Premature Bebekler Doktorlar yaşama ihtimali %50 diyor..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bzenbil

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
7
0
6
İstanbul
Merhabalar;
Yeğenim bayramın ilk günü dünyaya geldi daha doğumuna 4 hafta vardı erken doğum olmasına rağmen kilosu 3.150 idi.
bu yüzden premature bebek diye geçmiyordu gelişimini tamamlamıştı. Anne karnında enfeksiyon kapmış ve ciğerleri su toplamış 1 haftadır küvezde. Çok hızlı nefes alıp veriyor makinaya bağlı yaşamını sürüyor şu an.. 1 haftadır 350 gram vermis antibiyotik ilaçları kabul etmiyor anne sütünü burundan veriyorlar.. ailecek perişan olduk ablamın o halini gördükçe umut dolu konuşma isteğim kaçmasına rağmen devam ediyorum.
RABBİM bize iki bayram yaşattıı o gün inşALLAH yavrumuz şifa bulur yasin, tefrıciye, fetih surelerini dağıtıyorum. bol bol dua edin inşALLAH ihtiyacımız var ve bu durumla karşılaşan anne adayları nasıl geçirdiniz bu günleri fikirlerinizi almak istiyorum?

Merhabalar;
Yeğenim bayramın ilk günü dünyaya geldi daha doğumuna 4 hafta vardı erken doğum olmasına rağmen kilosu 3.150 idi.
bu yüzden premature bebek diye geçmiyordu gelişimini tamamlamıştı. Anne karnında enfeksiyon kapmış ve ciğerleri su toplamış 1 haftadır küvezde. Çok hızlı nefes alıp veriyor makinaya bağlı yaşamını sürüyor şu an.. 1 haftadır 350 gram vermis antibiyotik ilaçları kabul etmiyor anne sütünü burundan veriyorlar.. ailecek perişan olduk ablamın o halini gördükçe umut dolu konuşma isteğim kaçmasına rağmen devam ediyorum.
RABBİM bize iki bayram yaşattıı o gün inşALLAH yavrumuz şifa bulur yasin, tefrıciye, fetih surelerini dağıtıyorum. bol bol dua edin inşALLAH ihtiyacımız var ve bu durumla karşılaşan anne adayları nasıl geçirdiniz bu günleri fikirlerinizi almak istiyorum?

allah acil şifalar versin onu annesine babasına bağışlasın. allah yardımcınız olsun

Merhabalar;
Cnm öncelikle bebisiniz hosgelmis yüce Rabbim bir an önce sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ins
en gecen yıl 33 haftalik 2350 ağırlığında kızımı dogurdum kizim 28 agustos yerine 12 Temmuz'da gelmek icin sabirsizlandi cigerleri gelişmemişti cok hızlı nefes alıyordu oksijen cihazına bağlandı yani entübe edildi üçlü kombine antibiyotik tedavisi gördü çünkü odemli ve dolaşım sistemi bozuk doğdu..nefes alması düzelmene kadar anne sutunu vermediler serumla beslediler 5 gun kadar..benim kizim bayagi sorunluydu çünkü cok erken gelmisti..ciğeri su topladı mide kanaması geçirdi solunumu bı kac kez durdu vs..ona rağmen gecede dahil her 3 saate sut sagdim kizim gelince icsin diye İyikide sağmıştım 4 ay takviye yaptım onlarla çünkü cok küçüktü ememedi uzun süre ugrastirdi..uzun sözün kısası kizim 18 gun kaldı yenidogan yogunbakimda sizin haftanızda kilonuzda cok iyi Masallah yakında kavuşursunuz hic merak etmeyin.bol bol anneyi dinlendirinki sutu olsun ve şagsin bide eve gelince cok yoracak annesini..Allah tez zamanda acil şifalar versin..gelişmelerini mutlaka paylaşın olurmu..bende simdi gecen yıla dondüm sanki..yasamasa benim kizim yasamazdi ümidinizi ve inancınızı kaybetmeyin emin olun hissediyor orda..bide annesi yanına gittiğinde konuşsun onunla ve monitöre baksın kalp atışı nasil hızlanacak çünkü annesini hissediyor hatta mümkünse pna dokunsun ben kızıma dokunduktan sonra atağa gecti birden iyileşmesi hızlandı..kizim su an 13 aylik dünyalar tatlısı..biraz karışık yazdın kusura bakmayın tlf dan ancak bu kadar oldu

Merhabalar;

