• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar Hangi Diş Macununu Öneriyor?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Diş macunu diş sağlığımızın olumlu yönde gelişmesini ve diş hastalıklarının ciddi oranda azalması için düzenliolarak kullanılması gereken ürünlerden bir tanesidir. Üç yaşını geçmiş olan herkesin düzenli olarak gün içinde en az iki kez dişlerini fırçalaması uzmanlarca önerilmektedir. Ancak dişleri fırçalarken fırçalama tekniğinden tutunda kullanılan diş macununa kadar pek çok dikkat edilmesi gereken husus bulunmaktadır. Daha önce sizlere diş fırçalama tekniğinden bahsetmiştik ve şimdi ise merak edenler için doktorların hangi diş macununu önerdiklerinden bahsetmek istiyoruz…

Doktorların Önerdiği Diş Macunları

Diş hekimleri içerisinde florür bulunan tüm diş macunlarının kullanılmasında bir sakınca görmediklerinden,markası her ne olursa olsun florürlü diş macunlarının kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Florürlü diş macunukullanmak diş sağlığını önemli oranda korumakta ve diş çürümelerini önlenmektedir.

Diş hekimleri özellikle diş beyazlatıcı özelliği bulunandiş macunlarının kullanımını önermiyorlar. Bunun sebebi ise, beyazlatıcı diş macunlarının uzun sürekullanımının dişlerde aşınmaya sebep olması ve dişminesinin zarar görmesidir. Kullanılacak olan dişmacununun granüllerinin büyük olması, dişlerin mine tabakasının çizilmesine de sebebiyet verir. Üstelik dişmacununu nohut büyüklüğü kadar diş fırçasınasürmek yeterlidir. Fazla kullanılan diş macunu da dişlere zarar verir.

ben bu konuda takıntılı bir olarak cok rahat söyleyebilirim ki : hepsi aynı.. günde 3 kere düzenli fırçaladıktan ve gargara, diş ipi vs.. kullandıktan sonra senden sağlıklısı olmaz.. birde kemik rengin sarıysa ne cerrahi bir işlem olmadan açamazsın canımcım..

ben bu konuda takıntılı bir olarak cok rahat söyleyebilirim ki : hepsi aynı.. günde 3 kere düzenli fırçaladıktan ve gargara, diş ipi vs.. kullandıktan sonra senden sağlıklısı olmaz.. birde kemik rengin sarıysa ne cerrahi bir işlem olmadan açamazsın canımcım..

Aynen öyle kaç dişciye gittim hepsi aynısını söyledi önemli fırçalamak ve bakım..

Abrazyona bağlı aşırı hassasiyet oluşmuş dişlerim yüzünden kışın ağızdan nefes almak bile canımı yakan bir durumdu. Diş doktorum sensodyne F önermişti. Fakat sadece fırçalamak değildi kullanım önerisi. Tıpkı elime krem sürer gibi dişlerime macun sürdüm haftada 4 gün. Tamamen aşınmış bölgeye bir faydası yok ama mine üzerinde oluşmuş kılcal çizilmeler için inanılmaz işe yaradı.

1 liralığı da 10 liralığı da bir diş hekimlerinin söylediklerine göre. Diş eti hastalığı olanlar için bitkisel olanlar ayrı.

Son düzenleme:
benim diş hekimime göre de hepsi aynı. sadece hassasiyet varsa sensodyne iyi geliyormuş.

ben kendi dişcime siz hangi dişmacunun kullanıyorsunuz neyi tavsiye edersiniz dediğimde bana hepsini kullanıyorum, bitane alıyorum o bitince başka marka alıyorum dedi içeriğindeki farklı maddeler ve özellikleri yüzünden..ben kendim kullandığım var dişeti kanamasına, beyazlatmaya, mide kaynamasına bire bir biraz pahalı ama işimi görüyor.

Back