- 16 Ekim 2014
- 447
- 241
- 63
- 36
- Konu Sahibi karanfilsokak
-
Merhaba kızlar dün özel egepol hastanesine gittim orada doktor Ayşen hanım diye bir bayan var kadındoğum doktoru.Ben eşimin sperm test sonuçlarını ve benimkini alıp hem muane olmaya hemde sonuçları göstermeye gittim. Herşey normaldi ama eşimin test sonuçlarında sperm boyama diye bi kısım var onun sonucu %3 ama olması gereken değer %4 eşim testini medicalpark diye bi hastanede profosöre yaptırdı doktorda sonuçların normal dedi benimde bu yüzden aklıma hiç kötü bişi gelmedi. Ama dün gittiğim doktor eşinin sperm sonuçları iyi ama sperm canlılığı kötü dedi bu yüzde üç dediğim sonuç. Bu yüzden tekrar yaptırsın sonuçlar aynı çıkarsa sizi tüp bebek tedavisine yönlendireceğim dedi benim arkadaşım var o size yardımcı olacak dedi. ben bi anda şok oldum neye uğradığı şaşırdım hiç bir tadavi görmedim ne aşılama ne başka bişi direk tüp bebek tedavisi dedi ve ben hastaneden çıkar çıkmaz ağlama krizine girdim bi anda o tedavi sürecine girmek beni çok korkuttu.
Fakat dün sonuçlarımı benim tanıdık arkadaşım ve ablam başka bi doktora gösterdi ne tüp bebek tedavisi sonuçlar gayet normal eşimin sperm saysı 50 milyon çıkmıştı bu elli milyonun içinde canlı bir sürü sperm var %3 gayet iyi kötü birşey değil o doktor tüp bebek tedavisinde bir sürü para alıyorlar onun için demiştir dedi ve benim aklım çok karıştı dünden beri kafamın içi bi dünya bana akıl verin arkadaşlar nolur sonuç gerçektende iyi mi kötü mü bilemedim. eğer bakmak isteyenler olursa tahlil sonuçlarının resmini çekip atabilirim.
teşekkür ederim açıklaman için ewt başka doktora daha gideceğiz bakalım inşallah bu sefer güzel şeyler duyarım tabi önce rahim filmim çekilmem lazım.Merhaba...
Morfoloji %3 ise tüp bebek önerebilirler...
Sperm hareketliliğide önemli ileri hareketli sperm sayısı az ise direk tüp bebek demiş olabilirler..
Ama öncelikle aşılama denenebilir.
Bu gibi durumlarda spermler için ilaç tedavisi öneren doktorlarda var ve iyi sonuçlar alınabiliyor.
Araştırın bir doktorun daha değerlendirmesini tavsiye ediyorum...
teşekkür ederim açıklaman için ewt başka doktora daha gideceğiz bakalım inşallah bu sefer güzel şeyler duyarım tabi önce rahim filmim çekilmem lazım.
Seni anliyorum hem de cok iyi anliyorum.
asilama bana zaman kaybi gibi geliyor. Ustteki arkadasin dedigi gibi morfoloji kalite vs. Dusukse sayi yani 50 milyonlar filan cok ise yaramiyor. Onemli olan ileri hareketli kaliteli spermlerin cok olmasi. Eger acele etmiyorum diyorsan keciboynuzu kuru var. Faydasini goren xok insan var deneyebilirsin. 3 ay suren bir kur cogu insan sonuc aliyor. Esin bitamin alir eczaneden. Bu surecde de dogal yollardan denersin ve iyi bir dr aararsin. Ama sundan eminim yazdiklarina istinaden dr. Para ixin hem tahlili tekrarlatmis hem tup bebek demis. Bu isi yapacaksan bu insanlarla yapma sakin. Biz de medikal parkta ve daha bir suru yerde tahlil verdik. Dr.un soyledigi niye bu kadar sik tahlil yaptirdiniz ki oldu. Sperm sonucu oyle bir iki gunde degismez diyor dr.lar. biz de bir umut farkli farkli yerlerde tahlil yaptirmistik
Rahim filmi olmadan aşılama ya da tüp zaten yapmazlar..
Tüplerde ya da rahimde sorun yoksa eşine ilaç verirler ve doğal gebelik denenebilir bir süre...
Hep güzel haberler alman dileğiyle.....
kardeşimin eşindede sperm kalitesinde sorun vardı geçen sene zorla da olsa bi gebelik geçirdi sonra düşük oldu 1 yıldır olmuyordu yine eşinin spermlerinden denk mi olmadı bilmiom bu arada 6 ay klomen tedavisi gördü yine olmadı keçiboynuzu kürü yaptı eşine 1 ay sonra hamile kaldıMerhaba...
Morfoloji %3 ise tüp bebek önerebilirler...
Sperm hareketliliğide önemli ileri hareketli sperm sayısı az ise direk tüp bebek demiş olabilirler..
Ama öncelikle aşılama denenebilir.
Bu gibi durumlarda spermler için ilaç tedavisi öneren doktorlarda var ve iyi sonuçlar alınabiliyor.
Araştırın bir doktorun daha değerlendirmesini tavsiye ediyorum...
canım keçi boynuzu kürü uygula çok fark ediyor bir hafta boyunca keçiboynuzu kürünü sabah akşam aç karnınan içecek bir haftadan sonra sadece 3 ay boyunca geceleri yatarken bu kür erkek sperm hareketliliğinde çoğalmasında çok fayda ediyor kesinlikle denemelisin kürü uygula bir ay sonra bida test yaptır sonucu bize söyle fark varmı yokmukızlar bana da yardımcı olur musunuz eşimin sperm sonuçları için bana da sperm sayısı düşük dedi 2 milyon çıktı ürolaga yönlendirdi eşim testi verirken stres yapmış wc kapısını vurup durmuşlar erken boşalmış terlemiş bizde 10 gün sonra yaptıralım tekrar dedik ne diyorsunuz ?
Değerleri yazsam yardımcı olur musun ?
morfoloji bölümünde şunlar yazılı
Normal yapılı : %35
Anormal Yapılı : %65
Baş Anomalisi : %39
Boyun Anomalisi : %20
Kuyruk Anomalisi %6
Sperm sayısı 2 milyon yazıyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?