Doktora Yapanlar hangi motivasyon ile başladınız ?

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
31
Selamlar herkese ! Ben bir yerden iş teklifi aldım ama bir yandan da doktora mı yapsam diyorum da, çevrede başarıyla bitirenlerde var ama yarıda bırakanlarda... Hiçbir şekilde yarıda bırakmak istemem, akademide çalışmayı da düşünmüyorum, researcher pozisyonu olan bir şirkete geçebilirim, yüksek lisans güzel geçmişti ama tez yazımı beni zorlamıştı, yapanlar zorluklar neler vs konularında bilgilendirirse beni sevinirim.

Akademik personel olmayı düşünmüyorum diyorsanız hiç anlamı yok başlamayın.
Doktora yüksek lisansa pek benzemez hem süre hem zorluk hem de yeterlilik sınavı açısından. Minimum dört sene vereceğiniz yüksek enerjiyi başka bir yere harcayin derim. Sinir harbi de cabası.

Para diyorum.:KK48:
Benim calistigim alanda PhDler daha iyi kazaniyor. En azindan Amerika ve rekabetci Avrua sirketlerinde. Muhendis olanlar girsin derim. Turkiye ise sallayin gecn, hoca gecinenlerin cogu gayet kotu tez danismanlari tez yazma degil sinir harbine donuyor is. Daha cok para getirecekse de degmez asla.

Alaniniz ne bilmiyorum, o yuzden tavsiye vermek zor. STEM alaninda calisiyorsaniz doktora sirkette ise girerken cok yariyor. Esim doktorasi sayesinde ilk basvurdugu yuksek pozisyona kabul aldi, yurtdisindan kisa surede oturma izni aldik vs. Ben kendi doktorama ogrenme askim yuzunden 3 yil calistiktan sonra basladim. Simdi lanet lanet lanet ediyorum. Oturup bir satir yazmak icimden gelmiyor. Bugun yarin bir konu acarim buralarda. :)

Alaniniz ne bilmiyorum, o yuzden tavsiye vermek zor. STEM alaninda calisiyorsaniz doktora sirkette ise girerken cok yariyor. Esim doktorasi sayesinde ilk basvurdugu yuksek pozisyona kabul aldi, yurtdisindan kisa surede oturma izni aldik vs. Ben kendi doktorama ogrenme askim yuzunden 3 yil calistiktan sonra basladim. Simdi lanet lanet lanet ediyorum. Oturup bir satir yazmak icimden gelmiyor. Bugun yarin bir konu acarim buralarda. :)

++++++

Benim olayim akademisyen olmakti o nedenle hic dusunmedim ama yurtdisinda yaptim ben. Turkiyeyi bilmiyorum.
Zorluklari oluyor tabi .ters gidiyor bazen isler. Surec uzun, sabir lazim. Maddi manevi destek laxim. Akademi de calisilacaksa gonul vermekle alakali, zira tr de maaslar cok dusuk. Esim lisans mezunu daha 5 yildir is hayatinda profesor kadar para kazaniyor. Yani benim lisans+ mqster + doktora maasim ondan dusuk :d yani para yok bu iste.

Doktoraya baslamis ve yarıda birakmis biri olarak(bu arada bırakma sebebim zorluk değil) eğer üniversitede calismayı dusunmuyorsaniz hiç bulaşmayın derim, yüksek lisans bir sekilde bitiyor ama doktora yapmak kesinlikle çok caba isteyen bir süreç, günde birkaç saat çalışarak olabilecek bir sey degil, yillarini vereceğin bir uğraş olacak iyice düşünün derim ben, yine de hakkınizda hayırlısı olsun..

Yok, yukardaki yoruma katiliyorum klubu. Yazmak istediklerimi bir onceki mesajimda yazmistim zaten, yazma konusunda bir problemim yok cok sukur.

"Tez yazamayanlar kulubu"nden bahsediyorum yahu. "Millet ne zaman mezun olacaksin diye sorup durdugundan bolumden ayagini kesenler kulubu" ile kardestir kendisi. Birkac tane daha var boyle, hepsine uyeyim cok sukur. :)

"Tez yazamayanlar kulubu"nden bahsediyorum yahu. "Millet ne zaman mezun olacaksin diye sorup durdugundan bolumden ayagini kesenler kulubu" ile kardestir kendisi. Birkac tane daha var boyle, hepsine uyeyim cok sukur. :)

:olamaz::olamaz::olamaz::olamaz:
Ben PhD terkim, yazamayanlardan ziyade yazmayip miktiri cekenler tarafindanim. :KK48: Tez danismani gayet iyiydi, okulum da Avrupa degil dunya cainda bir okul ama miktir ettim cunku oldugum yerden icim bayilmisti. Pisman degilim. :KK51:

Back
X