yazdığı ettiği ilacı kullanma..çoğu gerçekten hiçbişeyden anlamıyor..baksana vicdansız el kadar bebeğe steroitli krem yazmış göndermiş..biraz anlasa onun muhtemelen pişik olduğunu bilirdi..yada önce derdi sadece ıslak pamukla temizleyin 10-15 dk. mutlaka havalandırın..geçmezse gelin bakalım derdi..2 gün bunu yapsanız emin olun geçerdi..el kadar bebekte ne mantarı..hemen bu teşhise nasıl vardın... sizin bizim bir hatamız yokki..dr. olan onlar..sağlık için onlara değilde kime güvenicez..ne derlerse onu uyguluyoruz biliyodur diyerek..ama sizede ders olsun tek dr.la kalmayın biri bişey mi söyledi başka bir dr. daha görsün mutlaka..ilaç mı? başa bir dr. daha görsün öyle..her ilacıda hemen vermeyin..yan etkilerine bakın..sorun tanıdıklarınıza..buraya bizlere danışın...kendinizide yiyip bitirmeyin bebeğinizin size ihtiyacı var..önemli olan bundan sonrası..bide güvendiğimiz dr. dediniz..hiçmi demedi size bi idrara bakalım bi kanına bakalım bi kulak falan..bence oda sizi atmış başından..çok ağlama ya kulaktan ya idrar yolundan yada boğazdan olur..reflü 4. sıradadır..emzirmeyide asla bırakmayın..o korur bebişinizi..

arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum. Canınızı sıkmayın bebeğiniz gaz sancısı çekiyorsa muhakkak kendi yediğiniz yiyeceklere dikkat edin. Yemek yedikten sonra mutlaka rezene anason ve papatya çaylarını beraber kaynatıp için. Sabahları aç karna şekersiz kaynatılmış kuru kayısı üzüm için(hem sütünüz artar hem bebişiniz sütünüzü kolay sindirir). Doktorların her söylediğini doğru deyip uygulamayın. Bebeğiniz istediği müddettçe emzirin inanın bu günler geçecek. Kendinizi üzmeyin Sizin stresiniz bebeğinize de yansıyor olabilir. Tekrar tekrar öneriyorum Rezene çayı tüketin İkiniz de rahatlayın Alllah ın izniyle . Bebeğinizi sağlıcakla büyütün :42:

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.

idrar ve gaita testlerini yaptırmıştı acildeki doktor. temiz çıktı allaha şükür. hakikaten çok zor kız çocuklarından idrar almak. 3 saat beklemiştik gecenin bir yarısı. o da ayrı bir rezillikti çektiğimiz. kulak ve boğazda da herhangi bir sorun yok.

farklı doktorlardan görüş alma konusuna gelince her doktor birbirine o kadar zıt şeyler söylüyor ki, hani yakın bile değil tamamen zıt. zaten çaresiz durumdayken iyice allak bullak oluyor insan. şaştım kaldım yani.

aile hekimine zaten artık hayatta uğramam. onunla ilgili dicek bişey de bulamıyorum.

en kötüsü onların hatalarının vicdan azabını biz çekiyoruz. sanki bebeğimi koruyamıyormuşum gibi, yanlış ellere teslim etmişim gibi...

galiba yeni bir doktor daha deneyeceğiz artık.

canım ozlemgnd arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Başka bir hastaneye git ve bebeğine idrar ve kan tahlili muhakkak yaptır.4.ayda kolik pek kalmaz hadi kolik diyelim bebeğini bol bol emzir.Bebeğini emzirdiğin için doktorun fırça atmasına çok şaşırdım.Tam tersi sık sık emzir demesi lazımdı.Bebeğinin pişik bölgesine ıslak pamukla güzelce sil hemen bezini bağlama öylece kalsın 5 dk falan.Hem bebeğinin poposu havalanmış olur.Üşür diye düşünürsen bezini bağlamadan pijamasını giydir öylede havalanır.Yavrum ya kim bilir ne derdi vardır ondan ağlıyordur muhakkak kan ve idrar tahlili yaptır güzel bir muayeneden geçir yavrunu.Çok geçmiş olsun

pişik konusunda çok çektim ben. 2 haftalıktı su ve pamukla temizlemeye başladım. 2 haftalık olana kadar da yenidoğanlar için olan ıslak mendillerden kullanmıştım ama onu da bıraktım. halen de su ve pamuğa devam. geceleri altını bağlamıyordum bile buna rağmen geçirememiştim. ama 2 haftadır rahatız allaha şükür.

