• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra gaz problemi

bluehouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
36
1
36
Ankara
merhaba kızlar....
2 ay önce normal doğum yaptım,ama müthiş zor bi doğumdu.bebişimi vakumla cekmek zorunda kaldılar,ama şükürler olsun Rabbime oglusum gayet iyi.problem bende aslında,yaklasık bı ay dikişlerim yüzünden düzgün oturamadım,daha yeni yeni bebegimle rahat ilgilenebiliyorum.bebegim kiloluydu ve yırtılalarım baya cok oldu.dogumdan beri gaz problemim var ve inanın cok cok zor durumdayım.gaz yapıcı herseyden uzak durmama rağmen gaz kacırma problemim var.bir türlü tutamıyorum,ve inanın bu yüzden insan içine cıkamıyorum.cok misafirim de oluyor,malum bebek için...ama inanın evden cıkmak istemiyorm.bu durumda olanlar varmı aranızda???veya bana bi yol bi care gösterbilrmsnz???yardım lütfen....

merhaba kızlar....
2 ay önce normal doğum yaptım,ama müthiş zor bi doğumdu.bebişimi vakumla cekmek zorunda kaldılar,ama şükürler olsun Rabbime oglusum gayet iyi.problem bende aslında,yaklasık bı ay dikişlerim yüzünden düzgün oturamadım,daha yeni yeni bebegimle rahat ilgilenebiliyorum.bebegim kiloluydu ve yırtılalarım baya cok oldu.dogumdan beri gaz problemim var ve inanın cok cok zor durumdayım.gaz yapıcı herseyden uzak durmama rağmen gaz kacırma problemim var.bir türlü tutamıyorum,ve inanın bu yüzden insan içine cıkamıyorum.cok misafirim de oluyor,malum bebek için...ama inanın evden cıkmak istemiyorm.bu durumda olanlar varmı aranızda???veya bana bi yol bi care gösterbilrmsnz???yardım lütfen....

canım çok geçmiş olsun bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama doktoruna sordunmu?
bence bir doktora git derim
bebeğin hayırlı olsun.

canım öncelikle bebeğin hayrlı uğurlu olsun Allah hayrlı we uzun ömür wersin inşllh.bende ik zamanlar hep aynı şeyleri yiyodum gaz olmasın die ama cerehpaşada bi yılların tecrübeli bebek hemşiresi war dedki olmaz sen emziriyosun herşeyi yemelisin yani baharatlar gazlı içecekler gaz yapan baklagiller falan hariç.yaniüzülme o sancılar zamanı gelince geçecek sen beslenmene dikkat et etki sütün bol we yarayışlı olsun.bu arada gaz damlaları bi işe yaramıyo .ama bak çok sancılanınca böle küük havluları elektrkli soban warsa ona tutup birz ısıt ayaklarına karnına koy o zaman sakinlaeşiyolar hemen uyuyolar.çok sıcak yapma yanmasın bebiş.kıyafetlerini üstden yap yaniyardımım olursa ne mutlu.

canım çok geçmiş olsun bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama doktoruna sordunmu?
bence bir doktora git derim
bebeğin hayırlı olsun.

tesekkürler canım,doktora gitmedim ama doğum sonrası muayenede bisey sormamıstı,bende normal gaz prolemi diye acmadım konuyu.ama artık 2 ay oldu ve endişelenmeye basladım.internetden arastırıyorm.bıkac egzersiz tedavisi falan öğrendim.deneyecem bakalım.ilgin içn sagol,benim durumumda olanlar varssa lütfen paylaşsın.....

canım neden tutacaksın kendini.hastalık yapar tuttukça.rezene çayıiç.papatya iç.strese girme.çocuk için zararlıdır

Dert etme geçer. Ben de çok gazlı bir insanımdır, doğumda sonra iyice coşmuştum. Kimyon at her yediğine sana da bebeğe de iyi gelir. Ayaklarını da hep sıcak tut, gece emzirmeye kalkınca da yelek al sırtına yataktan çıkınca. Zamanla düzelir.

