• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğumun başladığını nasıl anlarım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
31
Merhaba hanımlar. 39 haftalık hamileyim. Korkum doğumun başladığını anlayamamak.. Karnımda kasılmalar falan oluyor ama öyle dayanılmaz değil.. Sizinki nasıl başladı? Tavsiyeleriniz neler? Hemen doktora gitmeli miyim biraz bekleyeyim mi..

Ya nisan gelir ya suyun gelir yada duzenli kasilmalarin baslar hepsindede anlarsin anlamaman mumkun degil doktorunu haberdar edersin o seni yonlendirir cok fazla kafana takma kasilmalar duzenli araliklarla geldiginde dogum baslamis oluyor

Merhaba hanımlar. 39 haftalık hamileyim. Korkum doğumun başladığını anlayamamak.. Karnımda kasılmalar falan oluyor ama öyle dayanılmaz değil.. Sizinki nasıl başladı? Tavsiyeleriniz neler? Hemen doktora gitmeli miyim biraz bekleyeyim mi..
Hemen gitmeyip evde sıcak duş alırsan ...ki bu beline doğru olursa özellikle....
Hastanede sürünmek yerine evde rahat geçirmis olursun .

Ancak ben olsam koşa koşa giderim korkarım evde bekleyemem yapı meselesi...doktorun ebenin ve yaşayanin önerisi yukarıda bahsettiğim.

Sezaryen olmayacaksınız sanırım.
Normal doğum sürecinde epidural alırsanız doğumunuz kolaylasir.

Sancı anında camasirinizda ıslanma veya sümüksü bir yapı ...
Yada hafif kan görürseniz de suyunuz patladı demektir

Hemen gitmeyip evde sıcak duş alırsan ...ki bu beline doğru olursa özellikle....

Ancak ben olsam koşa koşa giderim korkarım evde bekleyemem yapı meselesi...doktorun ebenin ve yaşayanin önerisi yukarıda bahsettiğim.

Teşekkür ederim. Bebde hemen giderim heralde ama hastane ortamı düşününce insan daha çok kasar aslında.. Azıcık sabretsem daha iyi sanki.. Yani sezeryan demedik ama mecbur kalırsa kaçış yok..

Teşekkür ederim. Bebde hemen giderim heralde ama hastane ortamı düşününce insan daha çok kasar aslında.. Azıcık sabretsem daha iyi sanki.. Yani sezeryan demedik ama mecbur kalırsa kaçış yok..
Sıcak duş şart diyebilirim .hastaneniz de sıcak duş imkanı var mı mesela ?
Varsa gidin yani

Bir de şu var tabi
Sancılarİn gelişi 7 dakika da bir 5 dakika da bir gibi duruma düştüğünde hastaneye gitmek gerekiyor .

Sıcak duş şart diyebilirim .hastaneniz de sıcak duş imkanı var mı mesela ?
Varsa gidin yani

Bir de şu var tabi
Sancılarİn gelişi 7 dakika da bir 5 dakika da bir gibi duruma düştüğünde hastaneye gitmek gerekiyor .
Yok bence hastenefe yaa.. Ama hastaneye yakınım yani 10 dk maksimum.

Karın ağrısı olmuştu bende. Sonra da yarım saatte bir sancı olmuştu. Sancılar gerçekten düzenli aralıklarla oluyor. Su gelmemişti ama hastaneye gittiğimde doğum başlamıştı.

Karın ağrısı olmuştu bende. Sonra da yarım saatte bir sancı olmuştu. Sancılar gerçekten düzenli aralıklarla oluyor. Su gelmemişti ama hastaneye gittiğimde doğum başlamıştı.
Yaa yani anlaşılmayacak gibi değil değğl mi? Bazen karnımda toplanıyor, sertleşiyot ama bunlar hep oluyordu sürerlilik önemli o zaman

Yaa yani anlaşılmayacak gibi değil değğl mi? Bazen karnımda toplanıyor, sertleşiyot ama bunlar hep oluyordu sürerlilik önemli o zaman
Ben de anlamadım aslinda ama sabah ağrıyla uyandım. Çok afedersiniz tuvalet ihtiyacı gibiydi. Öğleden sonra da düzenli aralıklarla sancı geldi. Hataneyi aradım hemen gelin dediler. Ben sezaryen oldum ama doğum sancısıymış çektiğim de.

Merhaba hayırlı doğumlar. Bende 39+4 günündeyim. Ben daha önce iki doğum yaptım. İlk 41 haftanın sonunda suni sancı ile doğdu. İkincisi evde normal sancı geldi. Hiç merak etmeyin kesin anlarsınız doğumun başladığını ☺️ Adet sancısı gibi sancılar oluyor. Aralıklarla lavaboya gidiyorsunuz rahatlama olmuyor. Sancılar ara ara geliyor. Sonra sıklaşmaya başlıyor. Kiminde bu sırada nişan dedikleri biraz kanama oluyor. Bende olmamıştı. Eğer nişan gelince veya suyunuz gelince hiç beklemeden doktora gidin. Ama normal sancılar gelince evde birkaç saat bekleyin sonra gidin. Benim ikincide sancım vardı. Suyum ve nişan gelmediği için evde 6/7 saat sancı çektim sonra doktora gittim. Ozaman 3/4 cm açılma olmuş demişlerdi. Hepimiz inşallah sağsalim doğururuz. Anne olmak isteyen herkese Allah nasip etsin bu duyguları

Benim çocuğum yok ama ablamın mesela geceden başlamış kasılmalar ve sancılar dayanabilcek seviyede demişti. Duşunu almış makyajını yapmış sabah kalktığımıza hastaneye gidiyoruz biz karnım ağrıyor demişti. Birde bebek kasık bölgesine doğru iniyormuş galiba orası taş gibi falan demişti. Akşamüstü de doğurmuştu.

Benim çocuğum yok ama ablamın mesela geceden başlamış kasılmalar ve sancılar dayanabilcek seviyede demişti. Duşunu almış makyajını yapmış sabah kalktığımıza hastaneye gidiyoruz biz karnım ağrıyor demişti. Birde bebek kasık bölgesine doğru iniyormuş galiba orası taş gibi falan demişti. Akşamüstü de doğurmuştu.
Ayy ne güzel darısı başıma yaa böyle kahvaltı mı fln yapıyım hazırlanım mis gibi. Ablanızın şansından bana da inş :)

Epidural dediginiz şey iğne deilmi benden vurgulanmıştır eyer oysaki hic tavsiye etmem yan etkileri baya oluyo.
Ben vuruldum 4 ay oldu dogum yapali ama sol bacagimdn belime kadar nerdeyse uyuşması var,diz kapaklarimin uzerine basamaz oldum zorla yerinde kalkiuorum diz kapaklarim yüzünden

Back
X