• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan sonra korse kullanmak mutlaka şart mı?

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
merhaba sevgili hanımlar aklıma bir soru takıldı nasipse az kaldı meleğimi kucagıma almayaı:) doğumdan sonra korse kullanın diyenleri çok gördüm, göbegini birşeyler baglaynalrı duydum siz ne tavsiye edersiniz? korse kullanımı şart mı? sizde kullandınız mı? nasıl bir şey kullanılması gerekir? bilgilerinizi bizimle paylaşabilirseniz çok sevinirim, Allah herkesin gönlündeki versin her kadını annelik duygusunu tattırsın inşAllah.

Allah kurtarsın canım.ben sezeryanle doğum yaptım.2 hafta sonrasında taktım 1-2 hafta kadar.ama bi yararını görmedim.zaten temmuz ağustostu sıcakta emzirirkende çok daralıyodum çıkardım valla.şimdi egzersiz yapmaya çalışıyorum bebeğim uyudukca.öylece kaldı göbeğim doğumdan sonra..

Allah kurtarsın canım.ben sezeryanle doğum yaptım.2 hafta sonrasında taktım 1-2 hafta kadar.ama bi yararını görmedim.zaten temmuz ağustostu sıcakta emzirirkende çok daralıyodum çıkardım valla.şimdi egzersiz yapmaya çalışıyorum bebeğim uyudukca.öylece kaldı göbeğim doğumdan sonra..

cevabın için çok teşekkür ederim, amin canım cümlemizi inşAllah, zaten bu göbüşler başa bela, senin de çok yeniymiş gül egüle büyüt bebişini, en yakın zamanda formuna formumuza kavuşmasyı nasip etsin Rabbim

ben de doğumdan 2 gün sonra kullanmaya başladım cnm şimdi 2 haftalık oldu bebeğim. ama ilk 3-4 gün dikişe değdirmemeye çalıştım yukarıya çektim ve çok faydasını gördüm hala da kullanıyorum ilk 1 haftda 4 kilo verdim korseden mi bilmiyorum tabi. ama sarkma geçmez daha.. bence sıkıntı yaratmayacaksa hemen tak geç kalmadan derim

ben de doğumdan 2 gün sonra kullanmaya başladım cnm şimdi 2 haftalık oldu bebeğim. ama ilk 3-4 gün dikişe değdirmemeye çalıştım yukarıya çektim ve çok faydasını gördüm hala da kullanıyorum ilk 1 haftda 4 kilo verdim korseden mi bilmiyorum tabi. ama sarkma geçmez daha.. bence sıkıntı yaratmayacaksa hemen tak geç kalmadan derim

çok teşekkür ederim birde korsenizi nerden aldıgınızı fiyatını sorsam:)

Normal doğum yapıcaksanız hemen sarabiliyorsunuz karnınızı ama sezeryan olucaksınız hemen mümkün değil. Ben takmadım bi arkadaş da söylemiş sıcakken takamadım diye. Benim doğum da sıcak zamana denk geldi takamadım

ben dogumdan 3 gun sonra taktım korse.. bele sarılarak takılıyordu.. ve m beden korse 3 hafta sonra bol gelmeye başladı... sonrasında mıdelı korse alıp taktım.. ve çok faydasını gördum.. havalar ısınınca takamadım tabı

medikallerde var cnm ben de medikalden aldım 35 tl. bana da artık bol gelmeye başladı..

Sezeryansa hemen takmanız mümkün değil çünkü dikiş yerleri acıyor, elle bile deyemiyorsunuz ki korse takasınız. Ben sezeryanla doğum yaptım ve korse kullanmadım, kızım 6. ayına girdi bugün ve doğumdan önceki kilomahiç rejim de yapmadan döndüm, göbekte kalmadı hiç.. kişinin bünyesine bağlı herşey bi de bol bol emzirmenize..

buarada Allah kurtarsın sizi de, sağlıkla kucağınıza alırsınız inş. bebeğinizi..

merhaba
benim bebeğim 3,5 aylık oldu ,normal doğum yaptım karşı komşum hemşire, korse kullanılmasını doktorlar önermiyo dedi diye almadım ama göbeğim öylece duruyo ,hamilelik döneminde 20 kilo almıştım ,doğum sonrası 10 kilo verdim ,10 kilo duruyo ,bu saatten sonra korse kullansam faydası olur mu ,nasıl bir korse alayım lütfen yardım edin ,kendimi çok kötü hissediyorum bu göbekle :(

Teşekkürler

benim doktorum korse kullanırsan karın kasların hareketsiz kalır çalışmaz dedi.bana mantıklı geldi.zaten kullanmadanda bir yılda aldığım 20 kiloyu verdim.

benim doktorum korse kullanırsan karın kasların hareketsiz kalır çalışmaz dedi.bana mantıklı geldi.zaten kullanmadanda bir yılda aldığım 20 kiloyu verdim.

evet ya ben de bu yüzden kullanmadım ,sonra burda baktım herkes kullanmış panik oldum,ama senden bunu duyunca rahatladım biraz ben de 1 senede veririm inşallah

evet ya ben de bu yüzden kullanmadım ,sonra burda baktım herkes kullanmış panik oldum,ama senden bunu duyunca rahatladım biraz ben de 1 senede veririm inşallah

Evet arkadaşlar, ben de korse kullanmadım ve bir sorunum yok..Korse kullanmaya hiç gerek yok..Doğal yollar en iyisi..:)

1 saat kadar önce, doktor arkadaşımı uğurladım. ziyarete gelmiş. tam çıkacakken aklıma geldi. "korseye ne zaman başlayayım" dedim. "okurken de, meslek hayatımda da doğumdan sonra korse diye bir şey duymadım. hiç gerek yok, vücut kendini topluyor" dedi. korse kasları tembelleştiriyormuş."hele sen sezeryanlısın, ilk 3 ay hiç sarma bile" dedi.

bilginize..

ben de netten parafinli korse siparişi düşünüyordum ama deriye dışardan uygulanan krem, parafin falan yağlara bir etkisi olmazmış.

doktora sorarak doğumdan hemen sonra gündüzleri kullanmaya bailadım ben. 14 gün oldu. Başlarda takmadığım zamanlar karnım yürürken sanki oraya buraya sallanıyordu. Taktıkça bu durum geçti gerçekten göbeğim de çok az kaldı hiç bu kadar ümit etmiyordum. Doğumdan sonra annem bu göbek nasıl geçecek demişti, sanki doğum yapmamış gibisin demişti.

Boynerden kom marka aldım ben sadece bel için olan. Bacak-külot kısmı yok. Hem emzirmeden dolayı acayip kamburlaştım, dik durmamı da sağlıyor. Ben çok memnunum. Ablam hamile doğumu olunca ona vereceğim sonra da 2. çocuğuma saklayacağım inş.

Bu arada normal doğum yaptım.

Back