anason ve muskat dışında kendi yiyebileceğim, içebileceğim herşeyi denedim gaz için. ne kusması bitti, ne gazı, ne sancısı.

canım benimde 52 günlük bir oğlum var oda aynı kızın gibi habire emiyor sonra fazlasını kusuyor,doktor banada 2 saatte bir emzir dedi ama ne mümkün kıyameti kopartıyor meme vermeyince bir tek memede susuyor aynı durumdayız yani,ben hala emziriyorum her istediğinde vermemeye çalışıyorum ama ağzıyla aranıyor kimi zaman çok emmese bile meme ağzında uyuyup kalıyor o yüzden sende emzir etrafımdaki herkesde bana öyle söylüyor doktorlar hariç.. bizde çok gaz sancısı yaşıyoruz ondanda huzursuz bi bebek sanırım bizimki ağlıyor hep ayaklarını hareket ettirmekle ve masajla,birde arabada binince rahatlıyor gazını çıkartıyor birde nurse harveys damla veriyorum oda iyi geliyor hatta uyumasına yardımcı oluyor çünkü çok az uyuyan bi bebek.pişik içinde ben hep zeytinyağı sürüyorum poposuna o iyi geliyor hemde zeytinyağı sürmeye başladığımdan beri pişik olmadı sende dene istersen canım,bende çok sıkılıyorum,yoruluyorum bütün gün huzursuzluğundan ağlamasın dan ama napalım katlanıcaz artık,allah yardımcımız olsun çok zor sürekli ağlayan bebekle uğraşmak..

benim kızım 4. ayını bitirmek üzere. başımızdan geçenleri kısaca özetleyeyim.

kızım doğduğundan 3 aylık olana kadar 7/24 emdi.

ilk çocuk doktoru, nazi subayı gibi davranıp ağlamaktan kırılsa bile 3 saatte bir emzireceksin dedi. tabi bunu uygulayamadım.

bu arada 2 ayını biraz geçmişti, geçmeyen pişik problemi için için aile hekimine gittik. mantar olduğunu söyleyip 1 tüp travocort kullandık. hala sinir oluyorum bu duruma ama kullandık artık olan oldu.

sonra başka bir çocuk doktoruna gittim. bebeğinde mantar yok, tahriş var sadece travocort kullanma dedi ama biz zaten bir tüp bitirmiştik. ayrıca senin bebeğin kolikli bir bebek, ne kadar isterse o kadar emzireceksin, tek rahatlama mekanizması emmek çünkü dedi. ben gazı için om-x kullanıyordum. onu bıraktırdı ve biogaia ile zinco verdi. yaklaşık 25 gün ikisini birlikte kullandık sonra biogaiayı bırakıp zincoya devam ettik. bu arada çok şiddetli ağrıları olduğunda calpol kullanmamızı söyledi, onu da yaptık.yaklaşık 2 hafta önce zincoyu bıraktım. çok ağrısı olursa calpol veriyordum sadece.

son bir aydır kolik tarzı ama kolik olmadığını anladığım sancılarla uğraşıyoruz. acil doktorunun (ki yüzde bin katılıyorum) olabileceğini söylediği şey reflü idi.

devlet hastanesinde çalışan bir arkadaşım çok iyi bir doktorumuz var bi de ondan görüş alalım dedi. ona da gittik. onun da görüşü reflü olduğu yönünde ama çok fazla hastası olduğu için herşey ışık hızında gelişti ve ışık hızıyla bana söylemediğini bırakmadı bu çocuk bu kadar emzirilmez sen susturucu olarak kullanmışsın memeyi, çok fazla ilaç kullanmışsınız, çocuğun bağırsaklarının canına okumuşsunuz diye. 1 hafta hiçbir ilaç kullanma, 5 gün içinde emme düzeni oluştur 2,5-3 saate çıkar araları ve 1 hafta sonra tekrar gel dedi.ben tabi ağlaya zırlaya çıktım doktorun yanından.

