• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumkontrol hapından dolayı mı kistten mi?reglim gelmiyor gibi ve kahverengi

milkabeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
388
4
96
Hatay
arkadaşlar,bir konuda yine fikrinize ihtiyacım var.ekim ayında 2cmlik bir çikolata kistim ortaya çıktı.daha çok yeni yani,1 ay doğum kontrol hapını kullandırdı doktorum,bıraktık,regl oldum.normalden az tabi.sonra 3 ay gebelik deneyeceğiiz dedi,onu da yaptık.ben regli 24 günde bir oluyorum.yine tam zamanında reglimi oldum ama rengi kahverengi ve çok az geliyor.normalde çok ağrılı olurum,ağrı çok az hatta yok gibi.doğum kontrol hapından sonraki 2.reglim bu.hala hapın etkisiyle adetim böyle oluyor olabilir mi?yine de içim rahat etmedi,test yaptım negatif..kafam belirsizliklerle dolu.napıcamı bilmiyorum.fikir verirseniz sevirinim.reglim o kadar az geliyorki normal ped değil günlük pedlerden kullanıyorum.günde 1 tane..

Milka beyaz,
Seninle durumumuz tıpatıp aynı.
Ben 28 gunde 1 adet oluyorum, ilk kez bu ay 31 gunde oldum. Rengi kahverengi gibi ve çok çok az geliyor. Hatta şüphelendim ve gebelik testi yaptım ben de, tabi ki negatif çıktı
Bugun doktora gittim ve sonuç 2,3 cm lik bir kist.
O kadar moralim bozuldu ki, ben bebek diye umutlanırken kist çıktı
Ve daha önce hiç çıkmamıştı
Haftaya da kadın doğumcuya gidicem acaba bana da mı doğum kontrol hapı verecek ama biz bebek istiyoruz kısmetse

Ne yapacağımı bilemiyorum, çok moralim bozuk

Allah'tan hayırlısını istiyorum

Milka beyaz,
Seninle durumumuz tıpatıp aynı.
Ben 28 gunde 1 adet oluyorum, ilk kez bu ay 31 gunde oldum. Rengi kahverengi gibi ve çok çok az geliyor. Hatta şüphelendim ve gebelik testi yaptım ben de, tabi ki negatif çıktı
Bugun doktora gittim ve sonuç 2,3 cm lik bir kist.
O kadar moralim bozuldu ki, ben bebek diye umutlanırken kist çıktı
Ve daha önce hiç çıkmamıştı
Haftaya da kadın doğumcuya gidicem acaba bana da mı doğum kontrol hapı verecek ama biz bebek istiyoruz kısmetse

Ne yapacağımı bilemiyorum, çok moralim bozuk

Allah'tan hayırlısını istiyorum

canını sıkma,bu önemsiz demeyi inan çok isterdim..ama keşke bunu ben de yapabilsem.benim kistim de 2 aylık daha .2 cm boyutunda.adetimdeki kahvrengilikler de sanırım kistten dolayı.acaba büyüme mi yaptı bilmiyorum :( çocuk beklentisi iyice suya düşmeye başladı...canım çok sıkılıyor.15 tatilde laparoskopi yolu gözüküyor. ..napıcamı bilmiyorum.doktorun bu kanamadaki anormalliklerin kistten dolayı mı olduğunu söyledi?üzülmemeye çalış..ve güçlü ol arkadaşım..gelişmelerden haberdar edersen sevinirim

Ben dun sadece ultrasona girdim, kadın dogumcu yoktu. O haftaya kısmetse, ozaman ogrendiklerimi yazarım mutlaka.
Yalnız bence hemen laporaskopi olmayabiir, bundan 4 ay kadar once arkadaşımda 2 adet kist çıktı. 1,7 ve 2,1 cm. Doktor 1 ay kullanımlık ilaç verdi. Ve geçti, hatta kontrole gittiği bir diğer doktor da ilaç kullanmana ne gerek vardı bu kadar küçük kistlerde demiş.
Çatlamayan yumurta çukulata kisti yapar ve bir sonraki regl de vucut onu kendiliginden atar demiş.
Benim de kafam çok karıştı ama bence kistin bize direk etkisi var. Şaşırmayan periyodumu şaşırttı ve bugun 3. gunum ama sadece 1.gun çok az geldi.Sonra kahverengi akıntı gibi devam
Asla isyan etmiyorum ama moralim bozuluyor:(
Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Siz çocuk istiyor musunuz, ne kadar suredir korunmuyorsunuz?

