Gebeliğe Hazırlık Doktor ve yumurtlama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gizmigiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2018
372
186
33
31
İyi akşamlar kızlar dün doktora gittim genel kontrole yumurtamın 18.2 mm olduğunu söyledi yarın çatlayacak yarından itibaren üç gün üst üste ilişki olsun dedi. Ama dün akıntım varken bugün benim hiç akıntım Yok kuruyum neden olabilir ?

18 mm lik yumurta hemen ertesi gün genelde çatlamaz. Mesela şöyle anlatayım. Akıntı takibi yaptıysan ya da farkettiysen iki parmak arası uzayan akıntı geldikten ortalama iki gün sonra yumurta çatlar. Ve bu akıntı geldiğinde yumurtan gelişiyor demektir. İşte bu akıntı geldiğinde mesela benim yumurtam 18.5 mm oluyor. Yumurta 22 24 mm gibi çatlar. Günde yaklaşık 1-2 mm büyür. Senin 18 mm olan olan yumurtan muhtemelen 2 gün içinde çatlayacak. eğer ovulasyon kiti ile takip edersen 18 mm yumurtada koyu çizgiyi görmezsin. Koyu çizgi çıktığında yumurta 20 mm veya 22 mm oluyor. Ve yaklaşık 24 saat içinde çatlıyor. Ben yumurta takibi ile ovulasyon kiti ve akıntı takibini birlikte yaptırdım. Yerinde olsam 18 mm olan günü değil ertesi akşamı değerlendiririm.çünkü sperm kalitesi de önemli . Üç gün üst üste sperm sayısı ve ileri hareketlilikte sorun olabilir.dünkü akıntı da yumurtanın geliştiğini gösteren akıntı yumurta çatlamak üzere iken o akıntıyı göremeyebiliriz. Spermlerin daha uzun yaşaması için vücut yumurta gelişirken bu akıntıyı oluşturuyor.yumurtanın çatladığını belki kasık ağrından hissedersin.

Back