• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra saç dökülmesi

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Kızlar, doğum yapalı 5 ay oldu ve inanılmaz saçlarım dökülüyor ne yaptıysam durduramadım.
ben kel kalıcam kesin. saçlarım elime akıyor. her banyoda ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.. dün z.yağı maskesi yaptım 40 dk tuttum ama durularken koptu saçlarım. eşim ben banyodan çıkınca sanmış ki saçlarımı kestim :( inanamadı bu kadar döküldüğüne.

çok dikkat ediyorum çıldırcam. kilolarımı bile takmıyorum veririm diye ama saç döküldüm mü hiçbirşey fayda etmiyor kel kalıyorsun. yeminle saçım resmen koparak geliyor.biomen kullanıyorum dökülmeye karşı ama yok yok.. fayda etmiyor.:92:

çok normal..benim 18 ay olacak hala deli gibi dökülüyo kel falanda kalmadım..hatta deforme de oluyolar sırf dökülse iyi..kıvırcık saçlarım gitti yerine ne düz ne kıvırcık tuhaf bişey oldu.. 2,5-3 yıldan önce saç toparlamaz dedi kuafor..

benimde saçlarım çok dökülüyodu moralim çok bozuluyodu şu an oğlum 8 ayllık çok şükür dökülmeler bitti sayılır canım bekle bakalım

benımde aynı 4 bucuk aylık bebegım 4 aydan sonra basladı

canim bizim buralarda artik bebegin seni taniyo derler:1: merak etme yakinda dokulmesi durur:49:

merhaba bende doğum yapalı 1 sene 2 ay oldu ve halen çok aşırı dökülüyor..evde saçımı açmaya korkuyorum dökülüyor diye sürekli topuz yapmak zorunda kalıyorum dökülmesin diye...

Kızlar, doğum yapalı 5 ay oldu ve inanılmaz saçlarım dökülüyor ne yaptıysam durduramadım.
ben kel kalıcam kesin. saçlarım elime akıyor. her banyoda ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.. dün z.yağı maskesi yaptım 40 dk tuttum ama durularken koptu saçlarım. eşim ben banyodan çıkınca sanmış ki saçlarımı kestim :( inanamadı bu kadar döküldüğüne.

çok dikkat ediyorum çıldırcam. kilolarımı bile takmıyorum veririm diye ama saç döküldüm mü hiçbirşey fayda etmiyor kel kalıyorsun. yeminle saçım resmen koparak geliyor.biomen kullanıyorum dökülmeye karşı ama yok yok.. fayda etmiyor.:92:

slm evet canım 4 aydansonra bendede aynı şey oldu hatta yanlarımda resmen açılmalar oldu ama sonrasında çıkıyor tekrar merak etme.şimdi benimkiler yeni yeni çıkıyor ama yinede çok dökülüyor...

zaten saçlarım azdı şimdi besbeter oldu. 1 yıla kadar dökülürse kesin kel kalırım.. bitkisel yağ karışımları kullanıyoprum eğer işe yararsa yazıcam size de kızlar.

aynı dert bende de var.kızım 5.5 aylık saçlarım fenaa dökülmekte.yatak yerler banyo her ama heryer saçlarla dolu bıktım artık.sanırım kel kalcazzz.:((8

benimkiler de kızım 2 aylıkken dökülmeye başlamıştı. 1 ay boyunca bi sürü şey denedim, karışım, özel sabun, medikal şampuan vs. Faydası olmadı. Sonra organicum maske,şampuan ve krem setini aldım (eczanede satılıyor). düzenli kullandım. kullanmaya başlayalı 6-7 ay oldu, şimdi doğumdan önce nasıl dökülüyosa öyle, tararken az az. bide bayağı parlatıyor saçı, herkes şaşırıyor. ben çok faydasını gördüm. belki sizde de işe yarar.

aynı sorunu ben yaşıyorum... öyle böyle değil tutam tutam dökülüyor saçlarım... bekliyorum bakalım ne zaman duracak.. sebebi nedir bilen var mı?

arkadaşlar benim 4 aylıkken dökülme ye başladı ama inanılmaz dökülüyor 4 ay oldu hala dökülüyor psikolojim çok fena bozuldu doktora gittim 2 ay önce vitamin ve saça uygulanan bişeyler verdi çokta pahalıya aldığım şeyler ama yok banamısın demiyor bu hep böylemi olacak yok mu aynı sorunu önceden yaşayın anne bir teselli istiyormmmm

valla benim de ağustos başı gibi saçlarım dökülmeye başladı ( kızım mayısta doğdu ) ve öyle bi sapıttı ki, yanlardan stereo bi şekilde kelleşmeye başladım...saç dökülmesinin normal olduğunu biliyodum ama yine de önlem almam gerekiyodu
dermatoloğa gittim, muayene etti, sebamed anti hair loss şampuan, dermozinc saç spreyi ve medobiotin hap verdi...sprey ve hapı günde 2 defa kullanıyorum şampuanı da gün aşırı...
yaklaşık 20 gün oldu, yavaş yavaş açıklıklar kapanmaya başladı çok şükür...yalnız dökülme ilk günkü kadar aşırı olmasa da, devam ediyor

Arkadaslar, hani gebeyken "elevit pronatal " diye bir vitamin verir doktorlar, cogunuz kullanmissinizdir. O vitaminden kullanin, gunde bir tane duzenli icin. Ozellikle emzirenler icin cok onemli. Fayda goreceginize eminim.

bende aynı dertten müzdaribim. hormonlarla alakalıymış:31:.
bi de bebek anneyi tanıyo derler ama benim doğum yaptığım gün başladı diyebilirim yerine yenileri çıkıyodur heralde yoksa şimdiye çoktan kel kaldıydım...
benimkiler koparak dökülüo ama öyle böyle değil tutam tutam gelio..ne kullandıysam işe yaramadı..
bi çare bulan varsa yazsın dicem ama kelin ilcı olsa misali:1::1::1:

mrhba .............sizler hamileyken vitamin kullanmadınızmı....ayrıca ferrum kan hapları falan.................keşke benikide dökülse ...adeta ormana döndü şekil şemal kalmadı o kadar gürleştiki benimkide....zaten gürdü iki kat gürleşti....kuaför kullandığım vitaminlerin etkisi olduğunu söyledi ve nerdeyse hiç dökülmüyo...azıcık...keşke dökülse :84:

benimde bebeğim 2aylık olduktan sonra başladı dökülmeler 8aya kadar normalmiş hem hormonlarla alakalı hemde vitamin ve demir eksikliğinden kaynaklanıyomuş emziren annelerde oluyo dr öyle söylemişti

Aynı sıkıntı bende de mevcut, saçlarım avuç avuç dökülüyo, hergün topluyorum yerlere saçılmasın diye oysa eskiden hep açık bırakırdım saçlarımı o günlerimi özledim inanın. ben de bir dermatolağa gitmeyi düşünüyorum ama yaşadığım ilde mevcut değil en yazıkki bayramda ist.a gittiğimde gidicem inş. bi çaresini bulurum..

Benim de saçlarım avuç avuç dökülüyor.Taramaya korkuyorum.Ben hamilelikte vitaminlerimi ihmal etmiştim.Anne adayları dikkat etsinler diye söylüyorum.

Back