Ben dun sadece ultrasona girdim, kadın dogumcu yoktu. O haftaya kısmetse, ozaman ogrendiklerimi yazarım mutlaka.
Yalnız bence hemen laporaskopi olmayabiir, bundan 4 ay kadar once arkadaşımda 2 adet kist çıktı. 1,7 ve 2,1 cm. Doktor 1 ay kullanımlık ilaç verdi. Ve geçti, hatta kontrole gittiği bir diğer doktor da ilaç kullanmana ne gerek vardı bu kadar küçük kistlerde demiş.
Çatlamayan yumurta çukulata kisti yapar ve bir sonraki regl de vucut onu kendiliginden atar demiş.
Benim de kafam çok karıştı ama bence kistin bize direk etkisi var. Şaşırmayan periyodumu şaşırttı ve bugun 3. gunum ama sadece 1.gun çok az geldi.Sonra kahverengi akıntı gibi devam
Asla isyan etmiyorum ama moralim bozuluyor:(
Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Siz çocuk istiyor musunuz, ne kadar suredir korunmuyorsunuz?

biz eylül gibi çocuk düşünmeye başladık ve gidip muayene oldum.muayenede senin dediğin cinsten 2 tane folikül kist ve 2 cmlik çikolata kisti çıktı,folikül kist; adetle atılmayan,ama ilaçla yok olan kistlerdir.doktorum önce bekletti.bi sonraki adette yok olacak mı bi bakalım dedi.bi sonraki adette foliküller yok oldu.hatta onlar 3.5. cmdi ama gittiler...benim küçük çikolata kisti yok olmadı.doktor dedi zaten,bunlar ilaçla yok olmaz diye..normalde hiçbi sorun yaratmıyor ama çocuğa engel oluyor.çocuğun olsaydı hiçbişey yapmazdık dedi.hayatın boyunca bununla yaşayabilirmişsin yani.ama çocuk olmayınca kısırlık yaptığından çocuğa engellmiş ve bi an önce bundan kurtulalım dedi.yine de hemen ameliyat diyen bi doktor değil.3 ay gebelik deneyelim,olur ya belki gebeliğe olmaz da kendiliğinden hamile kalırsın dedi.şubat tatiline kadar bekliyoruz,olmadı laparoskopi....durum böyle işte canım

Anlattığın çok iyi oldu teşekkür ederim. Biz 7 aydır korunmuyoruz, ama nasip olmadı bir türlü. Baştan FSH ım max değere yakındı, doktorum gebeliğe engel değil ama korunmayı bırakın dedi biz de o sayede bıraktık;) yoksa ben şimdilerde bırakmayı düşünüyordum. Daha sonra FSH ım gayet güzel seviyelere indi.
Eşimin sperm hareketliliği sınırın biraz altı ama onun için de gebeliğe engel değil dedi dr.
Şimdi de bu kist çıkınca şok oldum, gerçi bi yandan da acaba erken menapoz mu diye korkuyordum. Sanırım benimki de iki aylık bir oluşum milkabeyaz.
Şımdi haftabaşı gibi bir prolaktin testi yaptırıp kısmet olursa dr ye gideyim diyorum.
benim 2 doktorum var, iki farklı şehirde. Bakalım ne diyecekler?
ınşallah herşeyin hayırlısı olur.
Haberdar edelim birbirimizi
opuyorumnanaktan

merhaba KKya yenı üye oldum bende de basit kist var 4aydır gelmeyen adetim dün sabah tesrif etti.ama tam sökülemiyorum.Bende e2 yüksek cıktı bu tavan yapmıs durumda 600 lerde