artık çıldırma noktasındayım. bebeğim sürekli ağlıyor, sürekli acı çekiyor. ben bitik durumdayım zaten hem psikolojik hem fiziksel. ben biteyim önemli değil ama bebeğimin acısını bir türlü dindiremiyorum. şimdi ağrı kesici dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum. ama hangi doktora gideceğimi şaşırdım artık. ben kendi kafama göre ilaç kullanmış değilim, o ilaçları veren de uzman doktordu, niye kullandın diyen de uzman doktor. emzir diyen de uzman doktor, niye emzirdin diyen de. çocuğum artık ne doğru düzgün emiyor, ne doğru düzgün uyuyor. emdikten sonra mutlaka gazını çıkar 45 dkya kadar sürebilir çıkması dedi son gittiğim doktor. çıkarmaya çalışıyorum, bu defa azıcık emdiyse onu da kusuyor.zaten çok kusan bir bebek, gaz çıkarma seansı da iyice tetikliyor. ya ben bu işi beceremedim, hep yanlış kararlar verdim; ya da bu işte bir yanlışlık var ama ne olduğunu çözemedim.

artık beynim durdu, kendime güvenim yerlerde. sanki herşey benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum. en kötüsü ne anne olduğumu anlayabildim ne doğru düzgün bebeğimi sevebildim. hep ağlayan hep acı çeken bir bebeğe bakmaktan başta bişey yapamıyorum.

bu durumda acaba 4. bir doktora mı gitmeliyim ya da bu doktorlardan hangisine güvenmeliyim? travocort çok zarar vermiş midir acaba kızıma? hep kafamda bunlar dönüp duruyor.

meraba ben selda yazdıklarınızı okuyunca aynısını yaşadığımı gördüm.benim kızım bugun ıtıbarıyle 2 aylık.2300 doğdu ve cok az kılo alıyor ve çok kusuyor.genelde uyumayan ve ağlayan bi bebek.doktoruda cok ketum bi tip.ağzından laf almak imkansız.öneri tavsiye niteliğinde yada yardımcı olacak destekelyecek tek birsey söylemiyor.har hafta bı sıkıntı yasıyorum.ılk ay550 gr aldı.ıkıncı ay 560 almıs.kılosunu dusuk buluyoır ama bana sunu da ya da yapalım gıbı tek bırsey soylemıyor,bı ara bu bebekte gelişim geriliğimi var deyip bizi bir hafta mahvetti,bu haftada kafa capı az cıktı yanı 3 haftadr buyumemiş.ben de iyi bir doktor arıyrm.bana ıkı tane doktor arkaadsım bırsa tıppın cocuk polıklınığı cok ıyı dedı,fakat ben özel muayeneye götrmeyi düsünüyorum.cunku unvrsıte hastanelerınde cok arastırıyrlar ya kızımı asıstanların elıne teslım etmek ıstemıyorum.randevu ısıtemıyle calısıyrlarmıs.aradım normal randevu almak da kolay.3doktoru var bırı prof bolumun kurucusu internetten bakabılırsın.proftan becerebılırsem ozel muyene ıcın randevu alıcam.ben yalovadayım ve burada doktor sıkıntısı cekıyrm.bende her agladıgında meme verıyrm genelde ağlıyor cunku.bu arada bu hafta fazla buyumuyor diye mamaya başaldım.tabi bunları bana doktoru soylemıyor.ben etraftan duyduklarımla ve deneme yanılma yoluyla sorunlarımı cozmeye calıstım.ıyı bır doktor gercekten onemlı.bursanın cocuk bölümünün numarası0224 2950500 eger yakınlarda iseniz buraay gtrun bence.bu arada mantar kremını bende kullandım pişiği tedavi ediyor.bunu da bir arkaadsım sormus doktoruna o da kullan demiş.aileler genelde kulalnıyor ve memnunlar demiş o da hep onu kullanmış ben de kulalndım yanı.allah yardımcın olsun çok zor bebek de sıkıntı olunca ve doktorlar da böyle olunca insan kafayı yiyor.

emzirme bittikten sonra hemen bebeği kladırıp gaz çıkartmaya geçmemek lazım.5 dk bekleyip öyle yapmalı.yoksa kusma daha çabuk oluyor.tecrübeyle sabittir.

