Doktor olan arkadaşlar bakabilir mi? (rapordaki tıp kısaltmaları hk.)

YABANCI BIRI

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
3
0
35
Merhaba arkadaşlar. Aranızda aşağıdakileri bilen veya doktor olan varsa, lütfen yardım etsin.

Babamın epikriz raporunda Fizik Muayene kısmında şunlar yazılı:

Kontrol notu: 9. frk: 100 kilo. FM: normal. Mukozit yok. Tad alması bozuk
Kontrol notu: 25. fr: tat almada bozulma. yemek yiyememe. durogesic ile ağrı iyi

Bu frk, fr ve FM kısaltmalarının ne anlamına geldiğini bilen varsa sevinirim. İnternetten araştırdım ama nafile. FM fizik muayene mi demek, bir türlü anlayamadım.
Babamın bu raporunun yurtdışında yeminli bir tercüman tarafından yabancı dile tercümesi yapılacaktır. Tercüman kısaltmaların anlamını bilmediği için bana sordu. Malesef ben de bilmiyorum ve bu yüzden bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu ifadeler tıbbi bir duruma dair klinik notlar gibi görünüyor. Açıklamaları şu şekilde olabilir:

1. Kontrol notu: 9. frk: 100 kilo. FM: normal. Mukozit yok. Tad alması bozuk

9. frk: Bu, muhtemelen bir kontrol randevusunun tarihini veya sayısını gösteriyor.

100 kilo: Hastanın ağırlığını ifade ediyor.

FM: normal: Fizik muayene (FM) sonucunun normal olduğunu gösteriyor.

Mukozit yok: Mukozanın iltihaplanması yani mukozit durumu yok.

Tad alması bozuk: Hastanın tat alma duyusunda bozukluk olduğu anlamına geliyor.

2. Kontrol notu: 25. fr: tat almada bozulma. yemek yiyememe. durogesic ile ağrı iyi

25. fr: Muhtemelen başka bir kontrol tarihini veya sayısını ifade ediyor.

Tat almada bozulma: Tat alma duyusunda devam eden bir bozukluk olduğunu belirtir.

Yemek yiyememe: Hastanın yemek yemekte zorlandığını gösterir.

Durogesic ile ağrı iyi: Durogesic (ağrı için kullanılan bir fentanil yaması) kullanıldığında hastanın ağrısının iyi yönetildiğini, ağrıların kontrol altına alındığını ifade eder.

Bu tür notlar, hastanın genel sağlık durumunu, beslenme sorunlarını ve ağrı yönetimini takip etmek için yazılmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…