Arkadaslar vajinusmus icin doktora gidicez izmirde bildiginiz iyi bir cinsel terapist varmi??
Psikolojik birsey ama senin bahsettigin gibi bisey degil. Belki yasamadigin icin bilemezsin bu duyguyu.kocamin helali oldugumun farkindayim. Ben sadece icimdeki korkularla savasamiyorum. Kendim denedim olmadi zaten takinti hastaligim var ve kafamda milyonlarca hayaller kuruyorum esim gelene kadar. Cunku bize hep iliski can yakici bisey olarak aklimiza kazidilar ve oyle dusunuyoruz. Bu sorunun yasayan bi bende degilim.Belki cinselliğin kocanla yasak olmadığını içine iyice sindirip onun helalin olduğunu hatırlamalısın. Artık cinsel dürtülerini bastırmana gerek yok, o senin kocan. Her şey psikolojik olabilir aslında.
O yüzden diyorum zaten. Sanki evlenince bile yasak ve günahmış gibi kazıdılar aklımıza, kadınlarımızı böyle yaptılar. Şöyle düşünün, her aynanın iki yüzü var. İlki biraz acıtır ama güzeldir gibi. (Bilmiyorum tabii tecrübe etmedim) Bazılarının ameliyatla genişletilmesi gerekiyor, onun farkında olmayıp yapmıyorlar itiliyorlar. Bazısı sadece korkuyor acısından. Henüz evli değilim o yüzden haklısınız bilmiyorum ama çok da kolay değildir belki.Psikolojik birsey ama senin bahsettigin gibi bisey degil. Belki yasamadigin icin bilemezsin bu duyguyu.kocamin helali oldugumun farkindayim. Ben sadece icimdeki korkularla savasamiyorum. Kendim denedim olmadi zaten takinti hastaligim var ve kafamda milyonlarca hayaller kuruyorum esim gelene kadar. Cunku bize hep iliski can yakici bisey olarak aklimiza kazidilar ve oyle dusunuyoruz. Bu sorunun yasayan bi bende degilim.
O yüzden diyorum zaten. Sanki evlenince bile yasak ve günahmış gibi kazıdılar aklımıza, kadınlarımızı böyle yaptılar. Şöyle düşünün, her aynanın iki yüzü var. İlki biraz acıtır ama güzeldir gibi. (Bilmiyorum tabii tecrübe etmedim) Bazılarının ameliyatla genişletilmesi gerekiyor, onun farkında olmayıp yapmıyorlar itiliyorlar. Bazısı sadece korkuyor acısından. Henüz evli değilim o yüzden haklısınız bilmiyorum ama çok da kolay değildir belki.
İste seninde yasayip yasayamiycagn mechul anladin mi. Belki kolaydir. Eminimki bende bu durumu yenince bumuymus dicem belki . Turkiyede buyuk bi eksiklik var o da cinsel egitimin verilmemesi. Ben 22 yasina geldim ve hayatimda bir kere bile vajinama bakmadim bakamadim.tiksindim korktum. Cunku dedilerki bakarsan dokunursan bozulur bi yere carparsan bozulur sonra kimse almaz seni evde kalirsin. Bu sekilde korka korka hayatimizi surduruyoruz. Otobus tumsekten gecince hizlica hareket ettiginde oturdugum yerde zipladigimda acaba kizligim bozulmusmudur diye dusundugum zamanlar bile oldu ne kadar sacma dimi. Ama ben kizim olursa onun boyle olmasina izin vermicem Allahin izniyle. Kusura bakma uzun oldu hakkinizi helal edim..
aslında sorunu biliyorsunuz
bu da çözüme yakın olduğunuzu gösterir
çocukları cinsel organlardan uzak tutmamak lazım ama tam aksi bir öğreti ile yetişiyoruz
insanlar kendi organlarından bile korkuyor
sonra kv kocamın yanında memesini açtı konusu sayfalarca yorum alıyor çok ayıp diye
ayıplarla çevrili yaşıyoruz
eskiden bu kadar vajinismus yokmuş zira kır hayatınca hayvanların cinselliği ortada imiş
çocuklar da küçükten beri bunları görüp normalliğini algıalrmış
şehirleşme ile birlikte yasak ayıp ağır bastığı için de vajinusmuslar da arttı
siz sorunu çözmeye yakınsınız uzmana gidin tavsiyelerine uyun
unutmayın ki bu kadar insan bu kadar yasaklamaya rağmen yaptığına göre güzel bir şeydir
Estağfurullah ne demek. Bu bile bu işi çözmeye kararlı olduğunuzu ve bilincinde olduğunuzu gösterir. Ben de adet kanı dışında gelen herhangi bir kırmızı leke görsem bile korkudan günlerce kendimden şüphe ederim. Hala paranoyam var ya evlendiğimde hiç kan gelmezse bakire olmama rağmen. Bunu düşünüyorsam bu benim suçum olamaz.İste seninde yasayip yasayamiycagn mechul anladin mi. Belki kolaydir. Eminimki bende bu durumu yenince bumuymus dicem belki . Turkiyede buyuk bi eksiklik var o da cinsel egitimin verilmemesi. Ben 22 yasina geldim ve hayatimda bir kere bile vajinama bakmadim bakamadim.tiksindim korktum. Cunku dedilerki bakarsan dokunursan bozulur bi yere carparsan bozulur sonra kimse almaz seni evde kalirsin. Bu sekilde korka korka hayatimizi surduruyoruz. Otobus tumsekten gecince hizlica hareket ettiginde oturdugum yerde zipladigimda acaba kizligim bozulmusmudur diye dusundugum zamanlar bile oldu ne kadar sacma dimi. Ama ben kizim olursa onun boyle olmasina izin vermicem Allahin izniyle. Kusura bakma uzun oldu hakkinizi helal edim..
Estağfurullah ne demek. Bu bile bu işi çözmeye kararlı olduğunuzu ve bilincinde olduğunuzu gösterir. Ben de adet kanı dışında gelen herhangi bir kırmızı leke görsem bile korkudan günlerce kendimden şüphe ederim. Hala paranoyam var ya evlendiğimde hiç kan gelmezse bakire olmama rağmen. Bunu düşünüyorsam bu benim suçum olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?