Doktor'a ne zaman gitmeliyim?

milkybar

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2011
38
0
286
Bursa
meraba arkadaşlar ben yıllardır adet sancısı çekiyorum doktora gittim daha önce.şimdi tekrardan gidicem ama bilemedim ben adetliyken mi gitmeliyim yoksa temizlendikten sonra mı lütfen yardımcı olunnnn

saol cevap için çok teşekkür ederim.yalnız şöyle bişiy var ağrılarım ilk gün oluyo sadece diğer günlerimde yada öncesinde diil.yani adetimin ilk günü mi gitmeliyim?arkadaşlar benim gibi olan yokmu başka acaba doktr sizi ne zaman muayeneye çağırdıı?

evet benimde ilk gün oluyor ağrılarım ve çok şiddetli yani uzansam ayrı dert ayakta kalsam ayrı dert napıcağımı şaşırıyorum..ben doktora adetimin ilk günü gitmiştim bana apranax verdi ve bitkisel çaylar önerdi..tabi apranax geçirmedi ama bitkisel çayların gerçekten faydası oluyor ağrı hafifliyor..denemek istersen yazıyım ben sana hemen neler olduğunu..

1 tatlı kaşığı karanfil

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı anason

5-6 adet kaküle

5-6 adet kuru papatya

1 kabuk tarçın bunları demlikte demliyceksin istersen herzaman iç ağrın olduğunda istersen sabah öğlen akşam iç ben faydasını gördüm..tabi ben tarçın katmıyordum sevmediğim için ama sen seviyorsan kat kokusunu sevmiyorum ben..doktora gidersen de haber verirsin sana hangi ilacı vericek merak ettim sana iyi gelirse bende ondan yazdırıym.

canım çok teşekkür ederim uygulicam bu çayı.eskiden deren bayanlara özel çay vardı majezik de içince yanında o iyi geliyodu ama malesef artık yok o çaydan bulamıyorum.gittiğimde doktora yazarım gene bakalım ne olcak hapkolik oldum artık dayan hapa dayan korkuyorum da bi yan etkisi olcak diye

benimde genelde ilk gün çok ağrım oluyo ne öncesinde nede sonrasında olmuyo bende mi gitmeliyim acaba doktora karar veremiyorum ama gitmekte yarar var. bikaç doktora sordum ama tabi sitelerden cevaplayanlara normal olabilirmiş. sen gidince doktora yine yazarmısın canım burdan sorunun ne olduğunu.

Aslında ilk gün adet sancısı normaldir. Doktoruk birşey olduğunuy sanmıyorum, her ay yatak döşek yatıracak kadar değilse. Ama gene de kontrol ettirmek faydalı. Aşırı adet sancısının farklı nedneleri olabilir ama ille ağrı varken gitmek şart değil. Siz önce normal bir günde gidin. Eğer adetliyken görmek isterse doktor sizi yönlendirecektir. Siklusun şu günü gel diyecektir. Çünkü farklı nedenler ağrılı adete neden olabilir ve her neden siklusun farklı günlerinde görüntülenebilir.
Bir de ipucu, hastanelerde 10 gün ya da 15 gün içinde aynı doktora ikinci kez giderseniz kontrol muayenesi sayılır ve ikinci kez ücret ödenmez. Adetinize 5 gün filan kala gidin, böylece doktor eğer adet döneminde de görmek isterse ikinci kez ücret ödememiş olursunuz.

tabiki de yazarım ayın 10unda hastalanıcam bakalım.bu hafta randevu alabilirsem giderim ozamn. yok öyle az buz bi ağrı olmuyo hele geçen ay dedim ölüyorum heralde ama sınavlarım filan olduğundan gidememiştim.bu ay musaitim gitmek istiyorum bakalım.Annemin de böyle dertleri olmadığındn o da bilmiyo bende size sorayım dedim

kızlar aldım randevu perşembe günü gidiyorum.gerçi korkuyorum da makattan muayne yaparsa diye inşallah gerek kalmaz.neler dicek bakalım?ayrıntıları yazarım yine

kızlar aldım randevu perşembe günü gidiyorum.gerçi korkuyorum da makattan muayne yaparsa diye inşallah gerek kalmaz.neler dicek bakalım?ayrıntıları yazarım yine

ohh ohh almışsın bile randevuyu ne güzel:) iyi sonuçlar bekliyorum inş.:) korkma yaa doktor gerekeni yapar

selam kızlar. bugün doktora gittim daha önce bol içip sıkıştığım zaman baktıklarından 1buçuk litrelik koca suyu içtim iyicene şiştim giedim adetimin ne zamn olucağnı sordu 5 6 gün var deyince ne dese beğenirsiniz?:-@ şuan sancım olmadığı için bakılmasına gerek yokmuş yumurtalıklar en iyi adet bittikten hemen sonra görüntlenebilirmiş bitince gel dedi yüzüme bile bakmadı.Anlayacağınız dersimi de boşuboşuna kaçırdım...çok sinir oldum anlatammmmm size

aa şaşırdım bende sancılar olduğunda gidilirse daha iyi olur diye tahmin etmiştim ama değilmiş neyse canım sinirlenme boşver böylesi daha iyiyse sonra gidersin artık gittiğinde tekrar yazarsın:) bende öğrenmiş oldum bu arada gidersem artık adetten sonra giderim çok saol yazdığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…