• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Bir Hafta Kala Süt İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Süt Artışını Desteklemek İçin Göğsü Sağmak Gerekli mi?

• Süt azalmaya başladığı zaman sağılmalı

OY: 0 0,0%
  • Sağılmalı ve buzdolabında takviye olarak bekletilmeli

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.273
690
373
Kocaeli
Merhaba Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri,
Ben 38 Haftalık hamileyim ve normal doğum yapmayı bekliyorum. Doktorum artık heran doğum yapabileceğimi söyledi. Allahtan sorunsuz güzel bir hamilelik geçiriyorum. Doktorum süt arttırımı için şimdiden bana birkaç bitki çayı önerdi.(markaların adını vermiyorum) Bugün ilk defa kullanmaya başladım.
Bu konuda deneyimli annelerden bilgi almak ve benim durumumda olan arkadaşlarıma belki de burdan yardımcı olmak adına bu konuyu açma gereği duydum.
Doğum öncesinde sütümüzü arttırmak için neler yapabiliriz?
Ayrıca ısırgan otu tableti ve bira mayası tabletleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler

Slm benimde ıkıncı hamıllelıgım ılkinde öyle bıtku cayları falan ıcmmeıstım ama 1 hafta kala helva ve sogan kuru borulce ve çok su hatta dogum yaptıktan sonra bol bol su içmiştim sutun %90 bı kısmı sudan olusurmus dıye okumustum bi yerde inşallah seninde sütün bol olur simdiden gecmiş olsun

bulgur ve yeşillik arttırır diye biliyorum.kolay dogum ıcın ve sonrasında rahım toparlanması ıcınde hurma yemelısın ..

mutlaka bol bol su içilmeli,bulgur pilavı çok güzel süt yapıyor ancak dikkatli tüketmekte fayda var bebekte gaz oluşturabilir , ben yazın doğum yaptığım için bol bol üzüm yemiştim çok güzel sütüm olmuştu bir de emzirmeyi istemek ,sakin olmak ,stres yapmamak da sütün artmasını sağlıyor ve ayrıca ben doğuma 1,2 hafta kala göğüs ucu çevresine çok uyarmadan bepanthene krem sürmeye başlamıştım (ancak göğüs uçlarını çok uyarmamak gerekiyor doğumu başlatabiliyor çünkü) ve doğum sonrası da devam ettim faydasını gördüm göğüs ağrım olmadı çok ve emzirmem kolaylaştı..Ayrıca süt bebek emdikçe fazlalaşır ememiyorsa da mutlaka doğumdan hemen sonra sağılmaya başlanmalı..

Son düzenleme:
benim bildiğim medine hurması ve günde bir bardak süt yeterli takviye oluyor. bir hadiste okumuştum. hatırlarsanız meryem anamız da bir hurma ağacının dibinde doğum yapmış doğum öncesi ve sonrası hep hurma yemiş. ve bir not daha!!! bir insan ömrü boyunca sadece hurma süt ve su ile yeterince sağlıklı bir ömür sürdürebilirmiş...
ha birde bebek uyuyursa bile her 3 saatte bir az da olsa emzirmek de çok işe yarıyormuş.
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah...

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak "hurma"dan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler.115 Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

alıntı: umarım işine yarar :)))))))

buda link devamını okumak istersin belki http://www.kuranmucizeleri.com/besin_02.html

Son düzenleme:
Back