- 21 Şubat 2013
- 5
- 2
- 35
-
- Konu Sahibi Pastel_boya
Herkese merhaba. Öncelikle buraya kayıt olma sebebim benimle aynı durumu yaşamış olan kafasında binlerce soru karışıklığı olan birçok arkadaşa yol göstermek. Siteye üye değildim fakat dışardan takip ediyorum. Benim problemim burnumda bulunan kemik eğriliğinden kaynaklı kemer şeklinde çıkıntıydı ve nefes almamda da problem vardı. Bu beni çok olumsuz yönde etkiliyordu, kendime özgüvenimi tamamen yıkmıştı.Yüzümü arkaplana atıyordu, ilk dikkat çeken yerdi. Çözüm estetikti, kafama koymuştum. Ailemin desteği olmadan kendi başıma yapacaktım her şeyi... Sonrasında doktora sıra geldi, karar verme aşamasından sonraki en sıkıntılı dönem bu ve sonrası zaten... Bu siteyi ve daha nice siteleri, sayfaları didik didik ettim doktor araştırdım durdum. Ailem karşı çıkmıyordu ama destek de olmuyordu bu da ayrı bir olumsuzluktu benim için. Araştırıyorum, bir doktor çıkıyor tamam bu diyorum ardından problemli, memnuniyetsiz hastaları çıkıyor tekrar başa dönüyordum. Gecelerce uyuyamadığımı biliyorum kafamda binlerce soru işaretiyle. Daha sonra hastanede birçok doktorla aynı ortamda bulunmuş, çalışmış, o doktorların hastalarıyla da doğrudan tedavi amaçlı iletişimde olduğu için tanıdığı, güvendiği, bir doktoru önerdi bir tanıdığım. O kadar doktor çevresi var neden bu doktoru önerip sebep olma riskini alabilirdi sanki.
Uzun uzun konuştuk anlattı, ikna oldum. Doktor Aylin Bilgin Karabulut hnm İstanbul'daydı ben de başka bir şehirdeydim daha önce görüşmeye de gidemezdim. Sadece fotoğraflarımı Aylin hanıma gönderdim inceledi. Olumsuz düşüncelerimi, korkularımı kafamdan attım ve gözüm kapalı bir şekilde Aylin hanıma güvenerek gittim.
Ağrısız sızısız güzel bir sonuç olacağını söylemişti, burnumun alacağı şekilden haberim dahi yoktu. kendimi ellerine teslim ettim, ameliyata girdim..
2 hafta önce ameliyat oldum, bantlı şekildeydi burnum 3 gün önce tamamen çıkarıldı bantlar, Önceki benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var. Şu an burnumda ödem olmasına rağmen görüntü çok güzel. En önemlisi ben estetiğim diye bağırmıyor estetik olduğu anlaşılır korkusunu da taşıyordum. İz vs hiçbir şey yok. Burnum resmen doğal, kendi burnum. Ve yakın çevrem de bu şiş haliyle bile çok doğal durduğunu söylüyor bir süre sonra önceki hali unutulacak bile eminim. Estetikle alakası yok, nefes almam da düzeldi. Aylin hanımın boynuna nasıl sarıldığımı bilmiyorum zaten :)
Aylin hanım gerçekten işinde uzman, çok ilgili, çok sıcak, cana yakın birisi. İletişim halinde olduk hep ameliyat oldu iş bitti tarzı asla yok. Ameliyat öncesi ne dediyse hepsi doğru çıktı. Ameliyat sonrasında ağrı sızı da en minimum oldu. Tek sıkıntı morlukların geçmesi için az biraz sabır. Yıllarca araştıranlar var, benim bir anda oldu ve en iyisi oldu, binlerce şükürler olsun. Bir ameliyat daha gerekse ağrının olmayacagını bilerek girerim yani öyle söyliyeyim. Dua ediyorum Aylin hanıma da vesile olana da. Durumumu anlatmak istedim biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın. Amacım sadece dediğim gibi, ameliyattan taze çıkmış birisi olarak aynı durumu paylaştığım, aynı durumda olan kafası karışık arkadaşlara yol göstermek hiçbir şüpheniz olmadan emin, doğru bir doktora yönlendirmek.. Düşünmekten stresten az çekmedim siz çekmeyin :) Şu an sadece ödemi atmayı bekliyorum burnum tam şekline oturmasını başka bir sıkıntım yok şükür. Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz
İş dolayısıyla fazla giremiyorum foruma kusura bakma geç oldu. Tabi sorabilirsin :)cnm özelden sana sormak istediğim bi kaç soru var cevaplarsan sevinirim