Ay ne sinir bozucu bi durum ya. Sanki milletin bebegi yaz boz tahtasi 4.de birbirinden ahmak doktorlara denk gelmissin valla arkadasim.Kendine iyi bir bebek doktoru bulup surekli ayni doktora gitmelisin , eminim etrafinda tavsiye edecek birileri vardir. Ayrica bebebgin ne kadar emmek istiyorsa o kadar emzirmelisin.Benim kizimda sik sik surekli emiyor.Emdikden hemen sonra degil birkac dakka sonra gazini cikarmak icin omzuma aliyorum gak yapiyor sonra rahatliyor. Zaten artik buyudukce cok fazla kusmuyorlar kendi gazlarinida kendileri cikarmaya basliyor.Ayrica pisik icinde tavsiyem hangi pisik kremiyle basladiysaniz ayni kremle devam edin. Kesinlikle krem degistirmeyin pisik yapiyor. Bide mumkunse her firsat buldugunuzda yani sadece kakasini yaptiginda degil cisinide yaptigin bebisin poposunu yikayin. Ve hergun 10-15 dk altini acin havalansin,hem bebisler cok seviyorlar bu durumu.Benimde ilk bebegim, yeni anneyim ama cok iyi bir saglikcigimiz var.Bana soylediklerini ve benim uygulayip iyi sonuc aldigim seyleri paylasmak istedim.:6:

ckok gecmis olsun canım yukarda yazılanlara katiliyorum özellikle Özlem arkadasa pisik kremi önereyim bende sudocrem az surmeyle çok ise yarıyor birde sende yediklerine dikkat et anisaon muskat belki bebisine zarar veriyordur birde bebekler için çaylar var onlardan kullanmanı tavsiye ederim

Benim bebeğim 4200 gr doğdu daha doğmadan sütüm gelmeye başlamıştı ilk ay yerlere akardı o kadar boldu ama bebeğim çok huzursuzdu 40 günlüktü emiyor emiyor sonra midesinde ne varsa çıkarıyordu...ilk ay sütün bolluğundan 1.250 gr aldı ama sonra kilo alım hızıda inanılmaz düşmeye başladı 800gr 400gr.300gr 300gr 150gr.bir gariplik olduğunu seziyordum bu arda basit reflü tedbirlerini alıyorduk ama hiç bir işe yaramıyordu. 45 günlükkken bu çocukta idrar yolu enfeksiyonu var dedim bir tahlil yapıldı gerçekten var o yüzden kusup duruyormuş yavrum doktorlar sadece anne sütüyle beslenen bebekte olmaz falan demişti üstelik...böyle bir yaşına gelene kadar tespit ettiğimiz 4-5 idrar yolu enfeksiyonu oldu çocuğumun... bana sinir geldi özellerede götürmek istemiyordum..çok güvenmiyorum açıkçası devlet hastanesine götürdük orda penisinin dersinde yapışıklık var diye penis derisini bize sormadan cart diye indir yavrum kan içinde kaldı doktora söylemediğimi bırakmadım. 3 yaşına kadar zaten kendiliğinden ayrılırmış deri ki biz o aralar sünneti düşünüyorduk..Ben yine devlete bağlı çocuk hastanesine götürdüm çocuğu sünnet diye ama...oradaki çocuk cerrahi uzmanından Allah razı olsun benim onay vermediğim sevimsiz iki tetkiki beni ikna ederek yaptırdı ve oğlumda böbrek reflüsü çıktı...Doktor anne sütü alan üstelik erkek bebeğin idrar yolu enfeksiyonu bu kadarda ihtimamlı bakan ailede olanaksızdır doktorunuz nasıl bu tetkikleri istemedi dedi...Hemen o doktorumuzu değiştirdik yavrum o idrar yolu enfeksiyonu olduğu dönemlerde 6 aydan sonra 150 gr falan alırdı.Normal kilomuzun hep altında kaldık 2 yaşından sonra tedavimiz olduktan sonra normal kilomuzu bulabildik....Uzun uzun yazdım benzer şeyler yaşıyorsan mide reflüsünden sonra böbrek reflüsünüde araştırın derim.