Anlattığın çok iyi oldu teşekkür ederim. Biz 7 aydır korunmuyoruz, ama nasip olmadı bir türlü. Baştan FSH ım max değere yakındı, doktorum gebeliğe engel değil ama korunmayı bırakın dedi biz de o sayede bıraktık;) yoksa ben şimdilerde bırakmayı düşünüyordum. Daha sonra FSH ım gayet güzel seviyelere indi.
Eşimin sperm hareketliliği sınırın biraz altı ama onun için de gebeliğe engel değil dedi dr.
Şimdi de bu kist çıkınca şok oldum, gerçi bi yandan da acaba erken menapoz mu diye korkuyordum. Sanırım benimki de iki aylık bir oluşum milkabeyaz.
Şİmdi haftabaşı gibi bir prolaktin testi yaptırıp kısmet olursa dr ye gideyim diyorum.
İnşallah herşeyin hayırlısı olur.
Haberdar edelim birbirimiz
opuyorumnanaktan

rica ederim womeneng,lütfen gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi.ben de haftaya farklı bir doktoa gitmeyi düşünüyorum.en azından ileride elimden geleni yaptım demek için...şimdi de vaginada hafif bi yanma hissediyorum.enfeksiyon değildir umarım :( bu olaylar sanırım tamamen psikolojik..belki de hiç doktora gitmemek lazım.insan doktora gidince hasta oluyor zaten...iyi haberlerini bekliyorumopuyorumnanaktan

Şİmdi haftabaşı gibi bir prolaktin testi yaptırıp kısmet olursa dr ye gideyim diyorum.
İnşallah herşeyin hayırlısı olur.
Haberdar edelim birbirimizi
opuyorumnanaktan

arkadaşım haberdar et dediğin için yazıyorum.sonunda reglim bugün tam anlamıyla başladı. 5 gündür damlalar halinde ve kahverengi geliyordu.bugün şiddetli bir ağrıyla normal reglime döndü.sanırım bunların hepsi kistten kaynaklanıyor.pazartesi günü büyük olasıkla doktoruma gidicem..bir sorun var gibime geliyor.hadi hayırlısı

mılka beyaz e2 ostrojen hormonu 5 cm bsasıt kıst varmıs o yuzden bu tahlıl yuksek cıkmıs adet olunca gıder dedı sukurler olsun salı sabahı adet oldum dr degıstırdım 2 kutu ferlutualle gelmeyen adetım geldı yenı dr adetın 5. gunu cyclo-progynova ya basla ara verıce adetolup bıtınce gel tahlıllerını yınelıcez dedı yoksa amelıyat gozukuyor ostrojen eksıklıgıne ılac var fazlalıgına hıc bırsey yok onun ıcın 4 ay bekledı ılk dr womeneng gecmıs olsun arkadasım

ben diane35 kullanıyorum ve ilk kutu yeni bitti ama son 2hapı kaldığı zaman kahverengi bi akıntı oldu.1 gün biraz fazla 2. gün azdı..birkaç gün sonra adet olmam lazım..sizde de böyle bişi oldu mu?neden kahverengi akıntı oldu? doktor pco için vermişti ama benim her ay adetlerim düzenli olurdu ve ultrasonda da bişi görmemişti ,hormon tahlilinde çıkmıştı

Milkabeyaz,
bugun de benm adetim tam geldi. aynen senn anlattığın gibi, karınağrısı ile. Yani bu durumda benim 1 haftadır ara kanamam oldu, adetm de 1 hafta gecikti.
Kist bize neler yapıyor:(
Ben de pzt gideym drye diyorum, işten izin alıp.
Ayrıca soğan kürü de başlıcam kısmetse. Sen ne dersin?

Ayna sana da cok gecmis olsun.
Biz tabi daha drye gitmedigimiz icin, dr sennkilerle ayni ilaclari mi verecek yoksa baska birsey mi yapacak bilmiyorum.Senin ilk kistin mi bu?

Arkadaslar insallah kurtulalım şunlardn hayırlısı ile, bir daha gelmemek üzere:CüvCüv:

Milkabeyaz,
bugun de benm adetim tam geldi. aynen senn anlattığın gibi, karınağrısı ile. Yani bu durumda benim 1 haftadır ara kanamam oldu, adetm de 1 hafta gecikti.
Kist bize neler yapıyor:(
Ben de pzt gideym drye diyorum, işten izin alıp.
Ayrıca soğan kürü de başlıcam kısmetse. Sen ne dersin?

Ayna sana da cok gecmis olsun.
Biz tabi daha drye gitmedigimiz icin, dr sennkilerle ayni ilaclari mi verecek yoksa baska birsey mi yapacak bilmiyorum.Senin ilk kistin mi bu?

