Doktor mu Ebe mi???

princesss.88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
4
0
36
Merhabalar bayanlar..Benim ilk gebeliğim ve şuan 6 aylık hamileyim.Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntım olmadı şükür. Normal doğum istiyorum. Ve doktorum özel bir hastahanede çalışıyor.Doktorlar genelde sezeryana giriyorlar ben normal doğum yapmak istediğim için muhtemelen doktorum doğumumda yanımda olmayacak.
Başka bir ihtimal daha var.O da bir arkadaş ebe .Bana sen gel ben sana doğum yaptırayım dedi....
Şimdi tanıdık bir ebe mi? Yoksa şuana kadar devam ettiğim doktorum mu???

Kafam çok karışık kızlar... Ne yapayım?? Bu kadar erken düşünmemin sebebide erken doğum ihtimalide yarın öbür gün karşıma çıkabilir diye...

doktor derım ben... ıkısının dogurtucagı sartlar bılgısı ve tecrubesı bır mı...

Ama normal doğum olmasını istiyorum.. Ya gecenin bi yarısı olursa doktorum gelir mi??? Yani benim bildiğim doktorlar genellikle sezeryana giriyorlar.. O yüzden kafam karıştı

aynı problem bende de var canım sen urfadasın ben adıyamanda burda da doktorlar yalnızca sezeryana giriyorlar ve bende eger bir terslik olmazsa normal dogum istiyorum.
o yüzden mecburen ebelere kendimizi teslim etmek zorundayız.
benim dogum yapacagım yerde de tanıdık bir kaç kişi var
ebe ayarlamaya çalışıcaz. sanırım 3-4 ebe oluyormuş dogum anında.
eger ters giden bişeyler olursa doktor müdahalesi olur çünkü dogum evi oldugu için nöbetçi doktorlar ve ameliyathane hazır.
allah yardımcımız olsun ne diyim...

gebeligimin basindan beri gittigim hastanem ve doktorumdan cok memnunum ama dogumuma doktorumu cagirmayi dusunmuyorum, annem dort cocugunu da doktor gozetiminde ve ebe ile dogurmus, zaten doktor da bulunuyor hastanede, gerekli durumda mudahale eder bence

Doktorun bulunması tabi ki en iyisidir ama ebeleri de gözardı etmeyin arkadaşlar. Bir dr. gibi yılların tecrübesi ile hizmet veren çok güzide ebelerimiz de var.

Normal doğum adı üstünde normal bişeydir, ebelerin işidir. Hastanede, gerekirse doktorun müdahale edebileceği bir ortamda ebelerce yapılması en doğrusu. Zaten doktorlar da girseler ebenin yaptığını yapacaklar, kordon dolanmasın diye bebeğin başını çevirecek falan. Doğum cerrahi bir müdahale değil, doktorunuz çatınızı normal doğuma uygun bulduysa, bebek doğum kanalındaysa, riskli durum yoksa hastanede gönül rahatlığıyla ebeler gözetiminde doğurabilirsiniz. Kendinize, vücudunuza güvenin, Allah öyle bir yaratmış ki kadını tarlada, evde kadınlar kendi kendilerine pek güzel doğuruyorlar. Allah bir avazda kurtarsın inşallah.

bencede doktor...
benim doktorum normal yaptım ve doğumuma o girdi..
hemşirenin yaptığını bile o yaptı yani a dan z ye ilgilendi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…