- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.545
- Konu Sahibi redvelvetcake
Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 4 senedir hipertiroidden çekiyorum; bir ay içerisinde aşırı kilo vermem, sonra almam, taşikardi, kalp sıkışması, 100-110'dan aşağı düşmeyen nabız, terleme, ellerimin titremesi, aşırı sinir ve stres, günde 4 litre su.. 14 yaşımdan beri baş ediyorum bunlarla. En başta, VKV Amerikan Hastanesinde bir bayan doktora gitmiştim, bana ilaçsız olarak geçeceğini, psikolojiden kaynaklandığını söylemişti; ancak normalde en fazla 32 olacak bir değer bende 750 küsürdü. Kalple ilgili problemler çıktı, bir sürü tahlil, test.. Sonra ilaca başladık, yaklaşık 3 sene gittim ve bu 3 sene içerisinde en az 5 kere düzeldim, sonra tekrar kötüleştim, düzeldim, tekrar tekrar. En son martta gitmiştim, bir daha da gitmedim sonra. 4 aralıkta tahlil yaptırdım. Annemlere o doktora gitmek istemediğimi çünkü bana bir faydası dokunmadığını söyledim. Vücudum ilaca reaksiyon göstermiyordu artık. En sonunda Mete Düren'e gitmeye karar verdim. Size çok çok memnun olduğumu söyleyebilirim; çünkü hemen eski doktorumun yaptığı hataları ve neden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ocak başında tekrar gideceğim, sonra da gün belirleyeceğiz. Mete Düren'i size çok şiddetli tavsiye ediyorum, çok başarılı ve kendinden emin bir doktor. Hemen teşhisi koyuyor ve yardımcı oluyor. Zira babası Erol Düren de öyle. Bana da öğretmenim tavsiye etmişti. Mete Düren'in muayene ücreti 400. Eski doktorum 250 alıyordu ve inanın o yaptırdığım testler, tahliller, çekilen bir sürü şey toplamda 5-10 bin lira arası etmişti ve hiçbir faydası dokunmadı. Mete Düren aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor, az bile. Gerçekten gitmek isteyenlere tavsiye edebilirim. Çok harika bir doktor, asla pişman olmazsınız.
Size sormak istediğim, ameliyat olanlar ameliyattan sonra ne tarz tecrübeler yaşadınız? Olumsuz yanları nedir, olumlusu da artık kurtulmak tabii de, birkaç şey okudum burada ve korktum açıkçası. Halbuki doktorum bana gülerek anlattı, o kadar pozitif ve neşeli bir insan ki. Yine de ameliyatı geçirenler bir genel bilgi verebilirler mi bana? Teşekkür ederim şimdiden :) (Yaşım 18 bu arada)
* Bir uyarı vereyim, eğer tiroid beziniz dışarıdan bariz olarak görünüyorsa ve kocamansa kesinlikle tek çözüm ameliyat. Ben 3 sene bu yüzden çektim, siz baştan önlemi alın!
Size sormak istediğim, ameliyat olanlar ameliyattan sonra ne tarz tecrübeler yaşadınız? Olumsuz yanları nedir, olumlusu da artık kurtulmak tabii de, birkaç şey okudum burada ve korktum açıkçası. Halbuki doktorum bana gülerek anlattı, o kadar pozitif ve neşeli bir insan ki. Yine de ameliyatı geçirenler bir genel bilgi verebilirler mi bana? Teşekkür ederim şimdiden :) (Yaşım 18 bu arada)
* Bir uyarı vereyim, eğer tiroid beziniz dışarıdan bariz olarak görünüyorsa ve kocamansa kesinlikle tek çözüm ameliyat. Ben 3 sene bu yüzden çektim, siz baştan önlemi alın!