Allahım acil şifalar versin, benim bebeğim tam 97 gün küvezde kaldı ve şu anda bebeğim 6,5 aylık yanımda, hiç moralinizi bozmayın, Allahım yaşamasını isterse yaşar, benim bebeğim tam bir mucize ve benimki yaşadıysa tüm bebekler yaşar Allahımın izniyle.Bol bol dua edin, sabredin, gün gelecek burda başka insanlara moral veriyor olacaksınız,anneye de moral verin mutlaka, sütü kesilmesin, her 2 saatte bir sağsın, atsın dolaba, cok lazım olcak sonra.Doktorların dediğine bakmayın, bize de herşeye hazırlıklı olun dediler.Allahtan başka kimse bilemez,Tüm dualarım bebişle olcak, Allah onu sağlıcakla annesine kavuştursun

Son düzenleme:
Allahım acil şifalar versin, benim bebeğim tam 97 gün küvezde kaldı ve şu anda bebeğim 6,5 aylık yanımda, hiç moralinizi bozmayın, Allahım yaşamasını isterse yaşar, benim bebeğim tam bir mucize ve benimki yaşadıysa tüm bebekler yaşar Allahımın izniyle.Bol bol dua edin, sabredin, gün gelecek burda başka insanlara moral veriyor olacaksınız,anneye de moral verin mutlaka, sütü kesilmesin, her 2 saatte bir sağsın, atsın dolaba, cok lazım olcak sonra.Doktorların dediğine bakmayın, bize de herşeye hazırlıklı olun dediler.Allahtan başka kimse bilemez,Tüm dualarım bebişle olcak, Allah onu sağlıcakla annesine kavuştursun

ALLAH razı olsun kardeşim. Peki bebeğimizde şimdi bi sağlık sorunu varmı?

Cnm öncelikle bebisiniz hosgelmis yüce Rabbim bir an önce sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ins
en gecen yıl 33 haftalik 2350 ağırlığında kızımı dogurdum kizim 28 agustos yerine 12 Temmuz'da gelmek icin sabirsizlandi cigerleri gelişmemişti cok hızlı nefes alıyordu oksijen cihazına bağlandı yani entübe edildi üçlü kombine antibiyotik tedavisi gördü çünkü odemli ve dolaşım sistemi bozuk doğdu..nefes alması düzelmene kadar anne sutunu vermediler serumla beslediler 5 gun kadar..benim kizim bayagi sorunluydu çünkü cok erken gelmisti..ciğeri su topladı mide kanaması geçirdi solunumu bı kac kez durdu vs..ona rağmen gecede dahil her 3 saate sut sagdim kizim gelince icsin diye İyikide sağmıştım 4 ay takviye yaptım onlarla çünkü cok küçüktü ememedi uzun süre ugrastirdi..uzun sözün kısası kizim 18 gun kaldı yenidogan yogunbakimda sizin haftanızda kilonuzda cok iyi Masallah yakında kavuşursunuz hic merak etmeyin.bol bol anneyi dinlendirinki sutu olsun ve şagsin bide eve gelince cok yoracak annesini..Allah tez zamanda acil şifalar versin..gelişmelerini mutlaka paylaşın olurmu..bende simdi gecen yıla dondüm sanki..yasamasa benim kizim yasamazdi ümidinizi ve inancınızı kaybetmeyin emin olun hissediyor orda..bide annesi yanına gittiğinde konuşsun onunla ve monitöre baksın kalp atışı nasil hızlanacak çünkü annesini hissediyor hatta mümkünse pna dokunsun ben kızıma dokunduktan sonra atağa gecti birden iyileşmesi hızlandı..kizim su an 13 aylik dünyalar tatlısı..biraz karışık yazdın kusura bakmayın tlf dan ancak bu kadar oldu

Önemseyip bu kadar uzun bi yazıyı yazdığınız için ilk başta çok teşekkürler. peki bebeğimiz şimdi nasıl sağlık sorunu varmı?

Merhabalar;
oy ben Kıyamam o küçük masum meleğe gözlerim doldu okurken dualarim o melekle allahimin izniyle yaşayacak hemde cok sağlıklı olacak annesini moralsiz birakmayin emin olun ki yasama sıkı sıkı tutunacaktir sizlerin onu beklediğini umudunuzu ondan kesmediginizi hissettiginde lutfen pozitif olun umutlu olun o masum melege guc verin
allahim acil şifalar versin:29:

