Doğumdan sonra da geçmeyen gebelik kaşıntısı :(

kirmizi puantiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
2.712
2.478
133
Merhaba.
Benim doğumdan 2 hafta önce başlayan gebelik kaşıntım vardı. Pupp yani. Doğumdan sonra geçer denildiği için idare ettim bekledim. Bu arada dr a gidip ilaç da kullandım kaşıntının hafiflemesi için. Doğum oldu. Şak diye kesilmese de baya hafifledi. 10-15 gün sonra tekrar kaşıntılar çoğalmaya başladı. Cildiyeye gittim. Kortizonlu iğne verdi bu sefer kremlerle beraber. Kaşıntılar bikaç gün tamamen gitti. Şimdi yeniden daha önceden kaşınmamış yerler kaşınmaya başladı. Görmezden gelinecek gibi değil hem de. Nasıl kurtulcam ben bundan ya (

Geçmiş olsun canım.
Bu kaşıntı tüm vücuda yayılan mı acaba.
Onun karaciğer enzimleriyle alakası var. Acaba onlar mı bozuldu bi dahiliye görsün

Geçmiş olsun canım.
Bu kaşıntı tüm vücuda yayılan mı acaba.
Onun karaciğer enzimleriyle alakası var. Acaba onlar mı bozuldu bi dahiliye görsün
İlk göbekten başlamıştı. Evet yavaş yavaş yayılan cinsten.
Kaşıntıların ilk zamanları doktorum karaciğere baktırmıştı. Normal çıkmıştı. Karaciğerden kaynaklı değilmiş.

Benim arkadaşımda doğumdan sonra ürtiker oluşmuştu. Öyle de olabilir
Bence bi dahiliyeye gidin. Cildiye yeterli kalmaz bu durumlarda.

benim bebeklerim de 26 günlük oldu. doğum dan 4 gün sonra kaşıntım geçti. ben doğumdan önce ilaç kullanmaya başladım. sonra 5 gün kortizon hap devam ettim. şimdi 3 4 gündür kaşıntı tekrar başladı. kalçamdaki çatlakların üstünde çok fazla olmakla beraber kollarım ve bacaklarımda sinek ısırmış gibi kabardı öncekinden daha az ama rahatsız ediyor. bende allerset tb ve krem kullanıyorum biraz rahatlattı. belli bir sürede kendiliğinden geçiyormuş. eğer ilerlemeye devam ederse bende tekrar dermatolojiye gideceğim. ben doğumdan önce çok stresliydim. stresinde tetikliyor diye düşünüyorum

Aynen benim de senin gibi oldu. Evet bana da öyle geldi stres tetikliyo gibi. Kendimi kaşınırken buluyodum yani.
Ama bu son çoğalışı ne tetikledi ne oldu anlamadım

Gebelik kaşıntısı olarak başlayıp ürtikere mi döndü?
Peki tedavisi kolay oldu mu?

Ona direk ürtiker dediler. Emzirdiği için ilaç tedavisi uygulanmadı.
Ama onun tetikleyen besindi.
Domates, karabiber yediğinde artıyordu.
Onu keşfetti ve kesti. Arada bir olsada 1 senedir sorun yaşamıyor.
Cildiyeye gidince oda sonuç alamadı dahiliye de anlaşıldı

Doğumdan sonra mı başlamıştı onun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…