Doğuma Hazırlık Doguma hazirlik; yemek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esraaaam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2014
80
32
Merhaba arkadaslar,

Yakinda dorduncu cocugumu dunyaya getirecegim insallah. Yurt disinda yasiyorum ve dogum sonrasi yardimci olabilecek herhangi bi akrabam yok. Bu yuzden simdiden buzluguma kolay ve pratik yiyecek depolamak istiyorum ki dogum sonrasi bi sure bizi idate etsin. Bana tavsiyelerinizi yazar misiniz? Su boregi veya icli kofte gibi seyler demeyin cunku o konuda cok becerikli degilim:)

Köfte

Son düzenleme:
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Benim de aralık sonu doğumum.

Yazdan biraz taze fasulye, biraz dolmalık biber, biraz normal doğranmış biber, biraz doğranmış domates koydum.

Önümüzdeki günlerde köfte ve börek yapıp atmayı düşünüyorum.

Bir süre idare edeceğini düşünüyorum.

Mevsimi bitti bitecek eğer imkanınız varsa malatyadan kayısı getirtmenizi tavsiye ederim, ben doğrayıp onu da koydum,kompostosu süt için oldukça faydalı oluyor.. bulamazsanız kuru kayısıyla komposto yapabilirsiniz

Etsiz kuru fasulye ve etsiz nohut yap. Sıcak sıcak kavanozlara koy, kapaklarını sıkıca kapat ve soğuyamam kadar kavanozları ters bir şekilde beklet. Tamamen soğuyunca buz dolabından çıkartıp ısıtıp yiyin. Hadi afiyet olsun

ay canim sanki gec kalmissin bu isleer icin :/
dogranmis domates koy dicen ama artik bildigim kadryla tarla domates yok sera domatesi var
sigara boregi yapip tepside dondurup ondan sonra posetleyebilirsin .
kofte
dolmalik icini hazirlayip atabilirsin
k9zlenmis patlucan karniyariklikta
moydanoz dograyi koyabilirsin ^^

Ben artan yemekleri bile buzluga koyarim.nornalde pisirdiginiz yemeklerdeb olca pisirin porsiyonlar halinde depolayin. Yesil fasulye mercimek corbasi kuru fasulye akliniza ne gelise. Vakti gelince isitir yersiniz.

Kavurma, dolma, sarma, börek, köfte, doldurulmuş mantı makarna, közlenmiş biber patlıcan, taze fasulye.

Ben bir çöp bile koymamıştım o ayrı

Bende yurt disibdayim, arkadasim paylastigin konuyu gorunce agladim. Cok zor yalnizlik, bende senin gibi olacagim, bi esim bi ben. Ayni dusunceyle bu konuyu buldum, bende yemek atmayi dusunuyorum. Diger arkadaslara onerileri icinde tesekkurler. Allah yardimcimiz olsun yavrum

ben calisan bir anneyim ben bile simdi yapiyorum. Normal artan yemekleri corbalari kutulara koyup buzluga atiyorum, Ama sarma dolma sigara boregi poaca manti kurabiye gibi seylerde cok pratik oluyor. Mutlaka koymalisin canim.

Ayrica bebegin dogunca emin ol eve bebek gormeye gelen cok olur boyle hazir seylerden olunca kolay olur senin icin. Bebegin kolikli veya uyumayan bebek olursa zor yetisirsin. O yuzden simdiden buzluguna birseyler hazirlarsan cok kolaylik olur senin icin. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…