AdAm_OLaCaK_KIZ sen sağlık memuruydun değil mi?
ben burada refakatçilerin de ihmalinin olduğunu düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum.
elbette yeni anne için çok kötü.
Ben dogumdan tam bır gun sonda wc ye gıtmek ıstedım keza yasayanlar bılır hortumla dıskının dısarı verılmesı bıraZ ıtıcı.o zaman yasım da daha kucuk oldugundan estetık bakıyorum olaya:)) esımı dınlemedım ve tutunarak ayaga kalkmak ıstedım.surunerek yatagın kenarına geldım.ayagımı ellerımın yardımıyla ındırdım ve ayaga kalkmamla tek adımda yerı boyladım resmen.felc boyle bır seymıs demek dedım.cok enteresan bır durum gercekten hıs yok.bır gun once gunduz 11 de dogum yaptım sabahı bacaklarım tutmuyordu.bu kadar hıssıyatsızlık yanık olacak sekılde olur mu kı? Oluyor demek bunye meselesı bıraz da yapılan epıduralın derecsı belkı varsa tabı oyle bır sey bellı bır doz yanı.
Aynen öyle bende öyle oldu kapımı süslediler şerbetimi getirdiler odamı ısıttılar benim üşümemi geçtim bebeğimin üşüdüğünü fark edip alıp ısıtmaya götürdüler kimi yerde görevliler o kadar ilgileniyor yani ama benim valide ve kaynım gibilere bu kadar insanlık yapılmamalı bence bebek nerde neden gecikti die gidip artis artis azarlayarak bebeğimi sormuşlar bu kadar uzun süre kalmamalıydı bende hastanede çalıştım biliyorum bu işleri diye küstahlık yaptı validem üstüne bide lohusa halimle tepemde hemşireyle tartıştılar kızcağıza teşekkür borçluyken bir de özür borçlu oldumHerkes de usumus dogumdan sonra.odalarda klıma yok muydu? Artık her hastanede var.hatta o kadar konforlu kı bazı ozeller.odalara ozel susleme lohusa serbetı,ıkramlıklara kadar servıs edıyorlar.bes yıldızlı otel konforunda.
Konuyla alakasız ama eflalin anlamını ne olarak biliyorsunuzDoğum yapıyor sabaha kadar nasıl kontrol edilmiyor, saat başı geliyorlar, ağrı var mı, kanama çok mu diye kontrol ediyorlar , hem bunun sonda var ona da bakılıyor.
Büyük bir ihmal var ortada, bebeğini emzirememiş çok acı bir durumSezer'in acısı üstüne yanık acısı. ..
aynen benımde oyleydıHerkes de usumus dogumdan sonra.odalarda klıma yok muydu? Artık her hastanede var.hatta o kadar konforlu kı bazı ozeller.odalara ozel susleme lohusa serbetı,ıkramlıklara kadar servıs edıyorlar.bes yıldızlı otel konforunda.
Böylelerine asıl uzulmemek gerek bence. Madem deneyimsiz o zaman yapmayacak bunu. Bir ustune bildirecek. İnsan sağlığı şakaya gelmez. Yeni doğum yapmış kadın ne kadar acı çekmiştir, yanığı ben gordum içim titredi. Ve dahada kötü bir olasılık var ortada sıcak su torbası patlayabilirdi. Ve yeni sezeryan yapış bayanlar hep usuduklerini soylesede üzerine sadece bi battaniye verilir. Aynı şey başıma gelse kız deneyimsiz yazık üzüldüm demem, benim canım bu kadar değersiz mi derim.haklısın da deneyimsiz bir kızcağızsa ona da yazık ya,
kimse de söylemediyse, eğitimini de almamıştır bu işin,
sonuçta normal bir prosedür değil.
şimdi bu kız işini de kaybeder, bir de tazminat vs ödemek zorunda kalırsa valla ben kıza daha çok üzülürüm.
ne bileyim kötü olmuş elbette.
Kesinlikle görevli suçlu, ilk olarak küçük bir ayrıntı var sabaha karşı narkozun etkisi geçmesiyle demişler demek ki geceden koyulmuş. İkincisi bunlar hastanenin görevi sıcak su çok tehlikeli. Serum ile kıyaslamaniz yanlış olur. Serumun bittiğini takip edebilirsiniz ama sıcak su torbasının ısısını tahmin edemezsiniz. Ve en önemlisi hemşireler gelip serum taksa kafamiza göre çıkarabilir miyiz? Hayır. Kesinlikle bilgi verilmeliydi. Ki sıkça da hasta kontrol edilmelidi.Yanında refakatçi kalmamış mı ya onların dikkat etmesi lazımdı diye düşünüyorum ben de hastanede sıcak torbası istedim ama hemşire gelip geri almadı bende kaldı, burada hemşire ihmali olduğunu düşünmüyorum, misal serumumuz biter biz haber veririz bitti diye saatini tutup gelip bakmazlar, misal ilaç saatlerimizi biz hatırlatırız eğer vakti geçtiyse fln ne bileyim her şeyi devletten beklememek lazım derler ya
Refakatçi yoksa hemşire ihmali var derim hele torbayı bedene direkt temas edecek şekilde koyduysa ama refakatçi varsa suç hemşireye atılamaz diye düşünüyorum
Yalnız çok fena yanmış ya o ney öyle
Sıcak su torbası direkt bedene temas edilecek şekilde de konmaz ki