Doktora 'Sen kimsin, aptal adam' diyen hasta yakınına 6 ay hapis

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.040
30.439
61
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde nöbetçi doktor Y.T. ye "Sen kimsin aptal adam, seninle hesaplaşacağız" diyerek hakaret ve tehdit eden hasta refakatçisi M.D. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, kavga olayı geçtiğimiz 2 Eylül 2014'de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Hasta yakını, nöbetçi doktor Y.T.'den hastasının yanında kalmak için izin istedi.

Doktor Y.T.'nin "İkinci bir refakatçiye izni veremem" sözüne karşılık doktor ile bir süre tartışan hasta refakatçisi M.D.'nin,"Sen kimsin, aptal adam' diye hakaret ettiği, doktorun şikayetçi olması üzerine M.D. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde üç aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldığı belirtildi.

"O AN SİNİRLENDİM"

Hasta refakatçisi M.D., "Yataklı tedavi gören amcamın yanında kızım kalıyordu. Bende kalma isteğimi aktardım, doktor beye giderek yardımcı olmasını istedim. O da bana 'olmaz, çık dışarı' diyince sinirlendim ne konuştuğumun farkında değilim" dedi.

"HAKARET" VE "TEHDİT" SUÇUNDAN 6 AY HAPİS CEZASI

Asliye Ceza Mahkemesi'nde verilen karar duruşmasında M.D., TCK 125-3 maddesi kapsamında "onur ve saygınlığını rencide edecek şekilde "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme verilen hükümle M.D.nin pişmanlık duyması ve sabıkasız oluşunu dikkate alarak 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bıraktı.
http://www.ntv.com.tr/saglik/doktor...ta-yakinina-6-ay-hapis,QySTha2D0ECY7Is3K3pH8w

Kurallara uymak istemeyen çok insanımız var artık ne yapmalı diye buna çözüm bulmalı , herkes kendi istediğinde diretirse vay halimize ,

çok güzel olmuş.
hemşire ve personel sayısı yeterli olsa aslında refakatçi bile olmaması lazım.
100 kişi mi duracak yanında?
işine gelmeyince sinirlendim, iyi be biz sinirlenmiyoruz sanki.
sinirlenince başka bi devlet dairesinde öyle atara gider yapabiliyor mu acaba?

Adaletini ..... Bu ulkenin
Doktora hakarete ve tehdite 6 ay veriyorsun
Vatandasi kadini cocugu olduresiye doveni gozaltina bile almadan saliveriyorsun.
Doktor olmayanin cani yok mu?

ne alakası var yahu? tabi ki şiddete hakarete herkesin ceza alması gerek.
başkalarına ceza verilmedi diye bu olayda da mı verilmesin?
doktor olunca ne oluyor anlamadım?
çoğu darp olayı basına yansımıyor bile ve neredeyse hepsi paraya çevriliyor.
adamın cezası da ertelenmiş, ne anladım bu işten.
bir bankada, vergi dairesinde, tapu dairesinde vs. memurlara atarlanabiliyorlar mı?

Ben bu olayda ceza verilmesin mi demisim?
Onlara da ceZa verilsin mi demisim?

Evet doktor olmayanin cani yok mu dedim, zira doktora yapilan fiziksel olmayan siddete "hapis" cezasi verildigini okudum. Iki gun once konu actim bir adamin eski karisina yaptigi siddet hakkinda. Hicbir ceza almamasi hakkinda.
Bu yuzden kanunlarimizin sacmaligindan bahsettim.doktor veya memur farketmez, gorevli memura hakaret hapis cezasi aliyor.
Karisini kizini doven, sokakta istedigini doven falan ne aliyor? Hic...
Ki Fiziksel siddet ile sozel siddet kiyaslanamaz bile.
TaeYang

ceza ertelenmiş zaten.
ne kadar fiziksel şiddet olduğundan kimsenin haberi yok tabi, basına yansımıyor, çünkü kimse ilgilenmiyor.
olması gereken budur zaten, kimse kimseye hakaret edemez.
benim dediğim de o işte, diğer insanlara darba ceza verilmiyor diye buna da mı verilmesin?
buna verilsin, fiziksel şiddete çok daha fazla ceza verilsin.
ayrıca doktorlar için söylüyorum, takip ettiğim bir çok forum var, çoğu ceza almıyor, alsa bile ceza erteleniyor, ne anladım o işten?
bugün bir savcıyı darp edip kaçan ve dur ihtarına uymayanı polisler vurarak öldürmüş.
hakarete uğrayan şiddete uğrayan savcı hakim olunca işler nasıl değişiyor.
burda yazan olay ceza alan binde bir.

Bak ben nasil normal vatandas olarak doktor icin bunu dediysem sen de savci icin soyledin su anda.
Ikimiz de farkli bir sey istemiyoruz. O yuzden uzatmanin manasi yok.
Ben sozel siddet ceza almasin demiyorum ki, bu alirken onun almamasi adaletsiz diyorum.

Artık doktorların da burnuna kadar geldi
Son aylarda kaçıncı şiddet, hakaret, tehdit, ölüm vs. vakası
Bir yerde patlamasını umuyordum
İyi olmuş, sonunda

esenyurtta da bir hastaneye hasta ile beraber 10 kişi geliyor dr hastayı çağırıyor odaya ondan once hasta yakınları giriyor dr da hasta yakınları çıksın dediğinde olay çıkıyor . boyle olaylar o kadar fazla ki

yapıyorlar emin olun. hele bi bimer varki evlere şenlik. memur ismi verip benimle ilgilenmedi diyeni mi ararsın, memure hanım benimle yeterince ilgilenmedi diyeni mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…