doğumu kim yaptırıyor.

ofline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
271
7
46
İzmir
özel hastanelerde de sezeryan dışındaki doğumu hemşireler yaptırıyormuş.bu doğru mu.
doktorun doğurtmasını istiyosak öyle bi hastane mi aramalıyız yoksa doktor para karşılığı gelebiliyo mu.

ben özel hastanede yaptım doğumu canım...dr çocuğuun kafası çıkana kadar gelmiyormuş...her türlü zorluğu çektim yaşadım,hep ebeler vardı...farklı olan hastaneler de vardır belki ama benim duyduklarım hep böyle...

ben dr umla bu konuyu özellikle görüştüm dogumumda bulunacak..
zaten gittiğim hastanede herkes kendi dr u ile dogum yapıyor..işin ucunda paramı var hediyemi yoksa hastanenin adetimi bu bilemem..ama dr um bana böle bişiden bahsetmedi..

1 hafta önce doğum yaptım özel hastanede.nöbetçi ola doktorla yaptım doğumu.zaten bir kaç saat sancı çektiğin için doktor arada bir gelip kontrol ediyordu.tüm kontrollerimi doktor yaptı.hemşire sadece bana yardımcı oldu.

cnm ben de özelde doğurdum normal doğumdu doğuma hemşireler hazırladı doğum odasına da onlar götürdü ama doktorum geldi önceden haber de vermemiştim doğuma geliyorum die pat die gittim doğurdum ben hem de 9da hastdeydim 9.55te doğdu bebeğim, dr acele geldi doğurttu dikti gitti merak etme doktor giriyor doğuma

ben devlet hastanesinde doğum yaptım.nöbetçi doktor arada geldi kontröl etti.şansıma benim doktorum izindeydi.doğumumda çok şükür hem doktor hem 4 ebe vardı.çok yardımcı oldular.bana güç verdiler zaten kolay bir doğmdu masaya çıktım 2 dak.sonra doğdu.hiç sıkıntı çekmedim.özelde yapsam belki bu kadar rahat olmazdı ve tabi ki hiç para vermedim.

benim dogum normal dogumdu 15 saat sürdü sancilarim tek bi ebe vardi...oda ara sira geliyordu esimde beni sakinlestirmeye calisiyordu..odanin icinde otur kalk agla bagir arada sirada ebe gelip bi iki hareket gösterip gidiyordu..normalde tam bebek kafasi cikacakken doktor odaya geliyormus kesme olayi olursa diye..ama ben öle kötü bagiriyordumki agliyordumki hastane inlemisdoktorda bostaymis ikinma sürecimdede yanimdaydi...ama normalde sadece bebek tam cikacagi sirada doktor geliyor...kesip dikmek icin..

kızlar benim çok yakın arkadaşım ebe
istanbulun en önemli devlet doğum hastanelerinden birinde çalışıyor
genellikle doğumu kendisi yaptırıyor
bir aksilik yada zorluk olduğu zaman doktor geliyor
he o gelende asistan!
uzmanı doğumda bulmak öyle kolay değil
hayati bir durum olursa yada sezeryanda geliyorlar sadece
doğumu ebeler yaptırıyor yani
ama şunuda söylemek istiyorum
eğer devlet hastanesinde doğum yapıyorsanız inanın ebeler doktorlardan daha bilgili ve tecrübeli
o kadar çok doğum yaptırıyolarki pratik olmuşlar
hiç gözünüzde büyütöeyin yani doktor yok ebe var diye

ya ben doktorun girdiğini sanıyodsum ama çoğu kişileri ebe doğum yaptırmış.doktoruma hiç sormadım ama bu gitmemde mutlaka soracağım.ben doktorumu isterim yanımda

ben yurtdisindayim ve burdada normal sartlarda anormal bir durum yoksa hastanelerde ebe yaptiriyor dogumu ve okadar profosyonel o kadar ilgili ve bir okadar bilgililerki anlatilmaz .... defalarca dogum yaptirdiklari icin cok profesyonel olmuslar artik, bende son asamada oglumun basi SIkIstigi icin doktor geldi pompo kullanildi ama bu olay her yerde böyle .. anormal bir durum degil yani

bunu ilkdefa duyan sadece benim sanırım..
dr. um yanımdaydı çünkü..
sancı çekerken periyodik olarak gidip geliyordu doğumu başlama anından itibaren yanımdan hiç ayrılmadı kii zaten bende 5 dk da doğurdum çok kolay oldu maşallah..

ben 1 ay önce özel hastanede doğum yaptım...açılma kontrollerini ebeler yaptı..yani hep onlar vardı yanımda dr.umda 2-3 kez kontrol etti..açılma tam olunca dr.umu çağırdılar...o yaptrdı doğumu..

ben devlet hastanesinde yaptım doğumumu. doktorum son kontrolde zor bir doğum olacağını tahmin etmiş. o yüzden kendisi yaptırdı doğumumu. ama şunu da söylemeliyim; kendi doktorum da deneyimli ve bilgili olmasına rağmen,ebelerin eli gayet pratik ve hızlı.

benim hazırlanmama hemşirelr yardım etti. açılma var mı diye doğumhaneye aldılar.. doğum başlamış dendi hemen doktorum geldi.. doğumu kendisi yaptırdı..

Bne de özel hastane de yaptım doğumunu. Doğumhane de biri bebek hemşiresi olan 3 hemşire , kendi dr. um ve çocuk dr. u vardı. Öyle zor falan da değildi , gayet normal bir doğumdu.

her doğumda mutlaka o bölgeyi kesiyorlar mı.aman Allahım....

canım artık kesiyorlar hem açılma yavaş oluyor ve asıl sancılar açılma esnasında oluyor ya daha az sancı çekmiş oluyorsun
ben doğum yaparken iki bacağımdan da iğne vurdular ne iğnesiydi bilmiyorum bi anda vuruverdiler sonra dr un elinde iğne gördüm eyvah dedim bu adam orama iğne vuracak:) ama hissetmedim bile:)) sonra da kesi yaptı onu da duymadım önce uyuşturuyorlar yani en korktuğum şey bu dedim dr a dr da bunda korkacak ne var dedi güldü. hakkatten de korkacak bişey yok iş sadece kesi olsun... sancıları atlattın mı gerisi boş. zaten öyle bir heyecan oluyor ki kalbim güm güm atıyordu oğlum geliyor diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…