Dert etme geçer. Ben de çok gazlı bir insanımdır, doğumda sonra iyice coşmuştum. Kimyon at her yediğine sana da bebeğe de iyi gelir. Ayaklarını da hep sıcak tut, gece emzirmeye kalkınca da yelek al sırtına yataktan çıkınca. Zamanla düzelir.

bu bahsettiklerini aynen uyguluyorum ama hiç bitmeyecekmiş ve beni birinin yanında zor durumda bırakıcakmıs gibi gelıyo .benı bu drum korkutuyo aslında.zmanla gecer diyo coğu kişi inş öyle olur.sen ne kadr oldu dogum yapalı,azaldımı peki?en azından tutabılyosndur

mrb oncelikle cok gecmis olsun.bende senin gibi zor bi dogum gecirdim.bendede gaz vardi ve dogumdan hemen sonra basladi.daha hastanedeyken doktora sordum "sakin tutma sanci yapar,normal bi durum "dedi.bendede 2 ay falan dewam etti.suan 8 ay oldu.2-3 ay sonra geciyo yani.bizimkilerde doktorla konusmami duymusstu.surekli sakin tutma kizim deyip duruyorlardi. Sende sikma kendini sal gitsin:1:

merhaba kızlar....

canım benimde 3 ay oldu doğum yapalı. Doğum kolay oldu ama aynı sorunu bende yaşıyorum. gitmediğim doktor kalmadı heralde. en son gittiğim doktor en az 6 ay beklemen gerek zamanla geçer dedi. kaslarla alakalı bir durum doğum sırasında zorlama olduğu için . dua edip beklicez.

canım benimde 3 ay oldu doğum yapalı. Doğum kolay oldu ama aynı sorunu bende yaşıyorum. gitmediğim doktor kalmadı heralde. en son gittiğim doktor en az 6 ay beklemen gerek zamanla geçer dedi. kaslarla alakalı bir durum doğum sırasında zorlama olduğu için . dua edip beklicez.[/QUOTE
merhaba arkadaşlar benim de aynı sorunum var ,4,5 ay önce doğum yaptım bu sorunu yaşayan iyileşen arkadaşalrımın tavsiyelerine ihtiyacım var

Benimkide çok gazlı bir bebek. Ilk 2 ay saatlarce süren ağlama krizleri gecirdik. Bende herseyi denedim. Çare om-x isimli bir surupta buldum. Damlasi da var ama şurubu cok daha etkili. Benimki 4 aylık oldu, şuruba devam, icerse sıkıntı yok, ağlama krizlerinden kurtardı beni, 20 tl fiyati.. ben baska bir damla almak icin eczaneye gitmistim eczacı tavsiye etti. O bebeginde denemiş memnun kalmış, bende kullaniyorum bende memnunum. Ne yasadigini anliyorum. Bu arada belirteyim ilac tamamen bitkisel....

Merhaba Kızlar. İnternette araştırırken bu konuyu gördüm. Ben de yaklaşık iki ay önce normal doğum yaptım. Doğum biraz zor oldu. Bebeğimi vakumla çektiler. Şu an bende de gaz tutamama problemi var. Gazım geldiğinde özellikle ayaktaysam hiç tutamıyorum. Bu konuda sıkıntı çeken arkadaşların sıkıntıları geçti mi merak ediyorum. Aydınlatırsanız sevinirim. İnanın moralim çok bozuk. Lütfen acil cevap. :(

Merhaba seni çok iyi anlıyorum benim şikayetim devam ediyor ne yazıkk ki... hatta başka büyük sıkıntılarla beraber... Ama sen bi 5-6ay bekle bazılarnda düzelebiliyormuş kegel egzersizleri yapabilirsin ben tetkikler yaptırdım bunun için başka bi şehirde bu konuyla ilgili iyi bir doktor buldum ona gideceğim sana özelden mesaj atarım. 5-6ay beklemek istemezsen gastroenteroloji gidip manometre, anal emg isterler yaptırabilirsin

Ben de kegel egzersizleri yapıyorum. Doktor bana da 6 ay beklemek lazım dedi. Başka büyük sıkıntılar derken ne gibi sıkıntılar?

merhaba kızlar....

Merabalar
Bende dogum sonu aynı sıkıntıyı yaşıyorum.anal inkontinans.genel cerrahiye gorundum dogum sırasında acilan kesigin fazla açılması anüs kaslarina zarar vermis ama kesin tani icin test yapilmasi gerek dedi ve universite hastanesine yonlendirdi.tedaviye baslayan ve olumlu yanit alan var mi cunku hasar olmussa tamamen iyilesme olmuyomus :(

Merhaba seni çok iyi anlıyorum benim şikayetim devam ediyor ne yazıkk ki... hatta başka büyük sıkıntılarla beraber... Ama sen bi 5-6ay bekle bazılarnda düzelebiliyormuş kegel egzersizleri yapabilirsin ben tetkikler yaptırdım bunun için başka bi şehirde bu konuyla ilgili iyi bir doktor buldum ona gideceğim sana özelden mesaj atarım. 5-6ay beklemek istemezsen gastroenteroloji gidip manometre, anal emg isterler yaptırabilirsin
Merabalar
bende ayni sıkıntıyı yasiyorum cok zor bi durum moralim cok bozuk tamamen iylesme gorulmeyebilir dedi bana doktor.siz tedavi gordunuz mu su an ne durumdasiniz acaba

Back