Doğumda kimler vardı yanınızda??

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
Kızlar benim ailem şehir dışında. 8 saat uzaklıkta. Doğumda ilk haftalarda yanımda kalması için ya annnem ya da ablam gelecek. Eşimin 2 ablası var ama onlar da çalışıyo. Annesi de çok yaşlı kalamaz zaten yanımızda. Ne bana ne de bebeğe faydası dokunur.

Benim sorum şu, ablam ilk zamanlarda gelip kalmak istiyo ama ben pek sıcak bakmıyom ya ablamla çok farklı karakterlerdeyiz.Kendisi çok fedakar,çok iyi biri hakkını ödeyemem ama hayata bakış açımız, görüşlerimiz, davranışlarımız o kadar farklı ki sürekli zıtlaşıyoruz.Hele ki doğumun ilk zamanları gibi hassas dönemde onunla iyice aramızı bozmak istemem. Annem benimle seve seve kalır. Annem işitme engelli bu arada. Ama elinden her iş gelir.Çocuk bakımı onusunda da çok beceriklidir. Siz olsanız ne yapardınız??
Sizin kim vardı yanınızda ve ne kadar süreyle kaldılar??

valla cnm kiminle rahat edeceğine inanıyorsan onu çağır yanına.. bnm annem 3 gün kalmıştı yanımda gece gündüz.. sonra gündüzleri halam geliyordu yardıma 20. günden sonra tamamen yanlızdım ve durumumuz gayet iyiydi.. annenle daha huzurlu olacaksın gibi bence anneni çağır 20 gün kalsa yeter zaten sonrasında sen baş edebilirsin bebişle, önemli olan göbeği düşene kadar alt açma ve banyo olayı sonrası kolay oluyor telaşlanma..

Tabiki annen olmalı güzelim hem fedakâr hem tecrübeli sonuna kadar nazını çeker ANA GİBİ YAR OLMAZ demişler...aayrıca refakat etmesi için duyuyor olması gerekmez eminim annenin hisleri çok kuvvetlidir..Allah kolaylık versin ccanım

cnm benim ben hastaneden eve geldim hic yatmadim inanirmisin. hic kimse kalmadi yanimda. kayinvalidem cekindi bizde kalmaya rahatsiz etmeyeyim diye. annemde esimden cekindi. ben anlamadim ikiside bizden cekindiler halbuki hic bi sebebi yok. tek basina ugrastim herseyle. biraz zorlandim ama iyi ki boyle olmus cunku bebegi kucagima almaya korkardim mecbur kalinca herseyi hallettm

Ay kızlar çok sağolun yaa, Valla içimi rahatlattınız. Kendime güvenim geldi. Aslında ablam çok gelmek istiyo. Ablam çok fedakardır, kendinden daha çok bizi düşünür ama ablamın da 2 çocuğu var. Çok küçük değiller ama onları bırakıp gelmesi benim hep aklımda kalacak. Çocukları da al gel diyemem. Yeni doğan bebekle evde +2 çocuk zor olur. Eşimde evde dinlenemez dimi??

cnm bence ustesinden gelirsin. yazik mincik bebegin olcak ablanin cocuklari dokunmak ister bakmak sevmek ister cocuklar sonucta laf dinlemezler. ablan sana yardim eder evet tabi ama senin vucudun yorulmaz beynin yorulur. cunku zaten dogumdan cikinca dinlenmek uyumak istiyosun.cocuklar bu konuda sıkınti olabilir. aksam esin gelince ablanin yaninda rahat davranamaz yatamaz kalkamaz cocuguna ilgili olur ama belki cekinir senle ilgilenemez. yani bilmiyorum cnm en iyi karari sen verirsin

Evet haklısısn, yeğenlerim de yeni doğan bebeğe ilgili olacak sonuçta sürekli öpmek ellemek isticekler. O psikolojiyle onlara falan bağırırsam kendimi çok kötü hissederim. Onları çok seviyorum çünkü ama insan o dönemlerde olmadık şeylere kızabiliyor sanırırm..

ben kesinlikle annemi isterdim canım çok hassas bir dönem olduğu için beni annemden başkası çekemez diye düşünüyorum. hatta şimdiden kara kara düşünmeye başladım kayınvalidem illa gelicem diye tutturmasa bari diye

Ay o zaman açık açık eşinize söyleyin annenizi istediğinizi. Kayınvalide de siz biraz kendinizi yoplayınca gelir

a
aynen oyle cnm

Kayinvalidem geldi bile :)allah razı olsun yerimden kaldirmiyor herseyi yapıyor ama doğumda annemin kardeslerimin olmasını çok isterdim maalesef gelemeyecekler.isleri okulları derken. .annecin gelebilirse annen gelsin ablanda birkaç günlüğüne gelebilir

benim ailemde 9 saat uzağımda
ne kadar güzel, sizin tercih yapma şansınız var şu gelsin bu gelmesin şeklinde
annem gelecek yanıma ama iki afacanıma bakacak annem 71 yaşında bu arada
kayınvalidem hastanede kalacak yanımda eve çıkınca görümcemin çocuğuna bakmaya gidecek
napacağımı bilmiyorum
2. çocuğumda da aynı şekilde satışa getirmişti beni kaynana
dikişlerim acıya acıya geceleri alıp emziriyodum hiç unutamıyorum
bu sefer hiç değilse durur yanımda diyodum evde biraz olsun destekçim olur diyodum ama maalesef yine satışa geldim kaynana tarafından.
Allah yardımcım olsun
Herkesin yardımcısı olsun Allah

Şanslısınız o zaman, kayınvalideniz size zorluk çıkarmıyosa ne güzel. Bazıları çok dırdırcı oluyomuş. Benimki öyle değil nerden baksanız o da 75 yalında annem de 60 yalında ama maşallah benden daha sağlam:) allah sağlık uzun ömür versin işallah:)

Üzülme cnm ya sizin de anneniz geliyomuş ama yanınıza yanlış anlamadım dimi?Allah size güç kuvvet versin. Allah bizleri kimseye muhtaç etmesin işalah.

Üzülme cnm ya sizin de anneniz geliyomuş ama yanınıza yanlış anlamadım dimi?Allah size güç kuvvet versin. Allah bizleri kimseye muhtaç etmesin işalah.

Amin hepimiz için
inşallah hiç kimseye muhtaç olmadan sağ salim atlatırız doğumları
evet annem gelecek ama yalnızca iki hafta kalabilecek
o kadar ayrıntılı bi durum ki burada anlatıp da kafa şişirmeye gerek yok hiç
ama insanın annesi bile bunu reva görüyosa kaynanası napmaz
herkese hayırlı doğumlar dilerim

Benim de annem en fazla 1 hafta kalabilir. Dedeme bakmak zorunda çünkü. Umarım sorunsuz sıkıntısız atlatırız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…