• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Doğuştan uzuv eksikliği ve gelişmemesi yardımmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cicimmmm

havada aşk kokusu var:):)
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
285
3
96
Eskişehir
arkadaslar dün yakın arkadasım doğum yaptı ama sevinelim mi üzülelim mi bilmiyorum çünkü bebişin sol kolunun dirsekten itibaren kalan tarafı gelişmemiş dirsekten sonra 2 parmağı var diğer koluna göre çok küçük senağlama dayanamadım bakamadım bile ailesi cok üzülüyor bizlerde öyle başına böyle birşey geliceğini beklemiyordu doktoru hiçbirşey dememiş kontrolleri sırasında sizce fark edememiş midir?yoksa bildiği halde söylememiş midir?bir de tedavisi için hangi bölüm ilgilenir..

Öncelikle geçmiş olsun dıyorum. duzenlı gıttıgı kadın dogum doktoruna bır sorun bakalım. farkedemedınmı nıye onceden soylemedın fılan dıye.. gebelıge son verdırmezlerdı belkı ama doguma psıkolojık olarak hazırlarlardı kendılerını.. sanıyorum bu genetık bı olay oldugu için uzuvun sonradan gelişmesi mümkün deil. ancak ilerde protez fılan kullanabılır.. doktor olarak da çocuk bölümü yada çoçuk cerrahisi olabılır.

Allah bebisin de ailesnin de yardimcisi olsun,hic kolay olmasa gerek.Benim de cok yakin olmayan bir arkadasimin oglu bu sekilde dunyaay geldi,kendisi gebeligi boyunca gerekli butun incelemeleri yaptirdi,eger bir kusur varsa cocugu aldiracagini ustune basa basa doktorlara soyledi ve doktorlari cok dikkat ettikleri halde bu kusurunu gorememisler bebeginin.Allahin isi,gostermeyince gostermiyor o bebeklerin de yasayacaklari gun varmish iste.Bu arkadasin psikolojisi bu durumdan dolayi cok bozuktu,zaten bebegiyle birlikte bir defa gordum o zaman da esiyle para biriktitdiklerini ve ogullarini amerikada tedaviye gtureceklerini soyledi.Ne kadar dogru bilmiyorum ama yeni bir yontemle agrili ve sancili olsa da kemiklerin gelismesi buyutulmesi mi ne saglaniyormush onun icin ugrasacaklardi.Allah kimsenin basina vermesin,ama basa gelenin de yardimcisi olsun sabirlar kolayliklar versin diliyorum.

arkadaşına çok geçmiş olsun canım allah yardımcıları olsun normalde kontrolde gözküyor artık herşey bütün ölçümleri yapıyorar fark edememiş olmalarına ben çok inanamıyorum ama görecek günü varsa engellenmez sözünede katılıyorum her işte bi hayır vardır inşallah en kısa zamanda anne moralmen düzelir ve bebişde hep mutlu olur

aynı olay bu yıl adanada da oldu .tüm ultrason tahlilleri yapılmış filan hatta ultrason kağıdındada gözüküyomuş çocuğun tek kolunun gelişemediği ama dr fark etmemiş.aile dr a dava açtı.olayın sonucunu takip edemedim ama bildiğim şu bebek yaşamayı insan olarak var olmayı hak ediyor canı verende alacak olanda allah.allah kimseye böyle dert vermesin ama inşallah bununda çözümü vardır.

Öncelikle geçmiş olsun dıyorum. duzenlı gıttıgı kadın dogum doktoruna bır sorun bakalım. farkedemedınmı nıye onceden soylemedın fılan dıye.. gebelıge son verdırmezlerdı belkı ama doguma psıkolojık olarak hazırlarlardı kendılerını.. sanıyorum bu genetık bı olay oldugu için uzuvun sonradan gelişmesi mümkün deil. ancak ilerde protez fılan kullanabılır.. doktor olarak da çocuk bölümü yada çoçuk cerrahisi olabılır.

tesekkür ederim cnm arkadasım 6 ay diyarbakırdaki doktoruna gitti daha sonra eskişehire geldi burada da 2 farklı doktora gitti hiçbiri bebeğin durumuyla ilgili birşey demedi sadece doğumu yaptıran doktorun bebeğin koluna kordon dolanmış.zaten gebeliği son verdirmek istemezdi ama en azından doğdumdan sonra şok yaşamazdı bilerek doğuma gitmek daha farklı olurdu bence alışmaları zor olucak.

