Doğumdan sonra saç kalmadı.

Ynianne

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2020
113
119
53
Kızlar 4 ay oldu doğum yapalı ve yaklasık 1 ay önce saç dökülmem basladı ama öyle böyle değil duştan sonra tararken sanki biri böyle kesmiş sacımı öyle elime geliyor... Yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?

Kızlar 4 ay oldu doğum yapalı ve yaklasık 1 ay önce saç dökülmem basladı ama öyle böyle değil duştan sonra tararken sanki biri böyle kesmiş sacımı öyle elime geliyor... Yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?
doktorunuza danışarak biotin ve çinko takviyesi alabilirsiniz. biotinde solgar öneririrm. çinkoda venatura.

Geri geliyor. İnanamıyordum nasıl bu kadar saç dökülebilir. Kafamda hala nasıl saç var bu kadar dökülmeye. Merk etmeyn çok annenin de sorunu bu geri gelecek ama bi doktora görünüp takviye de alırsanız daha iyi olur tabi.

Slm dinç ve enerjik hissetmek için öneriniz var mı? Çok tembel ve uyusugum (bütün değerlerim tam, depolar dolu)
d vitaminine baktırın bence , eğer düşükse önce magnezyum takviyesiyle d vit kullanın. magn deposu düşükse d vit tutmuyor.
ifos onaylı omega 3 de kullanabilirsiniz.
epa+dha miktarı 1000 üzerinde olan temiz içerkli.
ama sanırım sizin hamileliktendir artık 😇

d vitaminine baktırın bence , eğer düşükse önce magnezyum takviyesiyle d vit kullanın. magn deposu düşükse d vit tutmuyor.
ifos onaylı omega 3 de kullanabilirsiniz.
epa+dha miktarı 1000 üzerinde olan temiz içerkli.
ama sanırım sizin hamileliktendir artık 😇
Sağolun , ikinci hamileliğim şükür ama keşke sebebi olsaydı , hamilelikte tabi biraz daha güçsüz kalıyorum ama kendimi bildim bileli böyleyim, hatta geçen hamileliğimde demir ilacı istedim, vermediler ilk başta, varmış 🤦🤦 gerek kalmadı, çok iyi beslendigim de yok, en sevdiğim ev yapımı içecekler , çok içerim o kadar, annem diyor ki bebekken iyi beslenmisim ondanmis, doktora gittiğimde ayrintili baktı dahiliye, diyo ki her şey tam, yaşam kalitenizi dusuruyosa piskologa gidin 🤦🤦 ya illa vardır beni harekete geçirecek (OMEGA da denedim)

Bir süre sonra düzeldi benim de 2-3 ay kadar sürmüştü saçım çok gür olmasına rağmen fena incelmişti sonra toparladı baya

Banyoda dökülen saçlarıma bakıp hüngür hüngür ağladığımı bilirim avuç avuç dökülürdü ha bugün ha yarın kel kalıcam diye ödüm kopardı. Ama geçiyor inanın ki benimki 6 aya kadar devam etti sonra tekrar eski haline döndü saçlarım

Lohusalik doneminde sac dokulmesi oluyor. Bu sizi korkutmasin. Sonra geciyor. Ben de kel kalacagimi sanirdim. Avuc avuc dokuluyordu o zaman. Sonra gidenlerin yerine yenisi cikiyor.

Doğumdan sonra illaki oluyor dökülme ben çareyi kısacık kestirmekte buldum

Hamileyken saç kestirmek istediğimde “çocuğun ömrü kısalır🤣🙈” terör örgütü yüzünden Doğumdan 40 gün sonra kuaföre gitmiştim. Kuaför, dökülme başlayacağını, dökülmenin 4 ay civarında duracağını ve yeni saçların çıkmaya başlayacağını söylemişti. Gerçekten de öyle oldu. Ekstra vitamin vs almaya gerek kalmamıştı. Muhtemelen sizin de öyle olacak. Her lohusanın yaşadığı çok olağan bir durum.

Doğumdan önce ve sonra düzenli beslenip takviye almazsanız dökülür . Benim 1 tel bile dökülmedi hatta çok arttı . Çünkü hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hemen multıvitamin ve balık yağı kullanmaya başladım doğum yapalım 20 ay oldu hala emziriyorum ve düzenli beslenip takviyelerimi aksatmıyorum . Sizde dikkat ederseniz dökülme durur hiç üzülmeyin 😍

Benim de doğumdan sora çok olmuştu döküldüğü ama kısa sürdü , nerdeyse hiç dökülmüyor normalde de, düzeldi hemen , belki senin de 1-2 ay sora düzelir , hiç de takviye falan kullanmıyorum, sartsa kullan tabi , L'Oreal genelde kuaforlerde satılan profesyonel kullanıyorum, saçım kivircik ve saç kremine de ihtiyacım olmadi ama doğal içerik diil, saçlarına zarar gelsin istemem 😀 örnek verdim kendimden , bence seninki geçici süreç , önceden de saçların saglikliysa

Back