ONCELLIKLE GECMIS OLSUN cnm ne yazıkkı bu ısler boyle bnım kızıma bır suru ılac ve antıbıyotık verdı farklı doktorlr eczacı bıle sasırdı sana tavsıyem memnun ladıgın bır dr.sec ve daıma ona gıt derım ıkıcı olarak olan olmus uzulme kullandıgın ılaclar ıcın cok zararı olacagını dusunmuyorm ama dr.su konuda dedıgı bana mantıklı geldı suan bnım kızım 2 yasında ve versem 7-24 emer ve ayırmaya calısıyorum gece 10-15 kere kalkar daha dogrusu agzında uyur memeyle cektıgım an basar cıglıgı ama suan dusunuyorumda bunda bnımda hatam var yanı her agladıgında bıraz sallayıp pıs pıs yapmak yerıne emzırım ıkımıznde kolayına geldı ama bence yanlıs cunku boyle alısıyorlar ama senın bebegın kucuk daha tabıkı sık emzır ama arada sarkı soyle salla kucagında ek gıdalara gecınce daha rahat edersın zaten bırde reflu ıcın uzulme 1 tanıdıgımdada bebeklerınde vardı suan gectıler bebegınle saglıklı gunler dılerım cnm:49:

tabı sunuda belırtıyım bnım tanıdıgımda sunda vardı gectı bırsey olmaz deyıp ıhmal etmemek gerek sen yıne bebegının kontrollerını yaptır amaıcını ferah tutma kotuye yorma ıyı dusun ıyı olsun

arkadasım oncelıkle bol sabır dılıyorum,senı cokk ıyı anlıyorum..aynı dertlerı yasadım cunku..kızım kolıklı ydı benm de...bunun ıcın yapman gereken en onemlı sey..kesınlıkle 2 saatten once ne kadar aglarsa aglasın emzırmemen ...senı emdıkce hem fazla sut alacak hem fazladan gazlanacak..sen gazını cıkarmaya calısırken de hem emdıgını kusacak hem yenıden acıkacak ve bu sılsıle boyle devam edecek..kolık demek sebepsız gaz sancısıdr,ne yaparsan yap en fazla o anı kurtarabılırsın kesın su ıyı gelıyo dıyemem ama denedıklerım...zınco,metsıl corek otu nu kaynatıp 1 2 cay kasıgı ıcırdım,kımyon aynı sekılde,.....

benm cocougumda cok kusardı bazen fıskırtarak...ana kucagında (bıraz yukselterek)yatırdım aylarca kucagıma gaz cıkarma ve emme dısınnda hıc almadım..emzık verdım agzını hıc bos bırakmadım yutkundukca kusmasını engellıyo..

3. ayın sonunda bırden kesıldı bu sıkayetlerımız...pişik içinse ben hıc ılac merhem falan kullanmadım,altını ac su donemınız hassa old ıcın (kaynatılıp ılıtılmıs suyla ve pamukla temızle ve 5 dk havalandır )ustune ya saf zeytınyagı ya da vazelın surmenı onerırım ..vazelının derı uzerındekı tahrıbatı gecırıcı bı oz. var...hala ara ara kızarıklık old. surerım bır sonrakı alt acmam da gecmıs olur..

Son düzenleme:
geçmiş olsun.
calpole çok şaşırdım gerçekten,sizin de acemiliğinize gelmiş belli ki.38 in üzerine çıkmayan ateşte bile bu gibi ilaçları kullanmayın diyor benim bildiğim tüm doktorlar.ama olan olmuş artık.
daha az emzirin diyen doktora şu açıdan hak veriyorum.kızım 15 aylık,reflü sorunumuz azalmakla birlikte tam olarak hala bitmedi.reflüde besinlerin geri kaçması durumu yaşandığından,sık sık ve bol miktarda emiyorsa,midesi sürekli dolu olduğundan bu besinler yukarı doğru kaçacak ve bu da tahrişe sebep olup acı verecektir.tabi kusma da cabası.muhtemelen doktor bunu düşünüp emzirmeyi azlatın demiştir.
kendinize sabit bir doktor bulun.arkadaşınıza ,eşinize ,dostunuza sorun.illaki bir problemi beklemeden birkaçına gidip rutin muayene yaptırın.ilgisini anlarsınız zaten.içinize sine hangisiyse ona devan edin.her doktorun tedavi şekli kendine has.malesef birinin doğru dediğine biri yanlış dyor.siz en mantıklı olanı seçin ve bebeğinizin deneme tahtası gibi kullanılmasına izin vermeyin.
tekrar geçmiş olsun,Allah şifa versin bebeğinize.

