• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan önce ilk almam gerekenler tecrübeli anneler?

sekerpare39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
145
2
46
Kırklareli
Merhaba hanımlar doğumdan önce ilk almam gerekenler neler mutlaka olması gerekenler bazı yerlerde okudum da fuzuli birsürü sey yazmışlar bende yavaş yavaş almak istiyorum doğumum ocak sonunda malum soğuk zamanlar daha sonralari çıkmam çok zor olur şimdiden başlamak istiyorum o yüzden tavsiyeleriniz neler?

kendin için gecelik, hasta bezi ,iç çamaşırı ve omzuna almak için şal veya yelek gibi bir şey al.birşeyler yerken bebeği emzirirken yürüyüş yaparken omzuna alırsın.üşütmemeye çalış.yoksa sancın oluyor. al.ilk aklıma bunlar geldi. hastane çantamı bizde senin gibi aylar öncesinde hazırlamıştık.hasta bezi almamışız.hastaneden son dakika almıştık.birde ben takıntılıyımdır.hastane çarşafında yatamam diye tek kişilik uyku setimi almıştım.hastane çarşafınıda kendş çarşafımın üstüne sermiştik.kan veya pansumanda kirlenmesin diye.hatta hemşire ve doktorlar benle alay etmişti.siz yorganınızı çarşafını getirmişsiniz bizi uzun süre bırakmayacaksınız demişlerdi.:1:

merhaba,bende nette oyle listeler okuyorum ki cok sasiriyorum.kucucuk bebek sonucta ne gerek var o Kadar seye,zaten Cabuk buyuyorlar,misal,10 Body diyor,cocuk o Kadar cabuk buyuyor ki,cogun giydiremeyiyorsun bile.

Ben allahin izniyle,hastane cantama,bir adet yenidogan takimi,kendim icin Temiz bir esofman ve ciktigim Zaman giymek icin duzgun bir kiyafet,ic camasiri corap ve seyahat boyu temizlik ve bakim icin kucuk bir canta alicam bu Kadar.turkiyede nasil bilmiyorum ama Burda gecen hastaneye gittik,saglik sigortasi kartin,annelik cuzdani ve maxi cosi yeteyiorda artiyor bile,cogu seyi hastaneden veriyorlar zaten,olurda aceleyle hazirliksiz giderseniz,bebegin kiyafeti bezi herseyini veriyorlar zaten.bulundugunuz yerde oyle imkanlar varsa cokta yuk etmeyin kendinize,tedbir amacli kucuk bir canta yapin yeter.

evde kullanmak icinde kiyafet olarak simdiye Kadar toplamda 4-5 takim aldim bunlarin icinde yeni dogan icin olan bir kac parca var ,gerisini biraz buyuk aldim.3-4 zibin onlarda gene biraz buyuk aldim.corap.iki adet sapka,iki adet battaniye,iki adet havlu aldim .bu kadari yeter.bebegim buyudukce ve ihtiyaclarima gore gidip alirim insallah bebek gelince.

bebek bakim malzemelerinide abartmadan birer tane aldim,sampuanmis ,pudraymis,bebek yagiymis.birde soyle bir sey var,piyasada cok marka var,bebegimiz dogmadan ve kullanmadan onun cildine yarayip yaramayacagini bilmedigimizden abartmadan kucuk boylardan aldim.

simdilik tek eksigim,1-2 adet kilotlu corap ve bir kac ivir zivir,obuda akilima yatarsa alirim.krnfim icinde Temiz bir esofman takimi aldimmi tamamdir bu is :))artik duruma gore takviye olur.

Sağol canım yazdığın için de türkiye de öyle değil malesef ne yapsak da neresinden kemirsem diye bakıyo hastaneler dediğin gibi ama bi çok liste de çok abartılı şekilde yazmışlar bende o yüzden buradaki hanımların da fikirlerini aldıktan sonra ortalama bi liste çıkarayim dedim :)

Sağol canım yazdığın için de türkiye de öyle değil malesef ne yapsak da neresinden kemirsem diye bakıyo hastaneler dediğin gibi ama bi çok liste de çok abartılı şekilde yazmışlar bende o yüzden buradaki hanımların da fikirlerini aldıktan sonra ortalama bi liste çıkarayim dedim :)

senin de dedigin gibi ben de o listeleri bayagi arastirip durdum.cogu abarti ve o anin heyecaniyla alinmis seyler,normalde cocu yeni anneye aldiklari urunler hakkinda soru sorsan genelde onu alma,bunu alma derler.bolye seyleride goz onunde bulundur.tamam tecrubeli insanlara sor ama kendi ic gudulerine gorede haraket et.

Ben simdilik yeterli olduggunu dusundugum bir alisveris yaptim,cocuk dogunca ne usur,ne de Ciplak kalir,zaten cogu ekstra seyi bebek dogduktan sonra ihtiyaca gore almak lazimmis.birde cevreniz akrabalariniz varsa yeteri Kadar kilik kiyafet getiren olur diye dusunuyorum.diger seyleride dedigim gibi ihtiyaca gore.Birde cocu sey o Kadar pahaliki anlatamam,gecnlerde Burda bir bebek magazasinda yorgan kilifi,yastik kilifi ve besigin kenarina gecirmeli sungerimsi uc parca sey icin ucuk bir fiyata satiyorlardu,yuh dedim artik.bende guzel bir cocuklar icin nevresimlik ucuza kumas bulup,erkadasimdan dikmesi icin rica ettim.cok arastirip bakmak,hatta elinden geliyorsa kendin yapmak gerek.hadi bakalim kolay gelsin sana,umarim icine sinen bir hazirligin olur ..sevgiler :)

Sağol canım haftasonu dolaştım bende mağazaları zaten dayısı sağolsun bi heves almış Annemi gitmiş mağazaya cüzdanında ki bütün parası bitene kadar alışveriş yapmış hastane çıkışından çoraplarına lafa almış allah razi olsun kalanları da liste hazırlıyorum ben bu hafta tamamlarm heralde :)

Back
X