doğumda vajina yırtılması

foransys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
269
2
96
Yozgat
kızlar merhaba, normal doğumda vajina yırtılması olabiliyomuş ben çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum tecrübesi olanlar paylaşabilirmi hatta yırtık makattada olabiliyomuş ıkınmadan dolayı allah korusun

normal doğum yapma tercihin çok güzel yırtılma konusuna gelince o yırtılan bölge kısa bir süre içinde kendini toparlar ve kanaşır.ha bide vücudun esnekse yırtılma bile ollmaz.:13:

Doğum sırasında zaten epizo da atsalar, yırtılsa da hiçbirini hissetmiyorsun canım merak etme... Benim oğlum doğduktan sonra doktor "şimdi epizyonu dikiyorum" dedi ve be içimden "oha, kesiyi ne zaman attı ki hiç farketmedim" dedim Doğumdan önce ben de çok kafayı takmıştım bunlara ama hiç kafa yorulacak şeyler değilmiş inan bana. Çünkü doğum sırasında çocuğun yaptığı baskıyla zaten uyuşmuş oluyorsun, epiduralin de varsa 2 kat uyuşuk olacaksın, o yüzden hiiiiiiiç bir şey hissetmiyorsun... Sadece doğuma konsantre oluyorsun o kadar.... Yırtıktan veya epizyodan geriye bir sekel kalmıyor zaten doktor dikeceği için. Benim şu an dikiş izim bile belli değil yani, o derece.. Ayrıca bir deformasyona uğrarım diye de korkma, tam tersine dikişler iyileşirken doku daha da sıkılaşıyor falan, düşündüğün gibi bir deformasyon da olmuyor yani, aksine gençleşiyorsun ;P

tam bebek cıkarken yapılıyor epızyo canım,hıc hıssetmıyorsun bu senın ıcın hem bebek ıcın kolaylık oluyor.

kesik olmasından korkmuyorum aslında ama yırtılmasından korkuyorum yırtılma doktorun beceriksizliğimidir acaba inşallah yırtılma olmadan kesilir ve dikilir

selam foransys. ben de normal doğum yaptım.doktorum çok rahat kesiksiz yırtıksız bir doğum yaparsın demesine rağmen maalesef açılmam tam olmadığı için birazcık kesik attılar.kesikte de ben hissettim kesiyi fakat hiç acı duymadım.zaten çocuk çıktıktan sonra düzgün şekilde dikiyorlar.ebem bana doktorum gelinceye kadar ıkınma yırtarsın diyordu ben de mecburen tuttum.ıkınmayı tutmak da bebek açısından sakıncalıymış.çok şükür birşey olmadı.sen de inşallah sorunsuz kolay yırtıksız dikişsiz bir doğum atlatırsın.

canım bende normal doğum yaptım.
doğumdan sonra doktorum şimdi kesiği dikicem dedi şaşırdım.ne zaman kesti ki diye....
sonra biz kontrolsüz yırtık olmaması için ve doğumu kolaylaştırsın diye kesi atıyoruz dedi...
sonra dikti...gerçekten çok çabuk iyileşiyor.şu an belli bile değil eski haline dönüyor..
merak etme onlar mutlaka kesiyi önce atıyorlar yırtılma olmasın diyeee

bende çok korkuyordum ondan ama korkulacak bişiy yokmuş kesik atıyorlar hissetmiyosun bile yırtılma bile olsa onuda hissetmessin bi acı duymassın çünkü doğum anında uyuşturuyolar seni cnm hiç korkma hiç hissetmessin..

E peki yirtilmasi veya kesilme olmadan dogum yapan varmi ? Bunun icin neler yapmali egsersiz disinda ?

Benim eltim 4 dogum yapti hicbirindede yirtilma kesme yasamamis :) Ona kesinlikle sorucamda bi ara birde burda sorayim dedim.

E peki yirtilmasi veya kesilme olmadan dogum yapan varmi ? Bunun icin neler yapmali egsersiz disinda ?

Benim eltim 4 dogum yapti hicbirindede yirtilma kesme yasamamis :) Ona kesinlikle sorucamda bi ara birde burda sorayim dedim.

Öğrenince bize de söyle lütfen.
Bu arada geçen gün bir yazı okudum aslında kesi atılması çok ta normal değilmiş ama bizim doktorlar işte yırtılmayı önleme vs. gibi şeyleri bahane edip kolayca doğum yaptırabilmek için atarlarmış bu kesiyi. Hatta İngiltere, Hindistan bu ülkelerde bile kesi oranı %20 iken bizim ülkemizde bu oran %90 imiş. Bu arada 32. haftadan sonra vajinaya masaj yaparak gerekli esneklik kazandırılırsa daha kolay açılma olurmuş. Bana bir bitkisel yağ geldi Almanyadan tamamen doğal yağların karışımı. Prospektosünde nasıl masaj yapılır filan resimli şekilde anlatılmış. Amaç vajinayı esneterek açılmayı kolaylaştırmak ben de yapacağım.Adı da ''perine masajı'' isterseniz bir bakın netten bazı bilgiler var ve bana mantıklı geldi.Hepimize kolay doğumlar nasip olsun inşallah..

Okadar yogunumki,sormak icin musayit bir vakit bulamadim daha ama kesinlikle sorucam bu en cok bilmek istedigim seylerden biri cunki.

Bu arada o masajda cok iyimiss, masajin herzaman faydasi gorulmustur,ve zeytinyaginin gucunede kesinlikle inaniyorum..
Afedersiniz ilk gecede bile zeytinyagi oneren cok oluyo ve cok kolaylastiriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…