- Konu Sahibi milkabeyaz
-
Milka beyaz,
Seninle durumumuz tıpatıp aynı.
Ben 28 gunde 1 adet oluyorum, ilk kez bu ay 31 gunde oldum. Rengi kahverengi gibi ve çok çok az geliyor. Hatta şüphelendim ve gebelik testi yaptım ben de, tabi ki negatif çıktı
Bugun doktora gittim ve sonuç 2,3 cm lik bir kist.
O kadar moralim bozuldu ki, ben bebek diye umutlanırken kist çıktı
Ve daha önce hiç çıkmamıştı
Haftaya da kadın doğumcuya gidicem acaba bana da mı doğum kontrol hapı verecek ama biz bebek istiyoruz kısmetse
Ne yapacağımı bilemiyorum, çok moralim bozuk
Allah'tan hayırlısını istiyorum
Ben dun sadece ultrasona girdim, kadın dogumcu yoktu. O haftaya kısmetse, ozaman ogrendiklerimi yazarım mutlaka.
Yalnız bence hemen laporaskopi olmayabiir, bundan 4 ay kadar once arkadaşımda 2 adet kist çıktı. 1,7 ve 2,1 cm. Doktor 1 ay kullanımlık ilaç verdi. Ve geçti, hatta kontrole gittiği bir diğer doktor da ilaç kullanmana ne gerek vardı bu kadar küçük kistlerde demiş.
Çatlamayan yumurta çukulata kisti yapar ve bir sonraki regl de vucut onu kendiliginden atar demiş.
Benim de kafam çok karıştı ama bence kistin bize direk etkisi var. Şaşırmayan periyodumu şaşırttı ve bugun 3. gunum ama sadece 1.gun çok az geldi.Sonra kahverengi akıntı gibi devam
Asla isyan etmiyorum ama moralim bozuluyor
Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Siz çocuk istiyor musunuz, ne kadar suredir korunmuyorsunuz?
Anlattığın çok iyi oldu teşekkür ederim. Biz 7 aydır korunmuyoruz, ama nasip olmadı bir türlü. Baştan FSH ım max değere yakındı, doktorum gebeliğe engel değil ama korunmayı bırakın dedi biz de o sayede bıraktıkyoksa ben şimdilerde bırakmayı düşünüyordum. Daha sonra FSH ım gayet güzel seviyelere indi.
Eşimin sperm hareketliliği sınırın biraz altı ama onun için de gebeliğe engel değil dedi dr.
Şimdi de bu kist çıkınca şok oldum, gerçi bi yandan da acaba erken menapoz mu diye korkuyordum. Sanırım benimki de iki aylık bir oluşum milkabeyaz.
Şİmdi haftabaşı gibi bir prolaktin testi yaptırıp kısmet olursa dr ye gideyim diyorum.
benim 2 doktorum var, iki farklı şehirde. Bakalım ne diyecekler?
İnşallah herşeyin hayırlısı olur.
Haberdar edelim birbirimiz
opuyorumnanaktan
Anlattığın çok iyi oldu teşekkür ederim. Biz 7 aydır korunmuyoruz, ama nasip olmadı bir türlü. Baştan FSH ım max değere yakındı, doktorum gebeliğe engel değil ama korunmayı bırakın dedi biz de o sayede bıraktıkyoksa ben şimdilerde bırakmayı düşünüyordum. Daha sonra FSH ım gayet güzel seviyelere indi.
Eşimin sperm hareketliliği sınırın biraz altı ama onun için de gebeliğe engel değil dedi dr.
Şimdi de bu kist çıkınca şok oldum, gerçi bi yandan da acaba erken menapoz mu diye korkuyordum. Sanırım benimki de iki aylık bir oluşum milkabeyaz.
Şİmdi haftabaşı gibi bir prolaktin testi yaptırıp kısmet olursa dr ye gideyim diyorum.
benim 2 doktorum var, iki farklı şehirde. Bakalım ne diyecekler?
İnşallah herşeyin hayırlısı olur.
Haberdar edelim birbirimizi
opuyorumnanaktan
merhaba KKya yenı üye oldum bende de basit kist var 4aydır gelmeyen adetim dün sabah tesrif etti.ama tam sökülemiyorum.Bende e2 yüksek cıktı bu tavan yapmıs durumda 600 lerde
Milkabeyaz,
bugun de benm adetim tam geldi. aynen senn anlattığın gibi, karınağrısı ile. Yani bu durumda benim 1 haftadır ara kanamam oldu, adetm de 1 hafta gecikti.
Kist bize neler yapıyor
Ben de pzt gideym drye diyorum, işten izin alıp.
Ayrıca soğan kürü de başlıcam kısmetse. Sen ne dersin?
Ayna sana da cok gecmis olsun.
Biz tabi daha drye gitmedigimiz icin, dr sennkilerle ayni ilaclari mi verecek yoksa baska birsey mi yapacak bilmiyorum.Senin ilk kistin mi bu?
Arkadaslar insallah kurtulalım şunlardn hayırlısı ile, bir daha gelmemek üzere:CüvCüv:
Gunaydin, iyi haftalar
Ben drye gitmek icin adet donemimin bitmesine karar verdim. Forumdan okudugum kadarıyla adetle birlikte kistler gidebiliyor. Bekleyeyim dedim, o yuzden bu konuda deneyimi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.Gercekten hemen adet ile birlikte gidiyorlar mı?
Milkabeyaz senn faranjit nasıl oldu, insallah iyilesmissindir
teşekkür ederim womeneng,faranjitim aynı gibi,2-3 gün rapor aldım,okula gidemiyorum,sesim kötü olduğundan ders de anlatamıyorum gitsem de.
keşke sana ultrasonla bakan doktor kistin çeşitini de söyleseydi .endometriozis dışındaki kistlerin kepsi,boyutları büyük olsalar bile (ki benimkiler 3.3 cmlik normal folikül kist,2cmlik çikolata yani endometriozisti) büyük kstler adetle gitti,doğum kontrol hapıyla da yok oluyorlar eğer kendiliğinden gitmesini beklemek istemiyorsan.ama çikolatanın tek tedavisi cerrahi..dilerim seninki normal kistlerdendir de yok olur canım
Dikkat et kendine, benm de faranjitim var. Bademciğim olmadıgından ben de üşütünce oluyorum ve beni de direk yatırıyor. Tekrar geçmiş olsun.
Yaptığın bilgilendirmeye de gerçekten çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
Dr bana birşey demedi ama evde sonuçları yazdığı kağıt var, ona bakayım gidince. Aslında bilgilendirmesi gerekir. Universite hastanesiydi,haftaya dr ile görüşeyim ve özeldeki doktoruma da gideyim.
Allah'a şükürü eksik etmiyorum tabi, isyankar da değilim ama giderek moralim bozuluyor.
Buradaki paylaşımımızdan dolayı da çok mutluyum, tekrar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?