Arkadaslar insallah kurtulalım şunlardn hayırlısı ile, bir daha gelmemek üzere:CüvCüv:

aslında pazartesi gitmeyi düşünüyordum ama birden faranjitim azmaya başladı,sesim kısıldı ve boğazım ağrıyor.önce düzelmem lazım.bir de bazen şu fikir aklıma geliyor.köyde yaşayan tıptan anlamayan insanların kistleri yok muydu?vardı?ama hamile de kalıyorlardı.çünkü bilmiyorlardı kistleri olduğunu...bence en önemlisi psikoloji.bu konuya çok fazla kafanı takarsan büyüyor bu kistler.daha önceki aylarda yaşadım.1ken 3 e çıktı sayıları.sonra umursamadım,tekrar 1e düştü.ama o küçük 2 cmlik 1 adet kistim hiç yok olmadı.olmuyorsa olmuyor,napıyım..15 tatilde laparoskopiyle alıcam ve artık kendimi hamile kalmak için kasmıcam..aksine hayatımda bisüredir yapmayı ertelediğim şeyleri yapıcam..önce ben yani..önce sağlık,sonra bebek..allaah istiyorsa zaten istediği zaman verir.bizim istememizle olacak iş değil bu canım...ne kadar istesek de olmuyor zaten.görüyorsun..sen de canını sıkma ve doktora gidip son durumu öğren.sonra da hiç düşünme.takma,normal hayatına geri dön olur mu..
ha bir de soğan kürüne filen inanmıyorum..öyle olsa bütün dünya bunu kullanır,tüp bebek denen yöntemle uğraşmazdı..inanmıyorum artık bitkisel tedavilere.3-4 gündür konuşamıyorum sesim kısık.içmediğim bitki kalmadı.hiçbişeye faydası olmadı.antibiyotiğe başladım,kendime geldim.aklını karıştırmak istemem ama bitkisel çözümlere de inanmıyorum artık

Soğan kürünü ben faydalı buluyorum, milkabeyaz.
6 ay once hormon tahlileri yaptrmıştım, ara kanama şikayetm vardı. FSH 9 çıktı. 3 ay soğan kürü ve testeredişli aslanpençesi kürü yaptım. tekrar tahlil yaptığımda sonuç 4.5di:)
Başka herhangi bir ilaç vs. kullanmadım.
Bir de sonuç da vucuda alınan doğal bir madde, fazla abartmadıkça zararı olmaz diye düşünüyorum.
Ama dediğin gibi Allah nasip etti, oyle oldu. Diğer şeyler sadece vesile.Herşeyde bol dua

Tam 7 ay oldu, ama daha kısmet olmadı. O yuzden kafaya takmama meselesi ayrıca yazışılması gereken bir konu sanırım:(

Doktor sonuçlarımızı paylaşalım, moralimizi bozmayalım.
Bol dua ile Allahtan hayırlısını isteyelim
:CüvCüv:

Gunaydin, iyi haftalar
Ben drye gitmek icin adet donemimin bitmesine karar verdim. Forumdan okudugum kadarıyla adetle birlikte kistler gidebiliyor. Bekleyeyim dedim, o yuzden bu konuda deneyimi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.Gercekten hemen adet ile birlikte gidiyorlar mı?

Milkabeyaz senn faranjit nasıl oldu, insallah iyilesmissindir

Gunaydin, iyi haftalar
Ben drye gitmek icin adet donemimin bitmesine karar verdim. Forumdan okudugum kadarıyla adetle birlikte kistler gidebiliyor. Bekleyeyim dedim, o yuzden bu konuda deneyimi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.Gercekten hemen adet ile birlikte gidiyorlar mı?

