Doğuma Hazırlık Doğuma Hazırlık Eğitimi Gerekli mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

haNzade_

(:my little prince:)
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
695
633
23
Kizlar merhaba
Ben 34. Haftamdayim ve nasipse normal dogum istiyorum ama korkularım var her hamile bayan gibi. Gittigim hastanenin doguma hazirlik egitimlerine katilmak istedim. Dogumda basima ne gelecegini bilmemek cok korkutuyor. Egitimin 32. Haftada baslamasi gerekiyordu ama yeterli katilim olmamis, beni arayacaklarini soylediler hala ses yok bende gitmekten vazgectim. Hem hastane uzak hem de tek basima o kadar yolu gitmeyi goze alamiyorum birde idrara sık cikma gibi sıkıntılar var malum. Sormak istedigim bu egitim gercekten gerekli mi yoksa dogumumu kendi akisina mi birakmaliyim? Dr. ve ebeler gerektigi kadar yardimci oluyor mu nefes ve ikinma konusunda? Bir sey bilmemek telaslandiriyor acikcasi ama milyonlarca insan doguruyor bi sekilde olur diyorum.. okudugunuz icin tesekkur ederim yorumlarinizi bekliyorum:) herkese kolay dogumlar dilerim

Bilgili olmak mutlaka isine yarar ama ille de hastane egitimi olmasi gerekmez. Bir kere insan bilmediginden korkar o nedenle psikolojik acidan bilgili olmak cok faydali. Ben ikinma anina gelene kadar herseyi kendim yönettim, ikinma sirasinda ebe kendi sancilarimda kendi ikinma hissimle ikindirdi. Konuyla ilgili internette tonla makale, youtube'da video var. Zaten bilmen gereken, sancilsr sirasinda aciyla basa cikabilme yontemleri. Onlari hirkez denedin mi, dogum sirasinda sana neyin iyi geldigine karar verirsin. Ben nefes, sıcak su torbasi, pilates topu kullandim ve cesitli pozisyonlarda sanciyi karsiladim. Dogum hazir oldugun zaman gercekten zor degil, bence korkma ve bilgilenmeye bak.

Bende boyle dusunuyorum makale ve videolarla bilgilenmeye calisiyorum umarim faydasi olur tesekkur ederim yorum icin. Saglikla buyutun yavrunuzu:)

ben katıldım kursa çok memnun kaldım ama doğum sürecim çok farklı ve zor işledi öğrendiklerimi uygulayamadım ..korkularımı yenmemde çok etkili olmustu kurs arkadaşları ve ebeler çok tatlıydı ayrıca

Saglikla kurtulmussunuz cok sukur onemli olan bu darisi bize insallah:) tesekkur ederim yorum icin

Saglikla kurtulmussunuz cok sukur onemli olan bu darisi bize insallah:) tesekkur ederim yorum icin
rica ederim :) normal doğumdan hiç korkma gerçekten bu biz kadınların doğasında varmış :) ama sonrasından korkabilirsinn :) bana ebe''doğum en kolayı asıl zorluk sonra başlıyor'' demişti haklı çıktı..ilk aylar gaz kaka sancısı zorr.. inşallah sancısız bol uyku sever bir yavrun olur

Ya insallah tabi ama ben simdilik sonrasini pek dusunemiyorum hak verirsiniz:)) kolayca kurtulayim bi sey istemiyorum

Bende hamileyken gitmeyi çok istemiştim fırsat olmadı doğumum normal oldu benim için ikinmak zordu utandim ikinma hissi de gelmedi 7 cm açıklıkla hastaneye gitmişim bebeğim daha doğum kanalına girmemisti 38+6 da 39+3 de sabah adet sancisi gibi oldu doğum sancimmis o an tüm bildiklerini unutuyorsun hayırlı dogumlar

Allah bagislasin yavrunuzu bende o esnada bildiklerimi de unuturum gibi geliyor tesekkurler yorumunuz icin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…