Doktora için tavsiye alabilir miyim?

rnrn55

Guru
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
531
501
Merhaba arkadaşlar. 2012 yılında üniversiteden 2014de yüksek lisansdan mezun oldum. İşimde hem tecrübemle hem eğitimle daha fazla ilerlemek istiyorum. Sosyal bilimlerden (işletme, ekonomi gibi) doktora yapmak istiyorum. Tabi marka yönetimi, pazarlama dinamikleri vb gibi alt dalları olabilir. Okul ve bölümler detayında bilgi almak isterim. Doktora yapan ya da bu konuları araştırmış bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarınızı alabilir miyim?

Teşekkür ederim şimdiden :)

merhaba,

sosyal bilimlerde doktora'nın reelde karşılığı var mı bilmiyorum. linkedin gibi yerlerde kişileri veya şirketleri araştırarak daha fazla fikir edinebilirsiniz.

ben de 2010'da mezun oldum. 2013'te yurtdışında master bitti. 6 yıldır doktoram devam ediyor. bitecek gibi de durmuyor. elektronik mühendisiyim. alanlarımız çok farklı olmasına rağmen fikir verir diye tecrübelerimi paylaşmak isterim;
-ülkemizde akademik camia ne yazık ki sektörden kopuk durumda. sistem de bunların birleşeceği bir ortam sunmuyor. bu yüzden uzun bir süre böyle gidecek gibi.
-örneğin kendi alanımda doktora yapmış olmamın çalıştığım sektörde ülkemizde ciddi bir karşılığı yok. çünkü doktora ileri düzey ar-ge demektir. ülkemizde bu mevcut değil. ama doktora'da edindiğim network ile yurtdışından iş teklifi aldığım oldu. sizde de durum benzerdir. akademik titrelere yurtdışında daha çok önem veriliyor.
-yurtdışında durum biraz daha farklı. ekonomi'den doktora yaparsanız avrupada bir yerde post-doc yapma şansınız sanırım çok yüksek olur.
-burada iş sizin amacınıza kalıyor. akademik alanda mı ilerlemek istiyorsunuz yoksa size katkı sağlasın diye mi doktora yapıyorsunuz karar vermelisiniz.
-üniversitelerin bölümlerini, hocaları araştırın. sonra da mesela linkedin gibi mecralarda özel sektördeki karşılığına bakın. o zaman hangi bölümün daha iyi olduğuna karar verebilirsiniz.

allah gönlünüze göre versin.

merhaba, bende geçen yıl yurtdısında master dan mezun oldum ve türkiye de doktoraya başvuracagım. ales ve yokdil e çalışmam gerekiyor birde mülakat var sanırım. siz nasıl başardınız merak ettim. bana çok zor geliyor çünkü bilmiyorum üstesinden gelebilir miyim :/ bölüm mimarlık :)

evet akademik kariyer düşünmüyorsanız akıllı adam işi değil kesinlikle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…