• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktor hayallerimi yıktı :(

gamzeer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
96
191
93
37
3 gün önce hamile olduğumu idrar testi yatırarak öğrendim.akşamında tıp merkezinde kan tahlili yaptırdım ve pozitif çıktı.bugün hastaneye ilk muayenemi olmak için gittim doktor karnımdan bikaç saniye ultrason ile baktı ve hiç bişey görünmediğini söyledi.bebeğinde son adet tarihinin başlangıcından hesaplandığını yani 6 hafta 1 günlük olduğunu söyledi.ne bebek nede kese yok dış gebelik sanırım dedi ve dünyam yıkıldı.tekrar kan testi yaptırdım. B-HCG düzeyi 2 gün snra artarsa sorun yok diyorlar.benim hala umudum var... sizinde başınıza geldiği sormak istedim ilk seferde görünmeyip daha sonra kesede bebekte göründüğü oldumu :(:(:(

Tatlim telas yapma.
Bence ikinci bir doktora daha görün gec döllenme olmus olabilir ondan gözükmemis olabilir bebek.
Yada rahmin terstir o yuzden gözükmüyordur.
Bence kendini üzme. Elbette ki en iyisini doktorun bilir ama bu haftalarda vajinal ultrasonla daha net sonuçlar alınabiliyor.
Neden karından baktı ki?
Yine de bhcg degerlerini bekle bi.
Daha sonra tatmin olmazsan baska bi doktora daha görün derim ben.
İnsallah bebisin oradadir, tam göbisinin icindedir canim..

bhcg 1500 ve katları olmadan usg de görünmez. eğer değerleriniz 48 saat içinde 2 ke katlandıysa sorun yok demektir. doktorunuzu bence yol yakınken değiştirin.. size bunları söylemesi lazımdı..

benimde ilk hamileliğimde göremedi önce normal dedi hemen görünmeyebilir 2 hafta sonra gittiğimde yine göremedi dış gebelik olabilir alt muayene yapıcam dedi bende istemedim başka hastaneye gittim bir gün sonra ordaki doktorumda ultrasonda baktı bebeğide gördü keseyide hatta kalp atımını bile ve kızmıtı diğer doktora bukadarda olmaz resmen görünüyo bebek nasıl görememiş diye sende canını sıkma en kısa zamanda 2. bir doktora görün hemen görünecek diye bişey yok geç döllenmede olmuş olabilir

Canım hiç korkma bende o tarihlerde dr.a gittim ve ne kese ne de bebek hiçbişey yoktu,10 gün sonra gelin dedi ve baktık 1 adet kese vardı eminim senin de öyle olacaktır rahat ol bazen geç olabiliyor 8 haftayı bile buluyor kesenin görünmesi..

Tatlim telas yapma.
Bence ikinci bir doktora daha görün gec döllenme olmus olabilir ondan gözükmemis olabilir bebek.
Yada rahmin terstir o yuzden gözükmüyordur.
Bence kendini üzme. Elbette ki en iyisini doktorun bilir ama bu haftalarda vajinal ultrasonla daha net sonuçlar alınabiliyor.
Neden karından baktı ki?
Yine de bhcg degerlerini bekle bi.
Daha sonra tatmin olmazsan baska bi doktora daha görün derim ben.
İnsallah bebisin oradadir, tam göbisinin icindedir canim..

amin canım inşallah 9 aylık evliyim ve ben hep bu anı bekledim ilk gebeliğim bu inşallah sağlıkla kucağıma almak nasip olur.dediğim gibi ufacıkta olsa umudum var bu arada içime su serptin çok sağol :)

bhcg 1500 ve katları olmadan usg de görünmez. eğer değerleriniz 48 saat içinde 2 ke katlandıysa sorun yok demektir. doktorunuzu bence yol yakınken değiştirin.. size bunları söylemesi lazımdı..