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ilginizden dolayı. emzirme konusuna ben de katılıyorum. elbette düzenli bir şekilde ve ideal ölçülerde beslenmesi en güzeli ama resmen sinir krizi geçiren bir bebekle bunu başarmak çok zor oluyor. yine de elimden geldiğince araları uzun tutmaya çalışıyorum. tutamadığım zamanlarda çok az emzirip başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum. gaz problemi hafiflerse ya da geçerse emmesinin de düzene gireceğini düşünüyorum ama bitmedi bir türlü gaz sıkıntısı.

calpol konusuna gelince. o doktorun söylediği, gazdan dolayı bağırsaklarda oluşan ağrıyı hafifletip çocuğu rahatlatmak gerek. pek çok anne fitil tercih edebiliyor ama fitil son çaredir. önce calpolle ağrısını kesmeye çalış, işe yaramazsa fitil kullan demişti.ben hiç fitil kullanmadım, sadece bir kez acile gittiğimizde doktor kullandırdı. bu nedenle calpol bana da mantıklı geldi açıkçası. zaten 1 çay kaşığı kadar veriyordum. onu da artık başedemediğimizde. acile gidip çocuğumu oralarda süründürmekten daha iyi bir fikirdi.

artık özel hastaneleri bırakıp özel doktorlara yönelicem. hiçbirine güvenim kalmadı artık ama elimiz mahkum.

bende ilk iki ay iki sefer gaz için vermiştim calpol çok sancılıydı ama sizin ki çok daha fazla sanırım. acaba gaz değilde aç olabilir mi ? annelik içgüdüsü tabi mutlaka hiseediyorsunuzudu ama yinede belirtmek istedim , rflü olsa kusmda olur , kaka durumu nasıl ? bizim de gazımız oluyor hala 4. aydayız ama gezdirince falan sakinleşiyor biraz yorucu oluyor ama... kullandığın ilaçlar kısa sürede zarar verecek bişey değildr , endişelenme. yorumlarıda fazla okuyamadım.

acil iyi bir fikir değil, dediğin gibi o an calpol daha mantıklı ama iyi bir çocuk doktoru bulabilsen keşke. doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru beni sinir etmişti. 1 aylıkken testlere baktı , bunun tiroid hormonu yüksek sizi bakanlık aramadımı dedi ayrıca inek sütü alrjisi var süt içmiyosun kesinlikle inek sütü ürünü kullanmıyorsun dedi yüzündeki sivilcelerden yola çıktı sadece. sonra çocukhastanesinde endokrinoloji doktoruna gittik test bile istemedi gayet sakin muayene etti bir sorun görünmüyor dedi sadece :) kan alıp eziyet etmeye gerek yok testler bazen yanıltır dedi. ineksüt alerjisi için alerji bölümünden randevu çok sonra alabildik, o sırada da biraz kestim inek sütü ama mamaya başlamak zorunda kaldık oda inek sütü bazlı zaten bu sırada inek sütüne rağmen sivilclerimiz geçti :) yani boşuna hastanelerde sürünecektik gitseydik.. umarım gönlünü ferahlatıcak normal bir doktora denk gelirsin inşallah.

Kolik bebeklere en iyi gelen sey cingene salincagi, lutfen evinize salincak kurun cok sancili oldugunda salincaga koyun hemen sustugunu goreceksiniz. Sizde biraz dinlenmis olursunuz. Bende bu tur sorunlari cok yasadim benim kizim hep kucaktaydi uyurken bile. Salincagi cok gec ogrendim bilsem kurardim.

Birde cocugunuzu lutfen bir prof. cocuk gastroentrologuna goturun bizim reflu sorunumuzu İzmirde Rasit Vural Yagci cozmustu bulundugunuz ilde umarim bir prof. Vardir

Back