Seni doktorun onerisi dglde etrafindaki duydugun seylerden etkileniyorsun inan bana normal dogum iyisi sagliklisi kadar iyi brsey yok hastaligin varsa bile emin ol ki onlardan bile o dogumesnasinda kurtuluyorsun ben sezeryanla dogum yaptim.mejburi oldu keskee norml olsaydi diyorum omrun boyunca yarim insansin artik agir birsey kaldramazsin fitik olma ihtimalin var ben ikinci cocugum olursa allah izin verirse normal olsun diye dua ediyorumarkadaşlar 28 haftalık hamileyim. doktorum kistlerim olduğu için doğum sezeryan yapar kistleri de o sırada alırız demişti başta. ben de psikolojimi ona göre hazırlamıştım fakat şimdi normal doğum öneriyor. kistim büyüme yapmıyormuş. bunu ileride tekrar netleştiririz dedi ama ben normal doğum konusunda çok endişeliyim. etrafımdaki bir kaç kişi çok sıkıntılı şeyler yaşadı. (aşırı yırtılma olan bel fıtığı sıkıntıya giren falan) doktor illa normal doğum derse ve bebek için iyi olan da bu, yani gönlüm tabii ki yavrumun sıhati için doğru olanı yapmamı ister. fakat bu korkudan nasıl arınabilirim. yani içim daralıyo bu konuda huzurum kaçıyo korkudan sanki normal doğum yaparsam nefes alamayıp öleceğim bebeğime yardımcı olamayacağım gibi geliyor
Herseyin hayirlisini dileeeeuff hepiniz haklısınız. korkunun ecele faydası yok ama içimdeki korkuyu bastırmaya çalıştıkça garip bi şekilde artıyo. sezeryana odaklandığım için mi bilmiyorum. sanki normal doğum da ölecem gibi geliyo bana
doğum hikayelerini dinleme, okuma, bunlar seni olumsuz etkiler. herkes aynı şekilde doğum yapmıyor kimisi hemen doğum yapıyor kimi saatlerce sancı çekiyor. çevrendekiler zor doğum yaptı diye sen de zor doğum yapacaksın demek değildir. bahar geldi kısa yürüyüşler yap hem stresini atarsın hem doğumu kolaylaştırır. ayına göre yapabileceğin egzersizleri yapabilirsin. doğum anını, karşılaşacağın zorlukları değil de bebeğin doğduğu, onu kucağına aldığın anı düşün. doğduğunda anlayacaksın ki ona kavuşmak için çektiğin tüm acılara değermiş. hayırlısıyla inşallah kolay bir doğumun olur.arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. doktorum kistlerim olduğu için doğum sezeryan yapar kistleri de o sırada alırız demişti başta. ben de psikolojimi ona göre hazırlamıştım fakat şimdi normal doğum öneriyor. kistim büyüme yapmıyormuş. bunu ileride tekrar netleştiririz dedi ama ben normal doğum konusunda çok endişeliyim. etrafımdaki bir kaç kişi çok sıkıntılı şeyler yaşadı. (aşırı yırtılma olan bel fıtığı sıkıntıya giren falan) doktor illa normal doğum derse ve bebek için iyi olan da bu, yani gönlüm tabii ki yavrumun sıhati için doğru olanı yapmamı ister. fakat bu korkudan nasıl arınabilirim. yani içim daralıyo bu konuda huzurum kaçıyo korkudan sanki normal doğum yaparsam nefes alamayıp öleceğim bebeğime yardımcı olamayacağım gibi geliyor
amin canım sağol.doğum hikayelerini dinleme, okuma, bunlar seni olumsuz etkiler. herkes aynı şekilde doğum yapmıyor kimisi hemen doğum yapıyor kimi saatlerce sancı çekiyor. çevrendekiler zor doğum yaptı diye sen de zor doğum yapacaksın demek değildir. bahar geldi kısa yürüyüşler yap hem stresini atarsın hem doğumu kolaylaştırır. ayına göre yapabileceğin egzersizleri yapabilirsin. doğum anını, karşılaşacağın zorlukları değil de bebeğin doğduğu, onu kucağına aldığın anı düşün. doğduğunda anlayacaksın ki ona kavuşmak için çektiğin tüm acılara değermiş. hayırlısıyla inşallah kolay bir doğumun olur.
bırkere bebek için en ıyı doğum şekli sezaryan mıiş...normal dğum anne için daha sağlıklıymış...doğum yapmadan once sureklı araştırıyordum...ve yakın cevremde bı kaç dr ve ebe var...hepsı sezaryan onerdı nedense...benım dr da normal doğum taraftarıydı bn doğumdan çok korktuğum için sezaryan olmak istedım...ve pişmnda değilim.doğum sonrası 2-3 gun rahat rahat oturamadım kalkamadım ama yınede toparlanmam uzun sureyı almadı...doğumdan 4 gun sonra çocuğumu kendım hastaneye goturdum...arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. doktorum kistlerim olduğu için doğum sezeryan yapar kistleri de o sırada alırız demişti başta. ben de psikolojimi ona göre hazırlamıştım fakat şimdi normal doğum öneriyor. kistim büyüme yapmıyormuş. bunu ileride tekrar netleştiririz dedi ama ben normal doğum konusunda çok endişeliyim. etrafımdaki bir kaç kişi çok sıkıntılı şeyler yaşadı. (aşırı yırtılma olan bel fıtığı sıkıntıya giren falan) doktor illa normal doğum derse ve bebek için iyi olan da bu, yani gönlüm tabii ki yavrumun sıhati için doğru olanı yapmamı ister. fakat bu korkudan nasıl arınabilirim. yani içim daralıyo bu konuda huzurum kaçıyo korkudan sanki normal doğum yaparsam nefes alamayıp öleceğim bebeğime yardımcı olamayacağım gibi geliyor