Herkese merhaba. Öncelikle buraya kayıt olma sebebim benimle aynı durumu yaşamış olan kafasında binlerce soru karışıklığı olan birçok arkadaşa yol göstermek. Siteye üye değildim fakat dışardan takip ediyorum. Benim problemim burnumda bulunan kemik eğriliğinden kaynaklı kemer şeklinde çıkıntıydı ve nefes almamda da problem vardı. Bu beni çok olumsuz yönde etkiliyordu, kendime özgüvenimi tamamen yıkmıştı.Yüzümü arkaplana atıyordu, ilk dikkat çeken yerdi. Çözüm estetikti, kafama koymuştum. Ailemin desteği olmadan kendi başıma yapacaktım her şeyi... Sonrasında doktora sıra geldi, karar verme aşamasından sonraki en sıkıntılı dönem bu ve sonrası zaten... Bu siteyi ve daha nice siteleri, sayfaları didik didik ettim doktor araştırdım durdum. Ailem karşı çıkmıyordu ama destek de olmuyordu bu da ayrı bir olumsuzluktu benim için. Araştırıyorum, bir doktor çıkıyor tamam bu diyorum ardından problemli, memnuniyetsiz hastaları çıkıyor tekrar başa dönüyordum. Gecelerce uyuyamadığımı biliyorum kafamda binlerce soru işaretiyle. Daha sonra hastanede birçok doktorla aynı ortamda bulunmuş, çalışmış, o doktorların hastalarıyla da doğrudan tedavi amaçlı iletişimde olduğu için tanıdığı, güvendiği, bir doktoru önerdi bir tanıdığım. O kadar doktor çevresi var neden bu doktoru önerip sebep olma riskini alabilirdi sanki.
Uzun uzun konuştuk anlattı, ikna oldum. Doktor Aylin Bilgin Karabulut hnm İstanbul'daydı ben de başka bir şehirdeydim daha önce görüşmeye de gidemezdim. Sadece fotoğraflarımı Aylin hanıma gönderdim inceledi. Olumsuz düşüncelerimi, korkularımı kafamdan attım ve gözüm kapalı bir şekilde Aylin hanıma güvenerek gittim.
Ağrısız sızısız güzel bir sonuç olacağını söylemişti, burnumun alacağı şekilden haberim dahi yoktu. kendimi ellerine teslim ettim, ameliyata girdim..
2 hafta önce ameliyat oldum, bantlı şekildeydi burnum 3 gün önce tamamen çıkarıldı bantlar, Önceki benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var. Şu an burnumda ödem olmasına rağmen görüntü çok güzel. En önemlisi ben estetiğim diye bağırmıyor estetik olduğu anlaşılır korkusunu da taşıyordum. İz vs hiçbir şey yok. Burnum resmen doğal, kendi burnum. Ve yakın çevrem de bu şiş haliyle bile çok doğal durduğunu söylüyor bir süre sonra önceki hali unutulacak bile eminim. Estetikle alakası yok, nefes almam da düzeldi. Aylin hanımın boynuna nasıl sarıldığımı bilmiyorum zaten :)
Aylin hanım gerçekten işinde uzman, çok ilgili, çok sıcak, cana yakın birisi. İletişim halinde olduk hep ameliyat oldu iş bitti tarzı asla yok. Ameliyat öncesi ne dediyse hepsi doğru çıktı. Ameliyat sonrasında ağrı sızı da en minimum oldu. Tek sıkıntı morlukların geçmesi için az biraz sabır. Yıllarca araştıranlar var, benim bir anda oldu ve en iyisi oldu, binlerce şükürler olsun. Bir ameliyat daha gerekse ağrının olmayacagını bilerek girerim yani öyle söyliyeyim. Dua ediyorum Aylin hanıma da vesile olana da. Durumumu anlatmak istedim biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın. Amacım sadece dediğim gibi, ameliyattan taze çıkmış birisi olarak aynı durumu paylaştığım, aynı durumda olan kafası karışık arkadaşlara yol göstermek hiçbir şüpheniz olmadan emin, doğru bir doktora yönlendirmek.. Düşünmekten stresten az çekmedim siz çekmeyin :) Şu an sadece ödemi atmayı bekliyorum burnum tam şekline oturmasını başka bir sıkıntım yok şükür. Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz
Aylin hanım başarılı bir doktor. Forumda Özge var burnu hem doğal hem güzel. Kendisi ile görüntlü konuştum burnunu gördüm :) Çok doğal ve tatlı.