canım değerim dünkü kan testinde 692.94 çıktı umarım değer yükselir.gittiğim hastane başkent hastanesi paranla rezil oluyorsun işte böyle :) mecburen gittim çünkü benim 3 kalp ameliyatım da burda olduğu için kalp doktorum bu hastanede takip edilmemin daha doğru olacağını söyledi.yani riskli gebelik bedenen rahat olmanın yanında psikolojik olarakta rahat olmak önemli ama doktor hanım bana yarım saatte destek yerine köstek oldu :S

benimde ilk hamileliğimde göremedi önce normal dedi hemen görünmeyebilir 2 hafta sonra gittiğimde yine göremedi dış gebelik olabilir alt muayene yapıcam dedi bende istemedim başka hastaneye gittim bir gün sonra ordaki doktorumda ultrasonda baktı bebeğide gördü keseyide hatta kalp atımını bile ve kızmıtı diğer doktora bukadarda olmaz resmen görünüyo bebek nasıl görememiş diye sende canını sıkma en kısa zamanda 2. bir doktora görün hemen görünecek diye bişey yok geç döllenmede olmuş olabilir[/Q

bu site be sizler iyiki varsınız moral gerçekten çok önemli kızlar.iyiki burda sizinle paylaşmışım yoksa kafayı yiyebilirdim.teşekkür ederim

Canım hiç korkma bende o tarihlerde dr.a gittim ve ne kese ne de bebek hiçbişey yoktu,10 gün sonra gelin dedi ve baktık 1 adet kese vardı eminim senin de öyle olacaktır rahat ol bazen geç olabiliyor 8 haftayı bile buluyor kesenin görünmesi..[/Q

niltt amin.inşallah görürüm bebeğimi. allahtan umut kesilmez.teşekkür ederim

Farkli bir doktora gitmende fayda var. Bende senin yasadigin tarzda birsey yasadim.
Birebir olmasa da, doctor kese var ama su kesesi olabilir demisti bana da.
Insan kendini cok kotu hissediyor, fakat bu hissiyata kaptirma kendini. 1-2 hafta sonar baska bir doktora git.
Benim rahmim geriye dogru oldugu icin, su an 3 aylik hamile olmama ragmen hala bebegi alttan ultrasonla bakmadan goremiyorlar malesef... :31:

Farkli bir doktora gitmende fayda var. Bende senin yasadigin tarzda birsey yasadim.
Birebir olmasa da, doctor kese var ama su kesesi olabilir demisti bana da.
Insan kendini cok kotu hissediyor, fakat bu hissiyata kaptirma kendini. 1-2 hafta sonar baska bir doktora git.
Benim rahmim geriye dogru oldugu icin, su an 3 aylik hamile olmama ragmen hala bebegi alttan ultrasonla bakmadan goremiyorlar malesef... :31:

dedimya doktora rağmen hala umudum var :) bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin rabbim. darısı benim ve tüm bebek bekleyen anne adaylarına.

bnmdeaynısı oldu dışgebelık buyuk ıhtımal dedı 7 haftalık göründü 8 haftada kalp atısını dınledık aynı dr gec dollenme olmuş dedı bu seferde..şimdi 29 haftalıgım korkma bekle 10 gun daha...

canım değerim dünkü kan testinde 692.94 çıktı umarım değer yükselir.gittiğim hastane başkent hastanesi paranla rezil oluyorsun işte böyle :) mecburen gittim çünkü benim 3 kalp ameliyatım da burda olduğu için kalp doktorum bu hastanede takip edilmemin daha doğru olacağını söyledi.yani riskli gebelik bedenen rahat olmanın yanında psikolojik olarakta rahat olmak önemli ama doktor hanım bana yarım saatte destek yerine köstek oldu :S

anladım canım. hastane olarak iyi bir hastane. ama doktor demekki ya ters günündeydi ya da öyle bir doktor.

her bayanın adet süresi farklı ve dolayısı ile ovulasyon günü de farklı.

