• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan sonra ücretsiz izin süresi ne kadar

6 ay canım ben aldım şu an kullanıyorum tabi her iş yeri vermiyor aslında yasal hakkın ama iş yerine bağlı benimkiler averdi allah razı olsun

Ben de birşey öğrenmek istiyorum ssklı çalışıyorum kontrollerimi ssk anlaşmalı hastanede yaptırıyorum ama sanırım doğum izni için raporun ssk hastanelerinden alınması gerekiyormuş peki doğumuda mı ssk hastanesinde yapmamız gerekiyor parayı alabilmek için

Ben de birşey öğrenmek istiyorum ssklı çalışıyorum kontrollerimi ssk anlaşmalı hastanede yaptırıyorum ama sanırım doğum izni için raporun ssk hastanelerinden alınması gerekiyormuş peki doğumuda mı ssk hastanesinde yapmamız gerekiyor parayı alabilmek için

hayır canım alakası yok.bende özelde yaptım.anlaşmalı olması yeter.sana ordan doğum yapınca doğum raporu verirler,sen onunla ve diğer belgelerinle gider alırsın paranı merak etme.hayırlı doğumlar..

bende ssk ile anlaşmalı bi özel hastanede muayene oluyordum. raporumuda o hastanede her zaman gittiğim doktorum yazdı verdi. sonrada ssk ya gidip raporumu verdim. doğumumuda bu özel hastanede yaptım. doğumdan 8 hafta sonra ssk ya gidip raporlarımı ve doğum belgemi götürüp doğum paramı aldım.

doğum sonrası 6 ay ücretsiz izine ayrıldım ama yeni kanuna göre 4 hafta deyip beni işten çıkardılar gerçeten doğum sonrası ücretsiz izin 4 haftamı

doğum sonrası izin 2 ay ücretli 6 ay ücretsiz olmak üzere 8 ay. Bunun sorgu suali yok. Bu yasal HAK. Yani işyerinize "ben ücretsiz izine çıkabilir miyim?" demiyorsunuz "ben ücretsiz izine çıkıyorum" diyorsunuz. Hayır deme hakları yok. Ben şirketimle bu nedenle yaşadığım sorundan sonra açtım yasayı okudum. Sonra gittim insan kaynakları müdürüne "ben ücretsiz izine çıkıyorum" dedim. Ama..kem..küm.. etti ama 5 dk sonra izine çıkma dilekçesini verdi imzaladım..şuan izindeyim. Bakıyorum netten, primlerim yatıyor...Bilginiz olsun..

Back