aynı olay bu yıl adanada da oldu .tüm ultrason tahlilleri yapılmış filan hatta ultrason kağıdındada gözüküyomuş çocuğun tek kolunun gelişemediği ama dr fark etmemiş.aile dr a dava açtı.olayın sonucunu takip edemedim ama bildiğim şu bebek yaşamayı insan olarak var olmayı hak ediyor canı verende alacak olanda allah.allah kimseye böyle dert vermesin ama inşallah bununda çözümü vardır.

evet onuda bende okudum başımıza böyle bir olay gelince google aratırdım karşıma dediğin adanadaki olay çıktı öyle Allah dermansız dert vermesin kimseye

arkadaşına çok geçmiş olsun canım allah yardımcıları olsun normalde kontrolde gözküyor artık herşey bütün ölçümleri yapıyorar fark edememiş olmalarına ben çok inanamıyorum ama görecek günü varsa engellenmez sözünede katılıyorum her işte bi hayır vardır inşallah en kısa zamanda anne moralmen düzelir ve bebişde hep mutlu olur

sagol cnm tüm aile yıkıldı ama daha beterinden saklasın Allah.zaman herşeyin ilaçı benim ailemde de sağlık problemleri var mesela ablam gözünü kaybetti ama hayata sımsıkı tutundu evladı ve bizler için saymaya kalksam dert bir değil ama insanoğlu yapısı her zorluğa dayanıyor inş bebeğin geleceği parlak olur.

çok geçmiş olsun arkadaşınıza.benim yeğeniminde sağ eli küçük.4parmağının orta boğumları yok.yani parmakları diğer parmaklarına göre kısa.biz çocuk cerrahisine götürdük,o plastik cerrahisine gönderdi.daha sonra ankaraya bir hastaneye gittiler.bebek geliştikçe parmaklarıda gelişir demiş doktor.ama tabiki diğer eli gibi olmazmış.eliyle tutabiliyor,işini görebiliyor.allah yardımcıları olsun.yeğenimi her yıl kontrole götürcekler.anne hamile kalmadan önce ilaç kullanmışsa ondan olabilir.ablam hamile kaldığını bilmeden depresyon ilacı kullanmış,onun için olmuş dedi bütün doktorlar.tabiki herşey allahtan.allah daha beterinden korusun

çok geçmiş olsun arkadaşınıza.benim yeğeniminde sağ eli küçük.4parmağının orta boğumları yok.yani parmakları diğer parmaklarına göre kısa.biz çocuk cerrahisine götürdük,o plastik cerrahisine gönderdi.daha sonra ankaraya bir hastaneye gittiler.bebek geliştikçe parmaklarıda gelişir demiş doktor.ama tabiki diğer eli gibi olmazmış.eliyle tutabiliyor,işini görebiliyor.allah yardımcıları olsun.yeğenimi her yıl kontrole götürcekler.anne hamile kalmadan önce ilaç kullanmışsa ondan olabilir.ablam hamile kaldığını bilmeden depresyon ilacı kullanmış,onun için olmuş dedi bütün doktorlar.tabiki herşey allahtan.allah daha beterinden korusun

sagolun sizede cok geçmiş olsun onlarda eskişehirde bir prof.göstercekler daha sonra gata ya gidicekler ankarada işin ehli olan dr.bulmak daha kolay hem üniv hastaneleri de iyi zaten şuan tedavi etmezler ama ilerde plastik cerrahisi protez falan takabilir.

arkadaşlar bahsettiğim bebegin kolunu 3 dr göstermişler doktorlar bizden mucize beklemeyin demiş şuan hiçbirşey yapamayız ilerisi içinde birşey söylememişler yani moralleri daha da kötü oldu teknoloji gün ve gün gelişiyor Allahtan ümit kesilmez inş bir çaresi bulunur sebebini doğum yaptıran doktor anne karnında karın zarı yırtılmış koluna bant seklinde dolanmış o da gelişmesini engellemiş.

Back