Doğumun yaklaştığına dair belirtiler

mervin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2023
46
20
3
Merhaba kızlar ilk gebeliğim 35.haftadayım son bir kaç gündür kasıklarımda geçmeyen ağrı ve ara sıra giren sancı var bebeğim uzun zamandır doğum pozisyonunda ve ben kasılmanın ne olduğunu bilmiyordum ağrılı bişey beklerken bugün kasılmanın karında sertleşme şeklinde olduğunu öğrendim bu bende gün içinde çok sık oluyor bir çoğunda da idrara sıkışmışım gibi sancıyla birlikte oluyor. Doğum çok mu yaklaştı anlamadım Tecrübelerinizi veya yakın haftalarda olanlar sizde var mı paylaşır mısınız

Son düzenleme:
Vücut doğuma hazırlanıyor

Son aylarda vücut doğuma hazırlandığı için ve bebek büyüdüğü için v bölgesinde ağrılar kramplar çok normal. Yine bu zamanda yalancı sancılar da çok oluyor ama doğum başlangıcı nasıl oluyor bilmiyorum

Bende bilemiyorum farketmicem diye korkuyorum teşekkür ederim yorumunuz için

Bende bilemiyorum farketmicem diye korkuyorum teşekkür ederim yorumunuz için
Farketmemenizin olasılığı yok. Öyle fark ettikten sonra da doğurmanız saatler hatta günler sürüyor kafaya takılacak bişey değil hu.

merhaba. karında sertleşme ve hafif sancılar yalancı kasılma, bu haftalarda olur normal. gerçek doğum kasılmaları çok daha şiddetli olur, anlarsınız merak etmeyin. daha belden gelir sancı, sadece karında veya kasıkta kalmaz. rahatsız edici değil canınızı acıtacak şekilde olur o yüzden onu mutlaka yalancı sancıdan ayırırsınız. bir de en önemlisi gerçek sancılar düzenli aralıklarla gelir. 10 dkda 1 veya ilerledikçe 5 dkda 1 şeklinde. dakika tuttuğunuzda hiç sekmez yani. düzenli olunca doktorunuzu ararsınız. korkmayın doğumun başladığı anlaşılıyor emin olun. sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza dilerim.

Çok teşekkür ederim

Ben de doğum sancısını ayırt edemeyeceğimi düşünüyordum ama insan anlıyormuş :) her doğum suyun gelmesi ile başlamaz, kasılmalar veya nişan gelmesi (pembe mukus gibi bi sıvı) ile başlayabilir, benimki öyle oldu. Nişan gelene kadar hiç kasılma veya sancı hissim yoktu benim örneğin, nişan geldikten sonra başladı. Su da kendiliğinden gelmedi, hastanede ben yaklaşık 10 cm iken patlatıldı ebe tarafından.
Yani sözün özü, doğum başlasa fark edersiniz lafı doğru :)

İnsan bilmediği duyguyu merak ediyo acaba bu mu diye soruyor sürekli haliyle son haftalar normal demekki bu tür ağrı ve kasılmalar çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…