- 5 Aralık 2015
- 714
- 745
-
- Konu Sahibi Haydioradan
Bunu hiçbir yerde duymadim okumadimDeri altı implant var. 3 yıl kadar koruyor. Sonra tekrar yeniliyorsunuz. Tüp bağlama geri dönülmez bir yol eğer tekrar bebek düşünürseniz sıkıntı olmaması adına o kadar kalıcı bir yöntem çok iyi olmayabiliyor.
Tanıdığım değildi, muayene randevusu beklerken sohbet esnasında söylmişti, 4 çocuktan sonra bağlatmaya karar vermişti kadın.Doğumdan zaman geçtikten sonra tüp bağlatan bir tanıdığınız var mi?
Allah sağlık ömür versin 2 tane küçük çocuğum varAnneannem zamanında bağlatmış
Ama tüpler bağlandıktan sonra olan dayım var
Tabii artık daha iyi bağlıyor olabilirler de geri dönülmez işlemleri tercih etmemek lazım
Prezervatif ve ovülasyon testi kullanın, ihtimal arttığında ilişkiye girmeyin
Şu an doktorla sadece hap kullanamayagimi ve spirale uygun olmadığımi konuştukTanıdığım değildi, muayene randevusu beklerken sohbet esnasında söylmişti, 4 çocuktan sonra bağlatmaya karar vermişti kadın.
Ama bunun geri dönüşü yok biliyorsunuz değil mi?
Dr.unuzla konuştunuz mu? İğne, implant farklı secenekler sunmadı mı size?
Bunu hiçbir yerde duymadim okumadim
Nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz
Eşiniz vazektomi olsunAllah çocuklarınıza sağlıklı uzun ömür versin ama hiçbirimizin garantisi yok bence geri dönüşümsüz bir şeyi tercih etmeyin derim. Yaşınız da önemli tabi burada. Bir de erkeklerde de bağlatma yöntemi var ve geri dönüşümlü. Biz malesef toplum olarak bunu benimseyemediğimiz için bilmiyoruz bile, duymamışız o kadar uzak geliyor. Hep kadınlara yüklüyoruz. Doğum da olduysa tüp bağlatmak için ameliyat olmayın derim. İğneler var evet. Aile hekimliğinizde ki hemşirelerinizle görüşebilirsiniz. Aile planlaması için pek çok çalışma var diye biliyorum.
TamamEşiniz vazektomi olsun
Annem baglatmisti. Kardeşim 12 yasinda falandi. Miyomlarindan dolayi baglatmisti. Yalniz sonrasinda gebe kalmak icin tup bebek yapmaniz gerekiyor. Normal yoldan gebelik sansi kalmiyorHerkese iyi bayramlar
Şu an için çözüm bulmaya çalıştığım konu gebelikten korunma yolları
Doğum kontrol hapı kullanıyorum ama varis, yuzde leke gibi yan etkileri oldu
Bırakmak zorundayım
Spiral taktırmaya rahmim müsait değilmiş geçenlerde gittiğim kadın doğum uzmanı söyledi
Prezervatife asla güvenemem
Peki nen nasıl korunacagim diye araştırırken tüp bağlatma çıktı karşıma..
Bu konuyu uzmanla konuşmam bayram sonrasına kaldı
Doğumdan zaman geçtikten sonra tüp bağlatan bir tanıdığınız var mi? Ya da bu konuda bilgisi olan?
Ya da bambaşka bir korunma yontemi?
Yardim ederseniz çok sevinirim çünkü gerçekten kazara gebe kalmak istemiyorum
Tüp bebek denedi mi anneniz? Hic pisman oldu mu? Bir kardesiniz daha olsaydi dedi mi?Annem baglatmisti. Kardeşim 12 yasinda falandi. Miyomlarindan dolayi baglatmisti. Yalniz sonrasinda gebe kalmak icin tup bebek yapmaniz gerekiyor. Normal yoldan gebelik sansi kalmiyor
Hayir, annemin gebe kalmasi hayati risk tasidigi icin zaten tupleri baglandi. 1 sene sonrada rahmi alindi. Zaten 2 kardesiz 3.yu dusunmuyordu.Tüp bebek denedi mi anneniz? Hic pisman oldu mu? Bir kardesiniz daha olsaydi dedi mi?
Önce o Hormonun icinde oldugu bir hapi 1 ay kullanip yan etkisi degerleniyor daha sonra kibrit cöpu kadar buyuklukte ince bir Hormon cubugu kolundan derinin altina yerlestiriliyor. Cikarirkende uyusturup küçük bir kesi ile cikariliyor. En iyisi spiral uyusturup taktirabilirsiniz dar galiba agricandan korkuyorsunuz.Bunu hiçbir yerde duymadim okumadim
Nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz