Doğuma Hazırlık doğumu yakın hamile arkadaşlarım okusun:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tatucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
238
12
46
Adana
arkadaşlar doğumdan hemen sonra hatta bir kaç gün sütünüz hiç gelmeyebilir sakin panik yapıp bebek aç kalıyor deyip mamaya başlamayın yada ağlamayın .bebekler tok doğar ilk 24 st tokturlar.sonraki gün yine gelmiyorsa sütünüz, az miktarlarda şekerli su vermeniz yeterli olur.hemen mamaya başlamayın .sütünüz ikinci yada 3.gün gelecektir ve zamanla ilk bir kaç haftada artık tamamen gelir.bu arada bebeğinizi boş da olsa memeye verin:) ilk gelen koyuu renki sütün gramını harcamadan bebeğe verin ben çay kaşığına sağıp vermiştim:) çünki bebeğim mememi daha kavrayamıyordu.bu arada doğuma giderkende hurma yiyin bolca:)

teşekkürler verdiğin bilgi için canım.Şekerli suyu duymuştum.

saol cnm verdiğin bildiler için, ben de mama vermek istemiyorum ama arada ya sütüm gelmezse diye takılmıyor da değilim. umarım emzirmede sorun yaşamayız.

teşekkür ederim paylaşım için. ben de normal doğum düşünüyorum onun için hurma yicem inşallah. bi de çok dua ediyorum ki sütüm olsun bol bol emziriyim kızımı. inşallah tüm anneler bebişlerini huzurla emzirirler. çok önemli çünkü. ben de anne sütünden pek nasibini alamamış bir anne olarak emdiği yere kadar emzirmek istiyorum bebişimi. hatta maksimum süreye kadar inşallah. ewet o ilk ağız sütü yani göğüsten ilk gelen süt çok kıymetli altın değerinde. tüm hamileler dikkat etsin ve sakın onu atlamasınlar, versinler yavrularına.a.s

teşekkürler bilgilendirdiğin için;bende 37+6 dayım ve hergün 2-3 tane hurma yiyorum;doğuma giderkende kase bitiririm artık :))

"Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır.

hurmanın yararı buymuş....

arkadaşlar birşey sorucam ben 2 türlü hurma biliyorum birisi ramazanda tüketilen hurma birde domatese benzeyen hurma var bende hamileyken çok yemiştim hurma hemda hacdan gelmişti sizin bahsettğiniz hurma hangisi bu soruma cevap verirseniz sevinirim belki benim gibi merak eden hamilerlerde vardır

Son düzenleme:

Bu bilgiler doktor tavsiyesi mi, deneyerek bulunmuş tavsiyeler mi? Şekerli su bana pek mantıklı gelmedi çünkü doktor su bile vermeyin dedi.

sanırım arabistan hurması canım o domatese benzeyen "trabzon hurması" dediklernden değil...

arkadaşlar hurma tavsiyenize kesinlikle uyacağım. teşekkürler.
36 haftalık hamileyim ben. mide yanmam var bu hafta çok. bildiğiniz bir yöntem varsa paylaşırmısınız?
nasıl geçecek bu yanma?

zuhal0505 ben maden suyu içtiğimde azalıyorsu canım, bir dene istersen.

hurmaya ben de başladım dün, doğuma kadar günde 2-3 tane yesek olur değil mi, 19 günüm kaldı inşallah.

arkadaşlar hurma tavsiyenize kesinlikle uyacağım. teşekkürler.
36 haftalık hamileyim ben. mide yanmam var bu hafta çok. bildiğiniz bir yöntem varsa paylaşırmısınız?
nasıl geçecek bu yanma?

mide yanmasından en çok çeken benimdir heralde. sürekli çözüm olmasa da o anki aşırı yanmayı kesen bi yolum var kendimce. naneli sakız çiğniyorum. hemen her akşam yanıyo midem bazen daha seyrek olsa da . ben yanmayı çok şiddetli hissettiğimde hemen ağzıma yeşil naneli bi first sakız atıyorum çabucak geçiriyo, önerebilirim. tabi etkisini bulunca atıyorum ağzımdan, sakızı da çok çiğnemek mideye iyi gelmez çünkü. hatta bazen sakızı yarım kullanıyorum.

evet aynı soruyu bende soracaktım hangisini yemeliyiz acaba?

çok doğru bi konu benimde 3 gün hiç gelmedi sütüm. doktorlar zorla mama verdirdiler. ama azmettim mamayı kestim şimdi sadece beni emiyor.

anladığım kadarıyla ramazanlarda yenen hurmadan bahsediyoruz.. erken doğuma da sebep olduğunu duymuştum ben.. bende normal doğum istiyorum.. acaba kaçıncı haftada başlamak gerek yemeğe :97: erken doğuma sebep oluyorsa gerçekten ona göre ilerleyen haftalarda yemek lazım ozaman :86:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…