belki sen 20. günde yumurtladın döllenme geç oldu. bunları kimse bilemez ki. sinir edici olan taraf kestirip atması.

bir doktor olarak demesi gereken 48 saat içinde değerlerin yeniden 2 ye katlaması gerektiği olmalıydı..

içinizi ferah tutun.. zaten ben gebeliği öğrendiğimde bhcg 197 idi ikiz olmasına rağmen.. 2 gün sonra 497 civarındaydı. bana dr usg de bile bakmadı. 1 hafta sonra usg de göründü bebekler.. yani öyle herşey hemen olmuyor...için rahat olsun canım.

hepinize teşekkür ederim allah hepinizin gönlüne göre versin.sağsalim kucağınıza alırsınız bebeklerinizi inşallah

3 gün önce hamile olduğumu idrar testi yatırarak öğrendim.akşamında tıp merkezinde kan tahlili yaptırdım ve pozitif çıktı.bugün hastaneye ilk muayenemi olmak için gittim doktor karnımdan bikaç saniye ultrason ile baktı ve hiç bişey görünmediğini söyledi.bebeğinde son adet tarihinin başlangıcından hesaplandığını yani 6 hafta 1 günlük olduğunu söyledi.ne bebek nede kese yok dış gebelik sanırım dedi ve dünyam yıkıldı.tekrar kan testi yaptırdım. B-HCG düzeyi 2 gün snra artarsa sorun yok diyorlar.benim hala umudum var... sizinde başınıza geldiği sormak istedim ilk seferde görünmeyip daha sonra kesede bebekte göründüğü oldumu :(:(:(

merhaba ben siteye yeni katılmaktayım.2inci bebeğime hamileyim.bazen 6ıncı haftadan sonra belli olabiliyor karnından yapılan ultrason da..hemen ümidini kesme üzülme bence.bazen gebelik hesaplamaları yanlış olabiliyor.benim bebeğim şuan 7 haftalık ama son adetime göre 10 haftalık olması lazım.çünkü son hafta hamile kalmışım bizde ultrasonda daha yeni gördük.inşlh senin ve herkesin ümidi kırılmasın
:nazar:

canım benim kuzenim hamileyken iki aylık olana kadar görünmemiş,şuan ufak tefek sağlıklı bir oğlu var.Allah ım hakkında hayırlısını versin inş.

dünyaya bir bebek canlı bir varlık getirmek üstelik o canı canından dünyaya getirmek bana göre dünyanın en güzel en kutsal şeyi.Allahın işine karışılmaz ama keşke anne olmak sadece isteyene ve hakedene nasip olsa...bebeğini 9 gün aç bırakıp giden ölmesine sebeb olan anne oluyor :( allahım ona bahşettiği mucizeyi keşke bana ve tüm bebek bebekleyen kıymet bilen fedekar gerçek annelere nasip etseydi.

MErhaba,
Beta hcg testinin sonucunu bekle cnm. yine görünmezse başka bir doktorada görün.

Ayrıca alttan muayene olmanın bebeğe bir sakıncası yok oradan baktıklarında daha erken görebiliyorlar bebeği de keseyi de.

dünyaya bir bebek canlı bir varlık getirmek üstelik o canı canından dünyaya getirmek bana göre dünyanın en güzel en kutsal şeyi.Allahın işine karışılmaz ama keşke anne olmak sadece isteyene ve hakedene nasip olsa...bebeğini 9 gün aç bırakıp giden ölmesine sebeb olan anne oluyor :( allahım ona bahşettiği mucizeyi keşke bana ve tüm bebek bebekleyen kıymet bilen fedekar gerçek annelere nasip etseydi.

benim değerim 3660 iken doktor üstten göremedi alttan baktı. ona rağmen de kesen küçük demişti.. yani bekle sadece acele etme doktorlar psikolojiden anlamayıp hemen konuşup geçiyolar..

canım bendede öyle oldu üzülme, biraz zaman geçsin farklı bir doktora git

Back