• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktora gitmeye korkuyorum..

adaeylem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
82
3
36
Gaziantep
4 veya 5 kere ancak denedik bebek sahibi olmak için ben öğretmenim eşimden ayrı yerde yaşıyorum yani denemelerimiz bazen iki aya bir denk geliyor yazı değerlendirmek için yumurtlama testi kullandım falan ama olmadı şimdi bu ayda deneyeceğim olmazsa doktora gideceğim ama çok korkuyorum ya çok büyük bir sorun varsa eşim sanki ima ediyor sende bi sorun var gibi canım çok yanıyor öyle ima ettiği zamanlarda...çok moralim bozuluyor stres yapıyorum offf ne zormuş yaaa :(((

4 veya 5 kere ancak denedik bebek sahibi olmak için ben öğretmenim eşimden ayrı yerde yaşıyorum yani denemelerimiz bazen iki aya bir denk geliyor yazı değerlendirmek için yumurtlama testi kullandım falan ama olmadı şimdi bu ayda deneyeceğim olmazsa doktora gideceğim ama çok korkuyorum ya çok büyük bir sorun varsa eşim sanki ima ediyor sende bi sorun var gibi canım çok yanıyor öyle ima ettiği zamanlarda...çok moralim bozuluyor stres yapıyorum offf ne zormuş yaaa :(((

Merhaba canım,öncelikle eşin çok ayıp ediyor.Kendisi doktormu da sorunun senden kaynaklandığını ima ediyor.İnsanın kalbini çabucak kırdıklarının farkında değiller.Farzetsinki doktora gittiğinde sorunun eşinden kaynaklandığı ortaya çıkacak o zaman nasıl yüzüne bakacak merak ediyorum..Sen hiç korkma canım.eğer yaşın 35 in altındaysa 1 sene vaktiniz var demektir.Doktora gitttiğinde eğer adet olmadıysan önce vajinal muayeneden geç,adet oluncada 3.günü yapılan hormon testleri var.onları yaptır.Sonra doktor kocandan da spermiyografi isteyecek.ona göre tüm testleri tahlilleri inceleyecek ve eğer bir sorun varsa (ki inşallah hiç bir şey çıkmaz) ona göre yol izlersiniz.İçini ferah tut.ne kadar stres yaparsan o kadar bebekten uzaklaşıyosun canım.sen rahat olacaksınki bebişinde en kısa zamanda sana gelsin.Allah ım tez vakitte sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin canım.Kendini fazla üzme.eşinede bi daha ima etmeye kalkarsa kendisinde de sorun olabileceğini unutmaması gerektiğini hatırlat...sevgilerimle.

çok üzülüyorum böyle yaptığı zamanda bana alıngan olduğumu söylüyor falan sonra internetten kist mist araştırması yaptığını falan görüyorum eğer bende sorun varsa ondan ayrılacağımı kendisinin soun varsa ayrılmayacağımı söyledim..ama bir bebeğimiz olsa dahi bunları asla unutamayacağım...

çok üzülüyorum böyle yaptığı zamanda bana alıngan olduğumu söylüyor falan sonra internetten kist mist araştırması yaptığını falan görüyorum eğer bende sorun varsa ondan ayrılacağımı kendisinin soun varsa ayrılmayacağımı söyledim..ama bir bebeğimiz olsa dahi bunları asla unutamayacağım...

ahh kıyamam canım yaa.şu erkekler ne kadarda vurdum duymaz oluyolar.kist olsa bile hamile kalmaya engel değilki.benim en yakın arkadaşım hamile kaldı hemde miyomu vardı.bebek büyürken miyomda büyüdü ve doğum sırasında miyomu aldılar..sana bişey diyeyim mi bacım.asla eşinin sölerini dikkate alma.iyi günde kötü günde diyerek imza attık evliliğe.daha şimdidien böyle yapmaya başlarsa artık gerisini düşünemiyorum bile..benim eşimde ilk başlarda söyleniyordu ama ben hemen ağzının payını verdim.çünkü bir kızkardeşi var aynı şeyleri kızkardeşinin eşi söylese ne hissedersin diye sordum oturdu kaldı.sonrada bişey demedi artık.bu erkek milletine fazla iyi olmayacaksın canım.benim şöyle bi yapım var.ben kıymetli biriyim ve kimseninde beni üzmeye hakkı yok.her zaman bunu tekrarlarım herkes haddini bilecek.sen sakın üzülme ve dik dur bacım.sonuçta hepimiz insanız robot değiliz.elbetteki sorunlarımız olacak ama elimizden geldiğince eşler olarak birbirimize destek olmalıyız.eşin bu ayrımı iyi yapabilmeli.sakın kendini eşinin karşısında ezik hissetme.sonuçta ayakları üzerinde duran çalışan bir bayansın.ve akıllısın.ne kadar değer verirsen o kadar değer alırsın.Eşine uygun dille bu konuda seni üzmemesini ve empati kurmasını söyle.

Karşılıklı iletişimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorsundur canım meslekdaşım, eşinin (eminim farkında olmadığı bu tavır) nasip kısmetse bebek olduğunda bebekle ilgili yaşayabileceğiniz olası sağlık problemlerinde de senden kaynaklanan şeyler gibi karşı tarafı olayın dışında kalmaya sevkedebilir. Bence çocuktan önce bu meseleyi konuşarak halletmeniz daha çok önemli. Üzülerek içine atma, konuş belki bu üzüntü bile bebeğin olmasına engel olabilir. Çocuk düşündüğün şu sıralar ihtiyacın olmayan tek şey stres ve üzüntü...
Güzel haberlerini duymak ümidiyle...

Not: Bizim de 7/8 ay denememizde olmamıştı ve ben üzülerek bu konuyu açtığımda eşim "belki hayırlısı değildir, bak ne kadar özürlü, dünyadan bile haber olmayan çocuk var ve insanlar nasıl acılar, zorluklar çekiyor, hayırlısını isteyelim biz vs. gibi konuşmalarla rahatlatıyordu beni ve inan bu rahatlamalarla hiç birşey yapmadan bebiş yola çıktı...

Son düzenleme:
Back