Milkabeyaz senn faranjit nasıl oldu, insallah iyilesmissindir

teşekkür ederim womeneng,faranjitim aynı gibi,2-3 gün rapor aldım,okula gidemiyorum,sesim kötü olduğundan ders de anlatamıyorum gitsem de.
keşke sana ultrasonla bakan doktor kistin çeşitini de söyleseydi .endometriozis dışındaki kistlerin kepsi,boyutları büyük olsalar bile (ki benimkiler 3.3 cmlik normal folikül kist,2cmlik çikolata yani endometriozisti) büyük kstler adetle gitti,doğum kontrol hapıyla da yok oluyorlar eğer kendiliğinden gitmesini beklemek istemiyorsan.ama çikolatanın tek tedavisi cerrahi..dilerim seninki normal kistlerdendir de yok olur canım :(

teşekkür ederim womeneng,faranjitim aynı gibi,2-3 gün rapor aldım,okula gidemiyorum,sesim kötü olduğundan ders de anlatamıyorum gitsem de.
keşke sana ultrasonla bakan doktor kistin çeşitini de söyleseydi .endometriozis dışındaki kistlerin kepsi,boyutları büyük olsalar bile (ki benimkiler 3.3 cmlik normal folikül kist,2cmlik çikolata yani endometriozisti) büyük kstler adetle gitti,doğum kontrol hapıyla da yok oluyorlar eğer kendiliğinden gitmesini beklemek istemiyorsan.ama çikolatanın tek tedavisi cerrahi..dilerim seninki normal kistlerdendir de yok olur canım :(

Dikkat et kendine, benm de faranjitim var. Bademciğim olmadıgından ben de üşütünce oluyorum ve beni de direk yatırıyor. Tekrar geçmiş olsun.

Yaptığın bilgilendirmeye de gerçekten çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
Dr bana birşey demedi ama evde sonuçları yazdığı kağıt var, ona bakayım gidince. Aslında bilgilendirmesi gerekir. Universite hastanesiydi,haftaya dr ile görüşeyim ve özeldeki doktoruma da gideyim.
Allah'a şükürü eksik etmiyorum tabi, isyankar da değilim ama giderek moralim bozuluyor.
Buradaki paylaşımımızdan dolayı da çok mutluyum, tekrar teşekkürler

Dikkat et kendine, benm de faranjitim var. Bademciğim olmadıgından ben de üşütünce oluyorum ve beni de direk yatırıyor. Tekrar geçmiş olsun.

Yaptığın bilgilendirmeye de gerçekten çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
Dr bana birşey demedi ama evde sonuçları yazdığı kağıt var, ona bakayım gidince. Aslında bilgilendirmesi gerekir. Universite hastanesiydi,haftaya dr ile görüşeyim ve özeldeki doktoruma da gideyim.
Allah'a şükürü eksik etmiyorum tabi, isyankar da değilim ama giderek moralim bozuluyor.
Buradaki paylaşımımızdan dolayı da çok mutluyum, tekrar teşekkürler

rica ederim canım.umarım iyi haberlerle gelirsin.benim de adetim yarın falan biticek.şu faranjit de bi geçsin ben de doktoruma gidicem.eve gidip baktığında beni de haberdar olur mu?kistin çeşidi konusunda.

merhaba..
Öncelikle şunu belirteyim d.k hapları belirgin olarak adet miktarı azalmasına sebep olurlar..Bu bir sorun teşkil etmez..ılk bir kaç ay içerisinde de ara kanama ve lekelenme yapabilirler..Bunlar zamanla kaybolan sorunlardır.

Folikül yani basit kistler dediğimiz kistler de bazen hiç bir şikayete sebep olmayan sorun yaratmayan oluşumlardır..Yumurtaların haylazlığı desek yanlış olmazzemuszemus.Bazen kendiliğinden geçer..ınatçı olanlar da d.k haplarına iyi yanıt verirler..Onda da inat ederlerse basit ve zararsız ufacık bi operasyonla içleri boşaltılır..Tamamen iyi huylu-kanserleşmeyen yapılardır..Fakat zaman zaman şikayete de sebep olabilir..Yani kafasına göre..Örneğin geç adet görme , çok adet görme , koyu renkli adet görme gibi..Benzeri benim başıma 3 ay önce geldi..Adet kanamam 4 hafta boyunca geçmedi ve koyu kahverengiydi..Şimdi d.k hapı kullanıyorum..Tam olarak geçmedi ama küçüldü ve kanamalarım kesildi..Bir kaç aya kadar düzelir tahmin ediyorum..

Kafaya takılaca-sorun edilecek bir problem değil yani..Can sıkıyor ama tedavisi basit zararsız bir durum..

Back