doğuma hazırlık ev temizliği nasıl yapılır??

Artemss

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
132
65
39
merhaba kızlar33 haftalık gebeğim. nasipse 1 ay sonra izne ayrılıp doğuma son hazırlıklarımı tamamlayacağım. bunun başında da ev temizliği geliyor tabi..
bebeğin eve yeni dahil olacağını da düşünerek nasıl bir temizlik önerirsiniz? halılar zaten yıkanmaya verilecek.camdır kapıdır her yer süpürülüp silinecek.kafamı dolap içleri karıştırıyor..yüklüktür, hurçlardır hepsini döküp havalandırıp yastğı yorganı güneşlendirip tekrar toplayacağım. sizce normal kıyafet dolabımı da yazlık kışlık yıkamam gerekir mi? mutfak dolaplarını da yaparım hepsini bulaşık makinasında yıkar koyarım da acaba tv ünitesini ve kütüphaneyi de yıkıp yeniden toplasammı?
yani bir çerçeve çizemiyorum temizliğe..evlilikte de daha 2. yılımız dolmadığından bahar temizliği vs eve tam hakim değilim.yardımcı olursanız çok sevinirim

Canim öncelikle saglikla al bebişini. Bu işleri tek yapmak seni zorlayabilir gerçi iki hamileligimdede ben yaptım ama senin yardımına gelecek birileri varsa gelsin.bben önce dolap içlerinden başladım bu arada 16 gün önce doğum yaptım yaptıklarımi yazıyorum.ellise dolabıni indirip silip düzeltti bazalar yataklar mutfak dip köşe cam perde aklına ne geliyorsa halıları temizDi yıkatmadim havada Yağmurluydu hep seninki gibi 1 ay sonra olsaydı yikardim.sSezeryan oldum evde 10 gün hiç birşey yapmadım sağolsun akrabalar yaptı ve herkes evine gidince evi kır goturuyodu temizlik yaptığım a çok pişman oldum.sŞimdiki aklım olsaydı yapmazdim kırkım çıktıktan sonra tekrar yapacam.

canım gözünüz aydın olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah dolaplardan başlarım diye düşünüyordum ben de, annem de yardıma gelecek, dediğin gibi yapılır yapılmasına ama zor olur tabi tek başıma..gelen giden battı tabi ev, bir de eş dost eşyaların yerini bilmez tabi ah canım yaa ikinci yorgunluk olacak..ama dibin köşen temiz sonuçta, mis gibi eve geldi bebiş

Sağol canim benim bebiş temiz eve geldi evet.şimdi çok şükür yapabiliyorum islerimi biran önce tamamen iyilesip buyuk temizliğimi yapmak istiyorum.ssizin normal mi olacak doğum

Sağol canim benim bebiş temiz eve geldi evet.şimdi çok şükür yapabiliyorum islerimi biran önce tamamen iyilesip buyuk temizliğimi yapmak istiyorum.ssizin normal mi olacak doğum
doktorumuz daha birşey söylemiyor..başından beri normal doğumdan yana bir doktor ama bebekte veya bende bir terslik olursa sezeryana gerek olabilirmiş..galiba bu ayın sonunda belli olacak

Aradığım konuyu bulduğuma sevindim, hoş pek konuşulmamış burada ama. Ben perde, halı, cam gibi en kaba temizlikleri en sona bırakmayı düşünüyorum. Yardımıma gelen olur veya olmaz bilemiyorum. Pek kimse hamileymişim gibi davranmıyor kendi ailem bile olsa Neyse. Öncelikle evin yerleşim düzenini bebeğimin beşiği gibi eşyalarına uygun olarak değiştireceğim. Çok büyük bir evim yok o yüzden bir yere bir şey koyunca bir diğerini değiştirmem gerekecek.
Henüz 20. haftamdayım ancak havalar çok ısınmamışken ben de çok ağırlaşmamışken dolap içlerini filan ayarlamak istiyorum. Su temizliğinin derin versiyonunu da son ay artık

Canım sen yaza girerken ne temizlik yapman gerekiyorsa yap bebiş gelince deterjan çok kullanılmıyor kokmasın diye ve evde her pencere birden açılıp havalandırma yapılmıyor. Kaba temizliğimi eve yardımcı geldi yaptık. Halılarımı yıkatmıştım . Ben hastanedeyken yine ev havalandırılmış ve toz alınmış yerler silinmiş güzelce. Bebiş doğunca elim birdaha temizliğe gitmedi gelen giden zaten bitmiyor

ben yokken bişeyler yaparlar diye umuyorum evet

37.haftam bitmek üzere hiçbişey yapamıyorum yerimden dahi kalkamıyorum ve kimsem yok ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…