Önemseyip bu kadar uzun bi yazıyı yazdığınız için ilk başta çok teşekkürler. peki bebeğimiz şimdi nasıl sağlık sorunu varmı?
Estafirullah cnm kendi halımı anımsadım gecen yıl ağızdan çıkan tek bir soz bile beni kızıma daha sıkı bağlıyordu umarım edilen dualarımız tez vakitte şifa olur miniginize
hic bir saglik sorunumuz yok Allah'a şükür 13 aylik fişek gibi bir kiz emekliyor tutunarak yürüyor sıralıyor yani istese tamamen yürür ama uyanık böyle işine daha kolay geliyor beslebmesi gayet iyi hala emziriyorum kizim 4.ayda emmeye başladı..muhteşem Zeki ve acayip hareketli motor gelişimi cok iyi bu aralar ince motor hareketleri gelişiyor yasitlariyla hemen hemen aynı oldu..44 cm doğmuştu su an 75 cm yani aklına gelecek her yonden yakaladı şükürler olsun..sizin minnosda yakında gelir Allah'ın izni ile hic merak etmeyin..

Allahım şifa versin ve anneyede güç kuvvet.27 ocakta 29 haftalık doğum yaptım.1160 ve 1030 grm olarak doğdu ikizlerim.hızla kilo kaybederek biri 900 diğeri 800 grma düştü.şaka gibi değil mi? parmak bebeklerdi kızlarım:43::43::43:

doktorlar tam 4 saat makinaya bağlamak ve cevap vermeleri için uğraşmıştı doğum sonunda. üstünede 5 gün yorum yapamam bekliycez dedi. bir kez bile konuşamadım doktorla çocuklarım yaşayacakmı diye soramadım dilime konduramadım :43::43::43:

size moral olsun diye yazıyorum.yoksa kendimi anlatmak değil yanlış anlamayın.parmak bebeklerim 37 gün küvözde kaldılar.evimize geldiklerinde 1500 grm olmuşlardı.hayata tutundular rabbim bize bağışladı onları.tüm hastane onları tanır bizi gördüklerinde mucize bebekler geldi derler.kalp damarları arasındaki açıklıktan başka sorunumuz yok çok şükür.Allahım izniylr o da geçecek inşallah.

benim kızlarımdan 1 gün sonra doğan kızlarımın arkadaşı (biz onlara küvöz kardeşi diyoruz) var.yavrum 28 ocaktan beri küvözde.hala gözetim altında.600 grm doğdu ve direniyor rabbimin verdiği güçle.iyiye gidiyor ama henüz anacğıyla buluşamadı.hemde ayrı şehirlerdeler.haftada 1 gün görüyor annesi 5 dk:43::43::43::43:

burnumun direği sızladı okurken mesajınızı.Allahımın inşallah görecek güzel günler yazmıştır bebeğinize.Anneye çok destek olun lütfen. o ne kadar güçlü olursa bebeği onu hisseder.

lütfen gelişmeleri yaz olur mu.dualarımdasınız.

ALLAH razı olsun kardeşim. Peki bebeğimizde şimdi bi sağlık sorunu varmı?

canım benim bebeğim hastaneden çıkmadan daha ROP kontrolü yapılıyordu, bu prematüre bebeklerde göz damarlarının gelişmemesinden dolayı yapılan bir muayene.O zamanlar sorun vardı ama ben hastaneden çıktıktan sonra da devam ettim ROP muayenesine goturdum ihmal etmedim hiç, sonunda onu atlattık, çok şükür gözlerimizde problem yok.kalbinde üfürüm var şubatta tekrar kontrolümüz var, üfürüm genelde tüm bebeklerde olurmus korkmayın gecer dedi doktor, onun dısında da cok şükür herhangi bir problem yok herşeyimiz normal, boy ve kilomuz düşük ona da normal diyor doktor cunku benim bebegim 600gr 38 cm dogdu, bu kadar küçük bir bebeğin bu kadar olması bile mucize maşallah

Merhabalar;

allah yardımcınız olsun 1 ay erken doğmuş kilosu da çok iyi maşallah kısa zamanda toparlar diye düşünüyorum.annesi bol bol süt sağsın bir de onun yanında üzülüp ah vah çekmesin kimse olumlu düşünün olumlu olsun sonuç.

:nazar: hepinize çok teşekkür ederim zamanınızı ayırıp yazdığınız için :) bebeğimiz çok şükür iyi cumartesi günü hastaneden çıkarıyoruz annesıne kavuşuyor Allahın izniyle :9: sağlıcakla kalın :)

Merhabalar;

Rabbim acil sifa versin ins

:nazar: hepinize çok teşekkür ederim zamanınızı ayırıp yazdığınız için :) bebeğimiz çok şükür iyi cumartesi günü hastaneden çıkarıyoruz annesıne kavuşuyor Allahın izniyle :9: sağlıcakla kalın :)

çok sevindim gerçekten büyük geçmiş olsun :46:

Back