kızlar ben dün Aylin Bilgin Karabulut Hanım'ın muayenehanesine gittim. aslında kendimden çok emin olarak gittim. kesin ameliyat olma niyetindeydim ama görüşme çok rahatsız edici geçti. ilk olarak girdiğimde kendisine kahve söyledi ve bize bir şey içer misiniz diye sormadı ki bu çok kaba bir davranış.
sonra ise konuşurken telefonu çaldı ve saatlerce amerikadan gelecek siparişleri hakkında telefonla konuştu. Daha sonra ise benim isteklerimi hiç sormadı. kendinin ne kadar muhteşem bir doktor olduğundan bahsetti. bana Rusya dan Fransa dan hastalar geliyor, yok dekanın kız kardeşi yok profesörün yeğeni vs vs. kısacası çok sinir oldum.
daha görüşme devam ederken başka bir hasta geldi ve dedi ki bir 5 dk müsade edin diye çekti gitti, diğer hasta ile ilgilendi. biz orda 20-25 dk tabiri caizse sap gibi kaldık.
bu doktorda karar kılma nedenim ise çok çirkin bir arkadaşım vardı, bu doktora burun estetiği yaptırdı ve burnu gayet güzel olmuştu. ayrıca hanım olması da tabi beni daha rahat hissettirir diye düşündüm.
neyse sonra hastalarının fotoğraflarını paylaştı ve onlar hakkında özel bilgiler de paylaştı ve bu beni rahatsız etti. çünkü ben de özel bir şey anlatsam onu da başka hastalara anlatabilir. bunu belki doktor olduğum için rahat söylemiş olabilir ama yine de hoş değil.
ayrıca bir çok hastanın fotoğrafı çok hoşuma gitmedi. hatta düşündüm bu önceki hali mi sonraki hali mi diye.
kızlar şimdi Cem Payaslı Bey'e de muayene olmayı düşünüyorum. bugün de ona gideceğim. ama bilmiyorum nasıl olacak. aslında hanım doktor isiyordum ama Aylin Karabulut'un tavrı hiç hoşuma gitmedi.
Siz de böyle bir sıkıntı yaşadınız mı? lütfen Aylin Hanım'a ameliyat olanlar yazabilirler mi? gerçekten çok kötüyüm
Sevgili Sedoshi;Sevgili ION, 2016 ocak ayında burun ameliyatı oldum malum dr a. Sizin yorumunuzu da okumuştum görüşmeye gitmeden evvel. Şu an üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen bu yorumu neden yazıyorum? Hep yazmayı düşündüm, sürekli erteledim. Her aynaya ve fotolarıma baktığımda çektiğim acıya mı, verdiğim on bin tl ye mi, çektiğim sıkıntıya mı, durduk yere başıma iş açmama mı, sizin yorumu göz ardı etmeme mi yanayım bilemiyorum. Bu seçenekler arasında gidip gelen ve bir de üzerine revizyon için yeni dr arama çabalarımla geçen bir buçuk yıl oldu. Sizin yorumuzu şı şekilde değerlendirmiştim: hasta dr ilişkisi biraz elektrik uyumudur. Bunca güzel yorum var. Bir tane kötü deneyimli hasta da nazar boncuğudur. Gibi düşüncelere kapıldım. Aceleye getirdim, başka dr a muayene olmadım fiyat almadım. Kendisine gittim tarih aldım ameliyat oldum direk. Çok pişmanım. Ofis içerisindeki tavırlarına yönelik eleştrilerinize biz de mazur kaldık. Bunun dışında gerçekten BİRÇOK HASTA FOTOSU GÖSTERİYOR (meme estetiği dahil) VE HASTALARIN NEREDEYSE ŞSMİNİ VERMESİ KALIYOR. HANİ AZ BİR ŞEYLER BİLSEN "AA FALANCA KİŞİ BU" DERSİN. Ve benim yanımda eşim olmasına rağmen fotoları bu şekilde göstermeye devam etti. Neyse o an anlayamadık, kendimizi düşünmekten yoramadık