Doğumu hızlandırma

esra3504

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2021
17
5
26
Merhaba 39 haftalık hamileyim doktorum 40.hafta bitince suni sancı ile doğumun olacağını söyledi ama suni sancıdan çok korkuyorum normal yolla sancımı nasıl başlatabilirim

Merhaba 39 haftalık hamileyim doktorum 40.hafta bitince suni sancı ile doğumun olacağını söyledi ama suni sancıdan çok korkuyorum normal yolla sancımı nasıl başlatabilirim
Adaçayı içmek veya cinsel ilişkiye girmek özellikle spermler içe boşalındığında kasılma oluşturup doğumu hızlandırırmış doktorum demişti.

Ananas,kivi,hurma yiyin, ahududu yaprağı çayı için, ben 2 gün ananas yedim ertesi gün 40+0 da nişanım geldi ama doğumu siz değil bebek belirliyor, normal istiyordum 6 saat suni sancı verildi , sizin gibi çok korkuyordum suniden ama nst de sancı olmasına rağmen bir kere bile sanci ağrı hissetmedim, mecburen sezeryan oldum..ayrıca suni sanciyi da az az artırarak veriyorlar düşündüğünüz gibi birden fazla sancı hissedeceginizi düşünmüyorum,dua edin hayırlısı olsun, sağlıkla bebeginize kavuşun önemli olan ikinizinde sağlıklı olması. Bana 37 den itibaren plates, squat, merdiven inip çıkmak, ilişki, dediğim yiyecekler önerilmişti ebe ve dr tarafından, sizde deneyin , inşallah gönlünüze gore sağlıklı doğumlarınız olsun

Ananas,kivi,hurma yiyin, ahududu yaprağı çayı için, ben 2 gün ananas yedim ertesi gün 40+0 da nişanım geldi ama doğumu siz değil bebek belirliyor, normal istiyordum 6 saat suni sancı verildi , sizin gibi çok korkuyordum suniden ama nst de sancı olmasına rağmen bir kere bile sanci ağrı hissetmedim, mecburen sezeryan oldum..ayrıca suni sanciyi da az az artırarak veriyorlar düşündüğünüz gibi birden fazla sancı hissedeceginizi düşünmüyorum,dua edin hayırlısı olsun, sağlıkla bebeginize kavuşun önemli olan ikinizinde sağlıklı olması. Bana 37 den itibaren plates, squat, merdiven inip çıkmak, ilişki, dediğim yiyecekler önerilmişti ebe ve dr tarafından, sizde deneyin , inşallah gönlünüze gore sağlıklı doğumlarınız olsun
Çok teşekkür ederim ben de deneyeceğim 😍😍😍

2 doğumda da suni sancı verdiler. Suni sancı seni zehirleyecek bişey değil. Var olan sancıyı hızlandırmak doğumu açılmayı kolaylaştırmak için yapılıyo. Suni sancı almasanda aynı sancıyı çekeceksin. Suni sancı alınca 3 saat çekeceksen almadığında belki 10 saat çekeceksin

Kuzum merhabalar, ahududu yaprağını hazır poset olarak mi aktardan mi alarak tükettin, birde günde kac bardak içilmeli bilgin var mi?
Ananas kivi hurma icinde gunluk kac adet olmali?

2 doğumda da suni sancı verdiler. Suni sancı seni zehirleyecek bişey değil. Var olan sancıyı hızlandırmak doğumu açılmayı kolaylaştırmak için yapılıyo. Suni sancı almasanda aynı sancıyı çekeceksin. Suni sancı alınca 3 saat çekeceksen almadığında belki 10 saat çekeceksin
Yok ben zehirler diye düşünmedim belki diri diri gömerek öldrürürler gibi tahmin ediyorum tevbe tevbe 😂😂😂😂

Kuzum merhabalar, ahududu yaprağını hazır poset olarak mi aktardan mi alarak tükettin, birde günde kac bardak içilmeli bilgin var mi?
Ananas kivi hurma icinde gunluk kac adet olmali?
merhaba canım aktardan aldım, ilk çocuk olduğu için sanki bunları yersem hemen doğacak gibi düşünüp ben son hafta yedim ,şimdiki aklım olsa 38 de düzenli baslardim, çayı günde 1 bardak tükettim, ananasi son 2 gün 1 kalın dilim yedim, hurma günlük 2 3 tane yedim, bana sayı söylemediler , dediğim gibi ben az az yedim

Normal sancıdan daha kötü olduğuna nasıl karar verdiniz suninin?
Haklı aslında suni sancı normalden daha zor bilimsel olarak açıklarsam dogum anında vücut sancıyla beraber aynı zamanda o sancıyı agrı hissini azaltmak için Bi hormon üretiyor ve bu yüzden kendi sancına dayanması daha kolay oluyor ama suni sancı dışarıdan vücuda verildiği için agrıyı azaltacak hormon yeterli gelmiyor ve daha fazla acı hissediliyor kendi sancımla gece 3 ten sabah 9 a kadar durdum ama son 1 saat suni sancı verildiğinde mahvetti beni o çok kötüydü

Haklı aslında suni sancı normalden daha zor bilimsel olarak açıklarsam dogum anında vücut sancıyla beraber aynı zamanda o sancıyı agrı hissini azaltmak için Bi hormon üretiyor ve bu yüzden kendi sancına dayanması daha kolay oluyor ama suni sancı dışarıdan vücuda verildiği için agrıyı azaltacak hormon yeterli gelmiyor ve daha fazla acı hissediliyor kendi sancımla gece 3 ten sabah 9 a kadar durdum ama son 1 saat suni sancı verildiğinde mahvetti beni o çok kötüydü
Ama beybirella zaten son bi saat daha yoğun olması lazım. Senin sancın da o seviyeye çıkıp rahim ağzını açabilse gerek yok. Yani doğum vajinal olacaksa illa ki o sancı çekilecek bence. 😬 Epidural olacaktım ben vajinal olsaydı zaten 😬

Bir ebenin paylaşımında gördüm. Siz yine danişarak yapın. Yere oturup sırtınızı bir yere yaslıyor bacaklarinizi uzatıyorsunuz. Sağ ayak topuğunu, sol ayak parmaklarinin alt kismina koyup biraz güç uyguluyorsunuz. Sonra tam tersi ayak seklinde. Birkaç kere uygulaniyor. Bunu yapip 2 saat sonra doğurmuş gebe.

39+1 de geldi oğluşum hiç ummadığın anda geliyor ben artık gelmicek diyordum 😁

Ne yaparsanız yapın, sizin istemenizle dğil bebeğinizin istemesi ile olan bir durum :)
41+6 yı tamamlamış biri olarak söylüyorum; ne her gün 6 kat merdiven çıkıp inmediğim kaldı; ne yerlere çömelerek tüm evi silmediğim kaldı, sabah akşam 45 dk yürüyüşler, squatlar, cinsel ilişkiler, 37den itibaren hurmalar, ananaslar ne yaptıysam kar etmedi bırak sancıyı yalan sancı bile yoktu. Nst ölçümleri 10-15-19 şeklindeydi :KK70: suni sancı istemedim çünkü doktorum bana açılma yok suni sancı versek bile çok parçalanırsın sonun yine sezeryan olur . İstersen rahime bir ilaç yerleştirelim açılma şansı %35 ama kesin bişey demiyorum dedi. ( doktoruma sonsuz güveniyorum ) sonuna kadar beklememin sebebi zaten doktorumdu. O da normal doğum istiyordu.
En son 41+6 da doktorumu arayıp ben daha dayanamaycğm yarın sezeryan olmak istiyorum dedim.
Doğuma girdiğim gün bile sancım 19 açılmam 0 dı :KK70: sonuç sezeryan.

merhaba canım aktardan aldım, ilk çocuk olduğu için sanki bunları yersem hemen doğacak gibi düşünüp ben son hafta yedim ,şimdiki aklım olsa 38 de düzenli baslardim, çayı günde 1 bardak tükettim, ananasi son 2 gün 1 kalın dilim yedim, hurma günlük 2 3 tane yedim, bana sayı söylemediler , dediğim gibi ben az az yedim
Teşekkür ederim kuzum, bende hsonu alayim pzt itibari ile başlayayım diyordum tam oldu, cok sagol

Suni sancı bile verilse gelmeyecek olan bebek ısrarla gelmio.Sabah 9 da kendi sancım başladı normal doğum planlandı en başından beri.Gece 23.00 da sezeryana alındım.Gece 9 buçuk 10 gibi suni sancı verildi.Ve evet suni sanciyi kendi sancimdan daha ağır hissettim.Sanci geldiğinde nefes alamıyodum,bogulucam saniodum.Ve sancidan artık o kadar yorgun düşmüştüm ki bilincim tam açık değildi sezeryana alındığımda.O kadar kendi sancima ve suni sanciya rağmen acilmam ilerlemedi.İlerlemedigi gibi bebeğim de gelmekten vazgeçti.Basina ilk muayene dışında dokunamadilar kendini geri çekti.İtmeye başladığında da alniyla itiodu.Perisan haldeydim artık.Doktorum daha fazla beklemenin bı anlamı yok sezeryana alıyorum dedi.39+3 un gecesi doğdu kızım.Dogdugu güne kadar ne acilmam,ne sancım vardı.O gün direk suyumun gelmesiyle hastaneye gittik.Zaten bı sonraki güne de suni sancıyla doğumu başlatmak üzere konuşmuştuk doktorumla.Bana doğumu başlatmak için sakın bişey yapmayı deneme dedi.Ben de hicbisi yapmadım.

X