bu şekilde. Ameliyatımın olacağı gün gündüz 12 de ameliyata girmek üzere tam tamına hazırdım. Geceden beri saatler öncesinden açtım, ameliyatın gereği. Benden önce bir kişiye daha ameliyatı vardı. Ve beni saat akşamüzeri 4 ten sonra ameliyata aldı. Ben de salak gibi bekledim. O kadar pişmanım ki hastaneyi terketmediğime. Aralarda yanıma gelip yok popo da istedi hasta yok şunu da istedi tarzında neden benden önceki ameliyatının uzadığını anlatıp durdu bir iki kez. Ben de salak gibi bekledim. Evet gocunmuyorum. Bugün olsa max 1 saat verir hastaneyi terkederdim. Gelsin başka gün ameliyat olsun ekstra isteklere göre beni saatlerce aç acına bekletti hastanede. O kadar yorulmuştur ki tahmin ediyorum bu burnu kendisi bile yapmamış olabilir. Evet şüpheleniyorum. Çünkü bir prof a göre , bu kadar şeye göre bu burna kimse inanmaz onun yaptığına. Ameliyata girmeden keşke diyorum, estetik bu sonuöta, ameliyatı kayıt altına aldırsaymışım. Asistanlarına yaptırmış olabileceğinden dahi şüpheleniyorum. O kadar morarmıl ve şişmişti ki yüzüm inanamazsınız. Acemi bir el olduğu belliydi. Şu an bakınca anlıyorum. Çünkü bana ameliyattan evvel artık ameliyatların eskisi gibi olmadığını burnumun ince derili olduğu u, öok bir işlem yapmayacağını morarmayacağımı söylemişti ki kaldı ki ben öyle ahım şahım bir estetik de istememiştim zaten. Fakat inanamazsınız ameliyattan sonra ilk bandajım çıktı burnumun sol üst kemiğine derisi yapıçıktı. İçine iğneyle bir şey enjekte etti deriyi kemikten ayrımak için canım nasıl yandı anlatamam. Bu iş içok daha düzgün yapan insanlar var. Morlukları 1 haftada geçiyor. Ben 1 aya yakın mor gezdim. Ve o burnumdaki et yapışıklığı ayrılmadı uzunca bir zaman. Acı verici masajlar yapmak zorunda kaldım. Ayrıca bugün bile hala alnımdan yüzümün derisi yukarı doğru çektiğimde orası çok acayip duruyor dayanamıyorum öyle görmeye. 2 kez muayeneye gittim. Allah belanı versin , haram zıkkım olsun dedim bıraktım. Tekrar ameliyat olmam için 1 sene beklemem gerekiyordu. Şu an yaza denk geldiğinden önümüzdeki kış tekrar ameliyat olmam gerekiyor çünkü burnum o kadar çirkin oldu. Burnumun sol deliği sağ deliğinden acayip farkedilir derecede büyük ve burnumu ortadan ikiye ayırıp baktığınızda sol tarafım dudaklarıma daha yakın. Bir tarafı uzun bir tarafı kısa anlayacağınız. Bu kadar eziyete 10 milyar verdim. İnanılmaz değil mi?! Bir de utanmadan bana son muayenede bu farkı söylediğimde bir de sana tipplasti yaparız kısacık bir ameliyat demesin mi Kısacası yoluncak kaz arıyor benden söylemesi. Daha ilk muayenede yok sana şunu da yapalım yok bunu da yapalım falan demişti de anlamaıştım. İnsanın başına gelecek varsa geliyormuş gözünün içine baka baka. Allahtan eli yüzü gayet düzgün bir bayanım da bu durumu geçici olarak tölere ediyorum şu an. Dava açmayı bile düşündüm, avukatım var zaten. Fakat inanın psikolojik olarak çok yıprandım. İnsanı kesip biçilecek bir kumaş gibi gören bu zihniyeti Allah'a havale ediyorum. Sevgili ION, keşke seni dinleymişim